Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gratis breipatroon voor een lang vest

Gratis breipatroon voor een lang vest

GRATIS BREIPATROON ZOMERSHIRT met tutorial

gratis breipatroon lang vest

Breien is een ambacht dat al eeuwenlang wordt beoefend. Het is een heerlijke hobby en een geweldige manier om jouw creativiteit te uiten. Of je nu een onervaren breister bent of een ervaren handwerker, het breien van kledingstukken kan een plezierige activiteit zijn. Als je al wat ervaring hebt met het breien van eenvoudige stukken zoals sjaals en mutsen, dan is het nu tijd om een lang vest te proberen – en dat kan heel eenvoudig met gratis breipatroon lang vest.

Lang vesten zijn de afgelopen jaren populairder geworden, mede dankzij het comfort en de stijlvolle uitstraling die ze bieden. Ze zijn perfect voor een casual dagje uit of voor het dragen op het werk. Ze passen ook bij bijna elke outfit en kunnen goed gecombineerd worden met een jeans of een jurk. Het breien van een lang vest is een economisch alternatief voor het kopen van dure kledingstukken en je kunt zelfs je eigen persoonlijke touch aan het vest geven. Het is ook een duurzame optie, omdat je het zelf kunt maken en daarmee minder afhankelijk bent van fast fashion.

Maar hoe begin je nu met het breien van een lang vest? Het is belangrijk om te weten welke steken, garen en naalden je nodig hebt. Hieronder bespreken we de benodigde materialen, steken en technieken om je te helpen bij het breien van een gratis breipatroon lang vest.

Benodigde materialen:

– Breinaalden (maat 5,5-6 mm)
– Garen (minimaal 1000 gram, afhankelijk van het formaat van het vest)
– Schaar
– Meetlint
– Markeerringen
– Grote knopen (optioneel)

Steken en technieken:

– Ribbelsteek – brei alle steken recht.
– Tricotsteek – afwisselend een rij recht en een rij averecht breien.
– Minderingen – om te voorkomen dat het vest te breed wordt, moet je af en toe steken minderen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld twee steken samen te breien.
– Meerderingen – als je het vest op bepaalde plaatsen wilt verbreden, kun je steken toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld door een extra steek tussen twee steken te breien.
– Kantsteek – bij het begin en/of einde van elke rij, brei je de eerste steek recht om een nette afwerking te krijgen.

Gratis breipatroon lang vest:

Het gratis breipatroon lang vest is een geweldige optie voor iedereen die graag een lang vest wil breien. Het patroon is beschikbaar in verschillende maten, van XS tot XXL, en is geschikt voor zowel beginnende breisters als gevorderde handwerkers. De instructies zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen, zodat je jouw eigen lang vest kunt breien zonder al te veel moeite te doen.

Hier is het patroon in detail:

Materiaal:

– Wolmixgaren (minimaal 1000 gram, afhankelijk van het formaat van het vest)
– Breinaalden, maat 5,5-6 mm
– Meetlint
– Markeerringen
– Grote knopen (optioneel)

Maten: XS, S/M, L, XL, XXL

Stekenverhouding:

– 14 steken en 20 rijen in tricotsteek (1 x 1) = 10 x 10 cm

Breipatroon:

Rugpand:

Zet 88 (XS), 92 (S/M), 100 (L), 108 (XL) of 116 (XXL) steken op met breinaalden van maat 5,5-6 mm. Brei daarna 6 cm in ribbelsteek (alle steken recht).

Vervolg met tricotsteek (afwisselend een rij recht, een rij averecht) tot een hoogte van 66 (XS), 68 (S/M), 72 (L), 74 (XL) of 76 (XXL) cm. Kant dan in totaal 8 steken af aan weerszijden van het breiwerk voor de armsgaten en brei verder in twee delen.

Brei elk deel apart tot een hoogte van 89 (XS), 91 (S/M), 95 (L), 97 (XL) of 99 (XXL) cm en keer dan terug naar de halslijn.

(vanaf nu worden de delen apart gebreid)

Brei de halslijn als volgt: kant in de 1e rij 8 steken af, brei 13 (XS), 15 (S/M), 17 (L), 19 (XL) of 21 (XXL) steken, plaats een markeerring, brei 30 (XS), 32 (S/M), 34 (L), 36 (XL) of 38 (XXL) steken, plaats een tweede markeerring, brei de laatste 13 (XS), 15 (S/M), 17 (L), 19 (XL) of 21 (XXL) steken en kant daarna af.

Brei het tweede deel in spiegelbeeld.

Voor- en achterpand:

Brei de voor- en achterpanden zoals het rugpand tot een hoogte van 60 (XS), 62 (S/M), 66 (L), 68 (XL) of 70 (XXL) cm.

Vervolg door 2 steken vanaf de zijkanten samen te breien om de raglanvorm te krijgen en brei verder tot een hoogte van 89 (XS), 91 (S/M), 95 (L), 97 (XL) of 99 (XXL) cm. Brei daarna de halslijn als de rugpand.

Mouwen:

Zet 50 (XS), 52 (S/M), 56 (L), 58 (XL) of 60 (XXL) steken op met breinaalden van maat 5,5-6 mm. Brei daarna 6 cm in ribbelsteek (alle steken recht) en vervolg met tricotsteek (afwisselend een rij recht, een rij averecht) tot een hoogte van 35 (XS), 37 (S/M), 40 (L), 42 (XL) of 44 (XXL) cm.

Vervolg door in elke vierde rij 1 steek toe te voegen aan weerszijden van het breiwerk, totdat je 62 (XS), 66 (S/M), 70 (L), 74 (XL) of 78 (XXL) steken hebt.

Brei verder tot een hoogte van 51 (XS), 53 (S/M), 56 (L), 58 (XL) of 60 (XXL) cm en kant daarna alle steken af.

In elkaar zetten:

Na het breien van alle onderdelen volgens het patroon, is het tijd om het vest in elkaar te zetten. Gebruik het meetlint om te controleren of alle delen dezelfde grootte hebben. Speld daarna de delen aan elkaar vast en gebruik een naald en draad om ze aan elkaar te naaien. Naai eerst de schoudernaden, dan de mouwen aan het lijf en tenslotte naai de zijnaden aan elkaar. Om de zomen een nette afwerking te geven, kun je ook een kantsteek breien.

FAQs:

1. Kan ik een ander garen gebruiken voor het gratis breipatroon lang vest?

Ja, je kunt een ander garen gebruiken, maar zorg ervoor dat het garen dezelfde stekenverhouding heeft als het aanbevolen garen. Als je een dikkere of dunnere garen gebruikt, kan de maat van het vest verschillen.

2. Is het gratis breipatroon lang vest geschikt voor beginners?

Ja, het patroon is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De instructies zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen, en de steken en technieken die nodig zijn, worden ook uitgelegd.

3. Moet ik speciale naalden gebruiken voor het gratis breipatroon lang vest?

Gebruik breinaalden in de voorgestelde maat (5,5-6 mm), maar je kunt ook andere naalden gebruiken, afhankelijk van de stekenverhouding van je garen.

4. Zijn de afmetingen van het gratis breipatroon lang vest aan te passen?

Ja, je kunt de afmetingen aanpassen aan jouw voorkeuren. Als je het vest bijvoorbeeld korter of langer wilt maken, kun je de instructies volgen en het aantal rijen aanpassen voordat je begint met minderen of meerderen.

5. Kan ik knopen toevoegen aan het gratis breipatroon lang vest?

Ja, je kunt knopen toevoegen om je eigen persoonlijke touch aan het vest te geven. Kies grote knopen die passen bij de kleur van het garen en plaats ze op de gewenste locatie langs de voorkant van het vest.

Het breien van een lang vest is een leuke activiteit en geeft je de mogelijkheid om jouw eigen kledingstuk te maken. Met het gratis breipatroon lang vest kun je zelfs als beginner aan de slag en een geweldige look creëren. Het is een kosteneffectieve en duurzame optie voor stijlvolle kleding. Dus ga aan de slag met jouw wol en breinaalden en laat jouw creativiteit de vrije loop.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: gratis breipatroon lang vest dames, lang vest breien voor beginners, patroon lang vest breien, vest breien voor beginners gratis patroon, makkelijk vest breien, lang vest breien naald 10, breipatroon vest dames, gratis breipatroon vest

Bekijk de video over “gratis breipatroon lang vest”

GRATIS BREIPATROON ZOMERSHIRT met tutorial

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan gratis breipatroon lang vest

GRATIS BREIPATROON ZOMERSHIRT met tutorial
GRATIS BREIPATROON ZOMERSHIRT met tutorial

gratis breipatroon lang vest dames

Breien is een geweldige manier om creativiteit en ontspanning te combineren. Of je nu een ervaren breister bent of net begint, er is altijd een nieuw project om aan te werken. Een van de populairste breiprojecten voor dames is het breien van een lang vest. Er zijn talloze gratis breipatronen beschikbaar voor het breien van een lang vest voor dames. In dit artikel bespreken we waarom dit zo’n populair project is en bieden we enkele tips en trucs om dit project tot een succes te maken.

Waarom is een lang vest zo populair bij dames?

Een lang vest is niet alleen functioneel, maar ook stijlvol. Het kan gedragen worden als een jas in de koudere maanden of als een extra laag over een blouse of T-shirt. Door zijn veelzijdigheid past het bij vrijwel elke outfit en kan het gemakkelijk worden aangepast aan verschillende stijlen. Bovendien is het breien van een lang vest een relatief eenvoudig en snel project, omdat er weinig naden zijn en de meeste patronen gebreid worden met eenvoudige steken.

Waarom zou je kiezen voor een gratis breipatroon?

Er zijn veel breipatronen beschikbaar voor het breien van een lang vest voor dames, zowel gratis als betaald. Het kiezen van een gratis breipatroon heeft verschillende voordelen. Allereerst is het gratis, dus je hoeft geen geld uit te geven aan het patroon. Ten tweede zijn gratis breipatronen over het algemeen gemakkelijk toegankelijk, omdat ze online beschikbaar zijn. Ten derde is het naaien van een gratis breipatroon ook vaak een goede manier om je vaardigheden te verbeteren en nieuwe steken te leren zonder geld te hoeven uitgeven.

Tips en trucs voor het breien van een lang vest voor dames

Breien vereist aandacht voor detail en nauwkeurigheid. Hier zijn enkele tips en trucs om rekening te houden bij het breien van een lang vest voor dames:

1. Kies de juiste draad

Het kiezen van de juiste draad voor je vest is belangrijk, omdat het invloed heeft op het uiteindelijke uiterlijk en de duurzaamheid van het vest. Zorg ervoor dat je een draad kiest die past bij het patroon en de vereiste breinaalden. Door een draad te kiezen die te dun of te dik is, kan dit ervoor zorgen dat het vest niet de gewenste afmetingen heeft of dat het er niet uitziet zoals het hoort.

2. Maak een proeflapje

Voordat je met het project begint, is het altijd een goed idee om een proeflapje te maken. Dit laat zien hoeveel steken en rijen per vierkante centimeter worden gebreid. Door een proeflapje te maken, kun je de juiste maat naalden kiezen en ervoor zorgen dat het vest de gewenste afmetingen heeft.

3. Bepaal de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat voor het vest is belangrijk, anders zul je teleurgesteld worden in het eindresultaat. Raadpleeg het patroon voor instructies over hoe je de juiste maat kunt kiezen en plan eventuele aanpassingen die nodig zijn.

4. Wees geduldig

Breien vergt geduld en precisie – er zijn geen shortcuts. Ga niet te snel en wees niet gehaast, neem de tijd en het werk wordt mooier en professioneler. Door rustig te blijven en het tempo van het werk aan te passen aan jouw vaardigheden, kun je ervoor zorgen dat het eindresultaat van goede kwaliteit is.

5. Controleer je werk regelmatig

Het is belangrijk dat je je werk regelmatig controleert op fouten. Hierdoor voorkom je eenvoudige fouten en ontdek je problemen voordat het te laat is. Controleer je werk regelmatig en corrigeer onmiddellijk eventuele fouten. Hierdoor kun je de kwaliteit van het vest verbeteren en zul je minder geneigd zijn om het werk over te moeten doen.

Gratis breipatroon lang vest dames

Hier is een gratis breipatroon voor het breien van een lang vest voor dames.

Materiaal:

– 6 bollen van een lichtgrijze draad (100g per bol)
– Breinaalden nr. 7

Afmeting:

Deze afmetingen zijn gebaseerd op maat 38/40. Verstel de steken volgens de maattabel in het patroon om de afmetingen aan te passen.

– Borstomtrek: 96 cm
– Ruglengte: 82 cm
– Lengte mouw: 44 cm

Steken:

– Tricotsteek
– Ribbelsteek

Patroon:

Achterkant:

Zet 72 steken op en brei in ribbelsteek gedurende 4 rijen.

Verder in tricosteek, brei 1 st, verplaats de marker, brei dan 70 st (voor rug), verplaats de marker, brei 1 st.

Brei zo verder in tricosteek, en voer een rij meerderingen uit op 4 cm vanaf het begin van het werk. Meerder 1 st aan beide kanten van de steek na de marker. Herhaal deze rij meerderingen elke 6de rij, totdat je 86 steken hebt.

Brei tot een totale hoogte van 81 cm en begin dan de mouwen.

Mouwen:

Plaats de overgebleven steken op een hulpdraad en plaats in een later stadium terug op het werk.

Zet 40 steken op met breinaalden nr. 7.

Brei in ribbelsteek gedurende 4 rijen.

Verder in tricosteek, voer een rij meerderingen uit aan het begin van de volgende rij. Meerder 1 st aan beide kanten van de steek. Herhaal deze rij meerderingen elke 8ste rij, totdat je 52 steken hebt.

Brei tot een totale hoogte van 43 cm en minder daarna 2 steken aan beide kanten van het werk aan het begin van de volgende rij.

Herhaal deze minderingen elke 8ste rij, totdat er nog 22 steken over zijn.

Brei 4 rijen in ribbelsteek en kant alle steken af.

Herhaal bovenstaande voor de tweede mouw.

Voorkant:

Brei hetzelfde als het achterpand, maar houd het werk op 70 steken.

Afwerking:

Naai de zijkanten van het vest en de mouwen met een stopnaald aan elkaar.

Maak een knoopsgat op ongeveer 37 cm vanaf het begin van het werk (volg de instructies van de fabrikant voor de grootte van het knoopsgat) en voeg vervolgens aan de andere kant van het werk een knoopje toe op ongeveer 40 cm vanaf het einde van het werk.

FAQs

1. Kan dit patroon worden aangepast voor andere maten?

Ja, dit patroon kan worden aangepast voor andere maten. De maattabel in het patroon geeft aan hoeveel steken je moet opzetten voor elke maat.

2. Kan ik een andere draad gebruiken dan aanbevolen?

Ja, je kunt andere garens gebruiken dan aanbevolen in het patroon, maar zorg ervoor dat de breinaalden die je gebruikt overeenkomen met de eigenschappen van de voorgestelde draad.

3. Is dit project geschikt voor beginnende breisters?

Ja, dit project is geschikt voor beginnende breisters omdat het relatief eenvoudig en snel te breien is.

4. Is er een video handleiding voor dit patroon?

Er is geen videohandleiding voor dit specifieke patroon, maar er zijn veel online video’s beschikbaar over hoe je tricot- en ribbelsteek kunt breien.

5. Hoeveel tijd kost het om dit vest te breien?

Dit hangt af van de ervaring van de breister, evenals de snelheid en het tijdsbestek van het breien. Over het algemeen is dit project vrij snel te breien en zou binnen enkele weken afgerond moeten zijn als er dagelijks een paar uur aan wordt gewerkt.

Conclusie

Gratis breipatronen voor lang vesten voor dames zijn overal te vinden. Het breien van een lang vest is een relatief eenvoudig project dat kan worden aangepast aan verschillende maten en stijlen. Het is belangrijk om de juiste draad te kiezen, de maat te bepalen voordat je begint, geduld te hebben en je werk regelmatig te controleren op fouten. Door deze tips en trucs te volgen, kan iedere breister een prachtig lang vest creëren dat niet alleen functioneel is, maar er ook stijlvol uitziet.

lang vest breien voor beginners

Lang vest breien voor beginners

Breien is terug in de mode! Hoewel het lange tijd gezien werd als een ouderwets tijdverdrijf, is breien nu weer helemaal hip. Steeds meer mensen ontdekken de ontspanning en voldoening die breien kan bieden. En laat ons eerlijk zijn, wanneer je een prachtig zelfgemaakt vest of trui kan dragen die perfect zit, dan is dat toch fantastisch?

Met dit in gedachten, hebben we deze stapsgewijze handleiding geschreven voor het breien van een lang vest. Dit project is perfect voor beginners omdat het slechts enkele basissteken vereist, zoals de rechte en averechte steek. Het is ook een geweldig keuze voor mensen die willen leren hoe ze verschillende steken kunnen combineren om patronen te maken.

Stap 1: Kies je garen en breinaalden

Voordat je begint, moet je kiezen welk garen en welke breinaalden je wilt gebruiken. Er zijn tal van verschillende soorten garen verkrijgbaar, dus overweeg welke eigenschappen belangrijk voor je zijn. Als je wol gebruikt, dan kan het breisel een beetje kriebelen en is het ook gevoelig voor krimpen wanneer het in de wasmachine wordt gewassen. Acrylgaren is zachter, goedkoper en eenvoudiger te wassen. Katoen is dan weer een comfortabler alternatief voor mensen die gevoelig zijn voor jeuk.

Vervolgens moet je bepalen welke breinaalden je gaat gebruiken. Om te beginnen, raden we aan om te starten met breinaalden van een gemiddelde maat, ergens tussen 4,5 en 5 mm dik. Maar kijk zeker op het garenlabel voor aanbevolen naalden.

Stap 2: Zet het patroon op

Het volgende wat je moet doen is het patroon opzetten. Misschien wel de belangrijkste stap van het project. Dit patroon zal de basis vormen van je breiwerk. We gaan in dit voorbeeld uit van een vest met een eenvoudig patroon, bestaande uit vier rijen. Het patroon gaat als volgt:

Rij 1: *1 steek recht, 1 steek averechts*. Herhaal dit tot het einde van de rij.

Rij 2: Brei alle steken recht.

Rij 3: Herhaal rij 1