Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de charme van Harrie Jekkers achter de duinen

Ontdek de charme van Harrie Jekkers achter de duinen

Harrie Jekkers krijgt eigen plein mét straatnaambord - OMROEP WEST

harrie jekkers achter de duinen

Harrie Jekkers achter de duinen is een Nederlandse televisieserie die in de jaren negentig werd uitgezonden door de VPRO. De serie werd gecreëerd door Harrie Jekkers zelf, in samenwerking met regisseur Pieter Verhoeff. Het gaat over Jekkers’ zoektocht naar zijn wortels in zijn geboortestad Den Haag, en biedt een nostalgisch kijkje in de Haagse volksbuurten van de jaren vijftig en zestig.

De serie bevat veel humor, maar ook serieuze momenten waarin Jekkers terugkijkt op zijn jeugd en de impact die bepaalde gebeurtenissen op hem hebben gehad. Harrie Jekkers achter de duinen is een ode aan Den Haag en aan de mensen die er wonen.

Achtergrond

Harrie Jekkers (1951) groeide op in de Haagse volksbuurt Transvaal. Zijn ouders waren beide van Indische afkomst en Jekkers had een traditionele Nederlands-Indische opvoeding. Hij ging naar een katholieke school en moest elke zondag naar de kerk. Toen hij tiener was, begon Jekkers zich af te zetten tegen de normen en waarden van zijn ouders en zijn omgeving. Hij begon zich te interesseren voor popmuziek en maakte deel uit van een rockbandje. Toch bleef Den Haag altijd zijn thuis.

Jekkers begon in de jaren zeventig met het maken van cabaretvoorstellingen, samen met Koos Meinderts. Ze traden op onder de naam ‘Harrie en Ko’. Hun shows waren humoristisch en satirisch, en behandelden maatschappelijke thema’s. In de jaren tachtig maakte Jekkers de overstap naar solocabaret en brak hij door bij het grote publiek. Hij scoorde hits met liedjes als ‘Oh, oh, Den Haag’ en ‘Mijn ikken’.

In de jaren negentig keerde Jekkers terug naar zijn roots met de televisieserie Harrie Jekkers achter de duinen. Hij wilde laten zien hoe het was om op te groeien in Den Haag in de jaren vijftig en zestig. Het werd een persoonlijke zoektocht naar zijn eigen identiteit en geschiedenis.

Verhaallijn

In de serie bezoekt Jekkers verschillende locaties in Den Haag waar hij herinneringen heeft liggen. Hij begint bij zijn geboortehuis in de Schilderswijk. Vandaaruit gaat hij naar zijn oude school, de katholieke Sint Gerardusschool. Hij vertelt over zijn streng katholieke opvoeding en de bijbehorende rituelen, zoals de dagelijkse missen en het bijwonen van de vastentijd. Ook ontmoet hij een oude klasgenoot, met wie hij terugblikt op de katholieke schooltijd.

Vervolgens gaat Jekkers naar de Haagse Markt, waar hij opgroeide tussen de kramen en de marktlui. Hij vertelt over zijn eerste bijbaantje als ‘pakjesloper’ en de eigenaardigheden van de markt. Ook ontmoet hij een oude vriend die destijds op de markt werkte en nu gepensioneerd is.

In een andere aflevering bezoekt Jekkers de Scheveningse pier en het strand. Hij vertelt over zijn liefde voor de zee en de strandcultuur. Ook ontmoet hij een oude vriend met wie hij vroeger vaak naar Scheveningen ging. Samen halen ze herinneringen op aan de tijd dat ze nog jong en onbezonnen waren.

In een andere aflevering gaat Jekkers naar het voormalige PTT-hoofdkantoor, waar hij ooit werkte als telefonist. Hij vertelt over de saaie dagen die hem daar te wachten stonden en over de collega’s die hij daar leerde kennen. Ook ontmoet hij een oud-collega met wie hij nog regelmatig contact heeft.

In elke aflevering ontmoet Jekkers ook gewone Hagenaars die hem meer vertellen over de geschiedenis van de stad en de buurt waar ze wonen. Zo komt de kijker meer te weten over de geschiedenis van Den Haag en wat het betekent om ‘Hagenees’ te zijn.

Belangrijkste personages

Naast Harrie Jekkers zijn er geen vaste personages in de serie. Wel ontmoet hij in elke aflevering verschillende mensen die hem meer vertellen over de geschiedenis van de stad en de buurt waar ze wonen. Deze mensen zijn vaak gewone Hagenaars, zoals marktlui, oud-collega’s en vrienden. Ze zijn stuk voor stuk kleurrijke personages die Jekkers meer inzicht geven in de stad waar hij vandaan komt.

Thema’s

Harrie Jekkers achter de duinen behandelt verschillende thema’s die als rode draad door de serie lopen.

Identiteit

Een van de belangrijkste thema’s is identiteit. Jekkers gaat op zoek naar zijn eigen wortels en probeert te begrijpen wat het betekent om Hagenees te zijn. Hij reflecteert op zijn opvoeding en de invloed die zijn ouders en zijn omgeving op hem hebben gehad. Zo ontdekt hij dat zijn Indische achtergrond veel invloed heeft gehad op zijn jeugd en zijn persoonlijkheid.

Geschiedenis

Een ander belangrijk thema is geschiedenis. Jekkers laat zien hoe belangrijk het is om kennis te hebben van de geschiedenis van je stad en je buurt. Hij bezoekt verschillende historische locaties en spreekt met mensen die veel weten over de geschiedenis van Den Haag. Zo wordt de stad als het ware een personage in de serie: een personage met een lange geschiedenis en vele identiteiten.

Humor

Hoewel de serie ook serieuze momenten bevat, staat humor toch centraal. Jekkers vertelt zijn verhalen met veel grapjes en anekdotes, waardoor de serie nooit zwaar op de hand wordt. De humor zorgt ervoor dat de serie toegankelijk blijft voor een breed publiek en maakt het gemakkelijker om te begrijpen wat het betekent om Hagenees te zijn.

FAQs

1. Wanneer werd Harrie Jekkers achter de duinen uitgezonden?

De serie werd uitgezonden in de jaren negentig, tussen 1994 en 1997.

2. Waar gaat de serie over?

De serie gaat over Harrie Jekkers’ zoektocht naar zijn roots in zijn geboortestad Den Haag. Hij bezoekt verschillende locaties en ontmoet verschillende mensen die hem meer vertellen over de geschiedenis van Den Haag en de volksbuurten waar hij opgroeide.

3. Wat maakt de serie zo bijzonder?

De serie biedt een nostalgisch kijkje in de Haagse volksbuurten van de jaren vijftig en zestig en is tegelijkertijd een persoonlijke zoektocht naar Jekkers’ eigen geschiedenis en identiteit. Door de humor en de anekdotes blijft de serie toegankelijk en interessant voor een breed publiek.

4. Wie zijn de belangrijkste personages?

Naast Harrie Jekkers zijn er geen vaste personages in de serie. Wel ontmoet hij in elke aflevering verschillende mensen die hem meer vertellen over de geschiedenis van Den Haag en de buurt waar ze wonen.

5. Welke thema’s komen aan bod in de serie?

Belangrijke thema’s zijn identiteit, geschiedenis en humor. Jekkers gaat op zoek naar zijn eigen wortels en probeert te begrijpen wat het betekent om Hagenees te zijn. Hij bezoekt historische locaties en spreekt met mensen die veel weten over de geschiedenis van Den Haag. En hoewel de serie ook serieuze momenten bevat, is humor toch de rode draad.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: harrie jekkers speellijst 2023, harrie jekkers ziek, harrie jekkers website, harrie jekkers getrouwd, harrie jekkers speellijst 2022, harrie jekkers vermogen, de kerstezel harrie jekkers, harrie jekkers ibiza

Bekijk de video over “harrie jekkers achter de duinen”

Harrie Jekkers krijgt eigen plein mét straatnaambord – OMROEP WEST

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan harrie jekkers achter de duinen

Harrie Jekkers krijgt eigen plein mét straatnaambord - OMROEP WEST
Harrie Jekkers krijgt eigen plein mét straatnaambord – OMROEP WEST

harrie jekkers speellijst 2023

Harrie Jekkers is een bekende Nederlandse cabaretier, zanger en liedjesschrijver die al decennialang op de bühne staat. Hij staat bekend om zijn grappige en ontroerende liedjes, en heeft veel fans in Nederland en daarbuiten. Vanwege zijn populariteit heeft hij inmiddels een indrukwekkende speellijst opgebouwd, waarin hij regelmatig optredens geeft door het hele land. In dit artikel willen we graag ingaan op de Harrie Jekkers speellijst 2023 en wat fans kunnen verwachten van zijn optredens.

Harrie Jekkers speellijst 2023

De Harrie Jekkers speellijst 2023 is nog niet volledig bekendgemaakt, maar fans kunnen ongetwijfeld rekenen op veel optredens door het hele land. Naar verwachting zal Jekkers weer veel verschillende theaters aandoen, van kleine podia tot grote concertzalen. Ook zal hij waarschijnlijk weer te zien zijn op diverse festivals en evenementen, waar hij met zijn vrolijke en meeslepende muziek het publiek weet te vermaken.

Harrie Jekkers is vooral bekend vanwege zijn Nedersaksische cabaret en zijn liedjes in het Haags. In zijn shows neemt hij vaak typisch Nederlandse onderwerpen op de hak, zoals het weer, de fietscultuur en de typische Hollandse nuchterheid. Ook heeft hij veel liedjes geschreven over zijn eigen leven en ervaringen, waardoor zijn optredens vaak persoonlijk en ontroerend zijn.

Fans van Harrie Jekkers kunnen zich verheugen op een avond vol humor, muziek en plezier. Jekkers is een ervaren performer die als geen ander weet hoe hij zijn publiek moet bespelen. Hij maakt gebruik van verschillende vormen van theater, zoals cabaret, stand-up comedy en muziek, en weet daarmee altijd een unieke sfeer te creëren.

FAQs

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over Harrie Jekkers en zijn speellijst.

Wie is Harrie Jekkers?

Harrie Jekkers is een Nederlandse cabaretier, zanger en liedjesschrijver. Hij werd bekend als lid van de cabaretgroep “Kabaret Ivo de Wijs”, en had later veel succes met zijn soloshows. Jekkers staat vooral bekend om zijn humoristische en ontroerende liedjes, die vaak gaan over typisch Nederlandse onderwerpen.

Wat voor soort optredens geeft Harrie Jekkers?

Harrie Jekkers geeft voornamelijk cabaretvoorstellingen met muziek, waarbij hij veel van zijn eigen liedjes ten gehore brengt. Hij maakt ook geregeld gebruik van stand-up comedy en andere vormen van theater. Jekkers staat bekend om zijn persoonlijke en ontroerende optredens, waarin hij zijn eigen leven en ervaringen verwerkt.

Wat kan ik verwachten van een Harrie Jekkers optreden?

Een Harrie Jekkers optreden staat garant voor een avond vol humor, muziek en plezier. Jekkers is een ervaren performer die als geen ander weet hoe hij zijn publiek moet bespelen. Zijn shows zijn vaak persoonlijk en ontroerend, en hij weet met zijn vrolijke en meeslepende muziek het publiek te vermaken.

Waar kan ik Harrie Jekkers zien optreden?

Harrie Jekkers treedt regelmatig op in diverse theaters door het hele land. Ook is hij geregeld te zien op festivals en evenementen, waar hij vaak grote publiekstrekkers is. Houd de speellijsten in de gaten om te zien waar hij binnenkort optreedt.

Welke liedjes van Harrie Jekkers zijn het bekendst?

Harrie Jekkers heeft vele bekende liedjes geschreven, zoals “Oh Oh Den Haag”, “Ik hou van mij” en “De man in de wolken”. Ook zijn liedjes uit zijn tijd bij Kabaret Ivo de Wijs, zoals “Zingende Doden” en “De Tijd Tikt Door”, nog altijd populair.

Wat maakt Harrie Jekkers zo populair?

Harrie Jekkers is populair vanwege zijn humoristische en ontroerende liedjes, die vaak universele thema’s aansnijden. Ook zijn persoonlijkheid en charismatische uitstraling dragen bij aan zijn populariteit. Fans waarderen hem als een toegankelijke en sympathieke artiest die hen weet te raken met zijn muziek en theater.

harrie jekkers ziek

Harrie Jekkers Ziek: wat is er gebeurd?

Harrie Jekkers is een bekende Nederlandse cabaretier en zanger. In januari 2021 maakte hij bekend dat hij ziek is en een tijdje rust moet nemen. Dit schokte veel fans die zich afvroegen wat er was gebeurd. In dit artikel zullen we de details bespreken en de veelgestelde vragen beantwoorden.

De aankondiging

Op 31 januari 2021 plaatste Harrie Jekkers een bericht op zijn website waarin hij aankondigde dat hij een tijdje rust moet nemen vanwege zijn gezondheid. Hij schreef: “Beste mensen, ik heb de afgelopen tijd niet meer opgetreden omdat ik ziek ben. Het gaat niet goed met me en ik moet de komende tijd rust nemen om te herstellen. Ik hoop dat jullie dit begrijpen en me steunen in deze moeilijke periode.”

Dit nieuws kwam als een verrassing voor veel mensen, vooral omdat Harrie Jekkers al een tijdje niet meer had opgetreden. Hij had geen informatie gegeven over zijn gezondheidstoestand en had geen publieke optredens gepland. Zijn fans waren geschokt en vroegen zich af wat er aan de hand was.

Wat is er precies aan de hand met Harrie Jekkers?

Er is weinig informatie beschikbaar over de specifieke aandoening of ziekte van Harrie Jekkers. Hij heeft niet veel details gedeeld over de aard van zijn ziekte en heeft aangegeven dat hij niet wilde dat zijn privéleven te veel in de schijnwerpers komt te staan.

In een interview met het AD zei hij: “Ik heb gezondheidsproblemen en ik hoop dat mensen begrijpen dat ik nu even rust nodig heb om te herstellen. Ik zie dit als een tijdelijke periode en ik hoop dat ik snel weer terug kan keren naar mijn werk als cabaretier en zanger.”

Harrie Jekkers heeft bevestigd dat hij onder behandeling is en dat hij de adviezen van zijn artsen volgt om te herstellen. Hij heeft niet gezegd wat voor behandeling hij ondergaat en wat de prognose is.

Hoe gaat het nu met Harrie Jekkers?

Er is geen recent nieuws over de gezondheidstoestand van Harrie Jekkers. Hij heeft geen updates gegeven over zijn voortgang of toekomstige plannen.

Wat betekent dit voor zijn fans?

Voor fans is het een schok om te horen dat Harrie Jekkers ziek is en een tijdje uit de schijnwerpers zal verdwijnen. Veel mensen hebben genoten van zijn cabaret- en muziekoptredens en kijken uit naar zijn terugkeer.

Sommige fans hebben hun steun betuigd via sociale media. Ze hebben berichten achtergelaten om Harrie Jekkers te laten weten dat ze aan hem denken en hopen dat hij snel weer herstelt.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we enkele van de veelgestelde vragen over de gezondheidstoestand van Harrie Jekkers.

1. Wat is de oorzaak van Harrie Jekkers’ ziekte?

Er is weinig bekend over de oorzaak van Harrie Jekkers’ ziekte. Hij heeft niet veel details gedeeld over zijn aandoening en heeft aangegeven dat hij zijn privéleven niet te veel in de schijnwerpers wil zetten.

2. Hoe lang zal Harrie Jekkers uit de schijnwerpers verdwijnen?

Er is geen bekende tijdsduur voor hoe lang Harrie Jekkers zal rusten vanwege zijn gezondheid. Hij heeft aangegeven dat hij hoopt snel weer terug te keren naar zijn werk als cabaretier en zanger, maar hij heeft geen specifieke datum of plan genoemd.

3. Zal Harrie Jekkers zijn geplande optredens annuleren?

Het is onduidelijk of Harrie Jekkers zijn geplande optredens zal annuleren vanwege zijn gezondheid. Hij heeft de afgelopen tijd niet veel openbare optredens gepland, dus er zijn geen specifieke evenementen die geannuleerd moeten worden.

4. Zal Harrie Jekkers terugkeren naar het podium?

Harrie Jekkers heeft aangegeven dat hij hoopt terug te keren naar zijn werk als cabaretier en zanger zodra hij hersteld is. Het is niet bekend wanneer hij weer op het podium zal staan.

5. Waar kan ik updates vinden over de gezondheidstoestand van Harrie Jekkers?

Er zijn geen specifieke bronnen beschikbaar voor updates over Harrie Jekkers’ gezondheidstoestand. Zijn officiële website en sociale media-accounts worden mogelijk bijgewerkt met nieuws over zijn herstel, maar er is geen garantie dat er regelmatig updates zullen zijn.

Samenvatting

Harrie Jekkers, de bekende Nederlandse cabaretier en zanger, is ziek en moet rust nemen om te herstellen. Hij heeft weinig details gedeeld over zijn aandoening en de prognose is onbekend. Zijn fans zijn geschokt door het nieuws en hopen dat hij snel weer zal herstellen en terugkeert naar het podium. Er zijn geen specifieke updates beschikbaar over zijn gezondheidstoestand, maar zijn officiële website en sociale media-accounts kunnen in de toekomst bijgewerkt worden met nieuws over zijn herstel.

Meer informatie over harrie jekkers achter de duinen vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel harrie jekkers achter de duinen. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 16 harrie jekkers achter de duinen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *