Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De Grote Kerstboom in New York: Een Impressionante Kersttraditie!

De Grote Kerstboom in New York: Een Impressionante Kersttraditie!

Gigantische kerstboom verlicht New York

grote kerstboom new york

In het hart van New York City, op het Rockefeller Center, staat elk jaar de spectaculaire kerstboom bekend als de “Grote Kerstboom van New York”. Deze traditie begon in 1931 en is sindsdien een iconisch symbool van de feesttijd in de stad geworden.

Geschiedenis van de grote kerstboom van New York

De eerste kerstboom werd geplaatst door bouwvakkers die aan het Rockefeller Center werkten tijdens de Grote Depressie van de jaren 30. Dit was hun manier om de feesttijd te vieren. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie en is het uitgegroeid tot een van de meest bekeken evenementen ter wereld.

De Grote Kerstboom van New York is meer dan alleen maar een boom; het is een symbool van hoop en verbondenheid voor veel Amerikanen en toeristen over de hele wereld. Elk jaar reizen duizenden mensen naar het Rockefeller Center om de boom te zien en de sfeer van de feesttijd te beleven.

Hoe wordt de grote kerstboom gekozen?

Elk jaar wordt de boom gekozen uit duizenden concessies van particuliere grondeigenaren. De boom moet aan bepaalde vereisten voldoen, zoals een minimale hoogte van 23 meter en een minimale diameter van 12 meter. Het moet ook in een goede staat verkeren en een gezonde, volle structuur hebben. Eenmaal gekozen, wordt de boom zorgvuldig gekapt en naar het Rockefeller Center vervoerd.

Hoe wordt de kerstboom versierd?

De boom wordt gedecoreerd met duizenden fonkelende lichtjes en zit vol met prachtige, met de hand gemaakte ornamenten. Alle ornamenten zijn uniek en weerspiegelen de geest van de feesttijd. Vanaf half november kunnen mensen de boom zien terwijl deze wordt versierd en worden de lichten getest om ervoor te zorgen dat ze perfect zijn. Dit jaar wordt de grote kerstboom van New York op kerstavond opgezet.

Wat gebeurt er tijdens de kerstboomceremonie?

Bij de grote kerstboomceremonie wordt de boom onthuld en de lichten ontstoken in aanwezigheid van bekende persoonlijkheden, politici en andere beroemdheden. Dit jaar vindt de ceremonie plaats op 2 december en zal er een speciale uitzending zijn op NBC. Het evenement wordt elk jaar uitgezonden op televisie en trekt miljoenen kijkers aan over de hele wereld.

Wat zijn de beste manieren om de grote kerstboom te zien?

Er zijn verschillende manieren om de grote kerstboom te zien, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Hier zijn enkele opties:

1. In persoon – De traditionele manier om de grote kerstboom te zien is door naar het Rockefeller Center te gaan en de boom in levenden lijve te aanschouwen. Het is gratis, maar het kan druk zijn, vooral tijdens de vakantieperiode. Het is raadzaam om vroeg te gaan om de menigte te vermijden.

2. Uitzicht van bovenaf – U kunt ook een kaartje kopen om naar de Top of the Rock te gaan, het observatieplatform op de 70e verdieping van het Rockefeller Center. Hier krijgt u een prachtig uitzicht op de kerstboom en de rest van de stad. Het kost ongeveer $38 per persoon.

3. Begeleide tour – Verschillende bedrijven bieden begeleide rondleidingen aan in het Rockefeller Center, inclusief de grote kerstboom. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van de boom en de versieringen en om de menigte te vermijden. De prijzen variëren afhankelijk van het bedrijf en de lengte van de tour.

4. Livestream – Als u niet de mogelijkheid heeft om in persoon te gaan, kunt u de grote kerstboom live bekijken via de officiële website van het Rockefeller Center.

Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in de buurt?

Als u in de buurt bent van het Rockefeller Center, zijn er nog andere bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals:

1. De schaatsbaan – Naast de grote kerstboom ligt de beroemde schaatsbaan van het Rockefeller Center. Hier kunt u rondjes schaatsen op het ijs terwijl u geniet van het uitzicht op de boom en de stad.

2. St. Patrick’s Cathedral – Op korte loopafstand van het Rockefeller Center ligt de prachtige St. Patrick’s Cathedral, een historische katholieke kerk die bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur.

3. Fifth Avenue – Deze iconische straat huisvest enkele van de meest exclusieve winkels en boetieks ter wereld. Het is een geweldige plek om te gaan winkelen of om de etalages te bewonderen.

4. Central Park – Op ongeveer 15 minuten lopen van het Rockefeller Center ligt Central Park, een van de grootste stedelijke parken ter wereld. Hier kunt u genieten van de natuur en de prachtige uitzichten van de stad.

Kortom, de Grote Kerstboom van New York is een iconisch symbool van de feesttijd en een must-see attractie voor iedereen die naar New York reist tijdens de vakantieperiode. Of u nu in persoon gaat, een begeleide tour volgt of het van bovenaf bekijkt, u zult versteld staan van de pracht van de boom en de sfeer die het creëert.

FAQs:

1. Wat is de geschiedenis van de grote kerstboom van New York?

De eerste kerstboom werd geplaatst door bouwvakkers die aan het Rockefeller Center werkten tijdens de Grote Depressie van de jaren 30. Sindsdien is het uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.

2. Hoe wordt de grote kerstboom gekozen?

De boom wordt gekozen uit duizenden concessies van particuliere grondeigenaren. De boom moet aan bepaalde vereisten voldoen, zoals een minimale hoogte van 23 meter en een minimale diameter van 12 meter.

3. Hoe wordt de kerstboom versierd?

De boom wordt gedecoreerd met duizenden fonkelende lichtjes en is volledig bedekt met handgemaakte ornamenten.

4. Wanneer vindt de grote kerstboomceremonie plaats?

Dit jaar vindt de ceremonie plaats op 2 december en zal er een speciale uitzending zijn op NBC.

5. Wat zijn de beste manieren om de grote kerstboom te zien?

U kunt de grote kerstboom zien door naar het Rockefeller Center te gaan en de boom in levenden lijve te aanschouwen, of door naar de Top of the Rock te gaan of een begeleide tour te nemen. U kunt ook de livestream bekijken op de officiële website van het Rockefeller Center.

6. Wat zijn enkele andere bezienswaardigheden in de buurt?

In de buurt van het Rockefeller Center zijn er andere bezienswaardigheden die u niet mag missen, zoals de schaatsbaan, St. Patrick’s Cathedral, Fifth Avenue en Central Park.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: vanaf wanneer kerst in new york, kerst new york, new york kerst 2023, kerstboom rockefeller center, kerstmarkt new york, kerst in new york ervaringen, boek kerstmis in new york, kerst in new york boeken

Bekijk de video over “grote kerstboom new york”

Gigantische kerstboom verlicht New York

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan grote kerstboom new york

Gigantische kerstboom verlicht New York
Gigantische kerstboom verlicht New York

vanaf wanneer kerst in new york

Vanaf wanneer Kerst in New York?

Kerst is een van de meest geliefde feestdagen over de hele wereld en New York staat bekend om de feestelijke sfeer die rond deze tijd van het jaar in de stad hangt. Maar vanaf wanneer begint Kerst in New York?

Over het algemeen begint Kerst in New York officieel na Thanksgiving, wat altijd op de vierde donderdag van november valt. Thanksgiving is een belangrijke Amerikaanse feestdag die meestal wordt gevierd met familie en vrienden rondom een heerlijk diner met kalkoen. Dit betekent dat de meeste mensen hun huizen en versieringen pas na deze feestdag beginnen te versieren.

Vanaf eind november begint de stad zich langzaam klaar te maken voor de feestdagen. De wereldberoemde kerstboom bij Rockefeller Center wordt bijvoorbeeld opgezet en spectaculair verlicht. Deze gebeurtenis wordt elk jaar op televisie uitgezonden en trekt duizenden mensen uit New York en de rest van de wereld om de ceremonie live te beleven.

Bepaalde attracties in de stad zijn ook veranderd zoals het Empire State Building. Overdag is het een prachtig bouwwerk dat de New Yorkse skyline domineert, maar ‘s avonds is het nog magischer. Tijdens de feestdagen wordt het verlicht met groen en rood licht en komt er om het uur een glinsterende lichtshow tot stand.

Daarnaast worden er pop-up kerstmarkten opgezet in de stad, zoals de Winter Village at Bryant Park en de Union Square Holiday Market. Deze zijn zeker een bezoek waard en bieden souvenirgeschenken en handgemaakte ambachten – perfect om cadeautjes te kopen voor vrienden en familie.

De meeste winkels in de stad starten hun kerstverkoop tegen het begin van december. De etalages van de beroemde warenhuizen zoals Bloomingdale’s, Macy’s en Saks Fifth Avenue zijn altijd prachtig en trekken elk jaar duizenden toeristen. De Fifth Avenue staat tot aan de eerste week van januari echt

in het teken van Kerst, het is dan ook aan te raden om eens deze tijd van het jaar naar New York te reizen.

Een van de beroemdste gebeurtenissen in New York tijdens de feestdagen is de Macy’s Thanksgiving Day Parade. Dit is een enorme parade die elk jaar op Thanksgiving dag wordt gehouden en door veel Amerikanen als de officiële start van de kerstvakantie wordt gezien. De parade trekt elk jaar duizenden toeschouwers die uitgedost zijn in hun warme winterkleding. Het hoogtepunt van de parade is altijd de befaamde reusachtige ballonnen in de vorm van personages zoals Snoopy, Spider-Man, Elmo en andere favorieten van kinderen.

Een andere belangrijke gebeurtenis in New York tijdens de kerstperiode is de Radio City Christmas Spectacular. Deze show wordt elk jaar opgevoerd in de Radio City Music Hall en trekt duizenden toeschouwers van over de hele wereld. De show staat bekend om de spectaculaire choreografie, indrukwekkende kostuums en de beroemde Rockettes.

FAQ’s

Wanneer begint de kerstverlichting in New York?

De kerstverlichting in New York wordt meestal opgezet tussen eind november en begin december.

Wanneer begint de kerstvakantie in New York?

De kerstvakantie in New York begint meestal na de feestdag van Thanksgiving, wat altijd op de vierde donderdag van november valt.

Wat zijn de beste kerstmarkten in New York?

De Winter Village at Bryant Park en de Union Square Holiday Market zijn twee van de beste kerstmarkten in New York.

Wat zijn de beste plaatsen om de feestelijke sfeer in New York te ervaren?

Enkele van de beste plaatsen om de feestelijke sfeer in New York te ervaren zijn Bryant Park, Central Park en Fifth Avenue.

Wat zijn populaire evenementen tijdens de kerst periode in New York?

De Macy’s Thanksgiving Day Parade, de Radio City Christmas Spectacular en de verlichting van de kerstboom bij Rockefeller Center zijn enkele populaire evenementen tijdens de kerstperiode in New York.

Wat zijn de beste winkels om te bezoeken tijdens kerstperiode in New York?

Bloomingdale’s, Macy’s en Saks Fifth Avenue zijn enkele van de beste warenhuizen om te bezoeken tijdens de Kerstperiode in New York.

Wat zijn de beste activiteiten om met kinderen te doen tijdens de kerstperiode in New York?

De Macy’s Thanksgiving Day Parade, Bryant Park Winter Village en de Central Park Zoo zijn enkele van de beste activiteiten om met kinderen te doen tijdens de kerstperiode in New York.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een magische kerstervaring, is New York de perfecte bestemming. De stad heeft zoveel te bieden tijdens de feestdagen, van de spectaculaire verlichting van de kerstboom in Rockefeller Center, tot de bekende kerstparade van Macy’s. Er zijn tal van kerstmarkten en pop-upwinkels waar je de perfecte cadeaus voor vrienden en familie kunt vinden. Met zoveel te ontdekken en te doen is het geen wonder dat New York een van de beste plaatsen ter wereld is om de kerstperiode te vieren.

kerst new york

Kerst in New York: Een Betoverend Festijn

Kerst. Het is een tijd van gezellig samenzijn met vrienden en familie, cadeautjes uitwisselen en genieten van heerlijke lekkernijen. Maar wat als je dit allemaal kan doen in de stad die nooit slaapt? In New York wordt kerst gevierd op een spectaculaire manier en het is dan ook niet voor niets dat de stad jaarlijks duizenden toeristen aantrekt tijdens deze feestelijke periode.

De stad transformeert in een waar winterwonderland met prachtig versierde kerstbomen, verlichte winkelstraten en talloze bijzondere evenementen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door het magische kerst New York en vertellen we je alles wat je moet weten om het meeste uit je verblijf te halen.

Kerstverlichting in New York

Een van de absolute hoogtepunten tijdens kerst in New York zijn de indrukwekkende kerstlichtjes en versieringen. Wandelend door de stad zul je talloze prachtig versierde kerstbomen tegenkomen, met als absolute blikvanger de gigantische kerstboom bij Rockefeller Center. Deze boom is gemiddeld zo’n 20 meter hoog en wordt feestelijk verlicht op de woensdag na Thanksgiving, waarmee het officieel de start van de feestelijke kerstdagen inluidt.

Ook andere beroemde locaties zoals Fifth Avenue, Central Park en Times Square zijn veranderd in een waar sprookjesachtig winter wonderland en zijn absoluut een bezoekje waard tijdens je verblijf in New York.

Kerstmarkten in New York

Een andere must-see tijdens kerst New York zijn de vele kerstmarkten die door de hele stad verspreid zijn. Hier kun je genieten van heerlijk eten en drinken, prachtige kunst en ambachtelijke werken en originele cadeau-ideeën. Een van de beroemdste kerstmarkten is Bryant Park, gelegen in het hart van Manhattan. Deze markt is de thuisbasis van meer dan 150 kiosken, waar je alles kunt vinden van handgemaakte sieraden tot gezellige wintertruien en mutsen. Ook op Union Square en Columbus Circle vind je gezellige kerstmarkten die zeker het bezoeken waard zijn.

Kerstshoppen in New York

Als je op zoek bent naar het perfecte kerstcadeau, dan ben je in New York aan het juiste adres. Van designermerken tot unieke vintage shops, de stad heeft alles wat je nodig hebt om je kerstinkopen te doen. Een van de bekendste winkelstraten is Fifth Avenue, waar je de chique warenhuizen zoals Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman kunt vinden. Hier hebben ze in de kerstperiode vaak prachtige etalages met indrukwekkende kerstdecoraties en kun je genieten van heerlijke zoete lekkernijen die de winkelende feestvierders worden aangeboden. Daarnaast is er ook Bleecker Street in het West Village, waar je tal van boetiekjes vindt en talloze vintage-winkels.

Evenementen tijdens kerst in New York

Tijdens de kerstperiode worden er tal van evenementen georganiseerd in New York. Eén van de meest mythische kerst evenementen is de jaarlijkse Radio City Christmas Spectacular, gepresenteerd door de Rockettes. Deze dansgroep, met hun strakke benen en gesynchroniseerde bewegingen is al decennialang te bewonderen en een populaire attractie bij inwoners en toeristen van alle leeftijden.

Ook het New York City Ballet brengt jaarlijks de originele Nutcracker balletvoorstelling, die al sinds de jaren 50 een kersttraditie in de stad is.

Een andere geliefde kerstattractie is de Holiday Train Show in het New York Botanical Garden. Hier kun je genieten van indrukwekkende modeltreinen die rijden langs miniaturen van beroemde gebouwen van de stad, zoals het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld.

Vragen en antwoorden over kerst New York

Wanneer begint het kerstseizoen in New York?
Het kerstseizoen begint officieel op de woensdag na Thanksgiving, ook wel bekend als ‘Black Friday’.

Kun je schaatsen bij Rockefeller Center?
Ja, Rockefeller Center heeft een beroemde schaatsbaan die open is tijdens het kerstseizoen. Het is echter wel een populaire attractie en kan erg druk zijn. We raden aan om vroeg te komen om de wachtrijen te vermijden.

Welke kerstmarkten zijn zeker het bezoeken waard?
Bryant Park en Union Square zijn twee van de beroemdste kerstmarkten in de stad, maar er zijn er nog veel meer om uit te kiezen. Andere populaire kerstmarkten zijn de Grand Central Holiday Fair en de Columbus Circle Holiday Market.

Wat moet je zien tijdens een wandeling door New York tijdens kerst?
Een wandeling langs Fifth Avenue, Central Park en Times Square zijn zeker de moeite waard tijdens kerst New York. Vergeet ook niet om langs Rockefeller Center te gaan en de gigantische kerstboom te bewonderen.

Wat zijn enkele typische kerstgerechten die je moet proeven in New York?
Er zijn tal van typische kerstgerechten in New York om van te genieten, zoals de klassieke peperkoek, cider, warme chocolademelk en natuurlijk de beroemde New Yorkse cheesecake. Daarnaast zijn er ook tal van specialiteiten om te proeven zoals de populaire gingerbread latte bij Starbucks en de kruidige Pumpkin Pie Latte bij Dunkin’ Donuts.

Conclusie

Kerst in New York is een betoverend festijn waar je zeker eens in je leven van moet kunnen genieten. Met zoveel prachtige decoraties, gezellige markten en bijzondere evenementen is er voor iedereen wel iets te beleven. Wil jij dit jaar ervaren hoe het is om kerst in de ‘City that Never Sleeps’ te vieren? Boek dan snel je ticket en maak je klaar voor een van de meest magische kerstbelevenissen ter wereld.

Meer informatie over grote kerstboom new york vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel grote kerstboom new york. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 29 grote kerstboom new york

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *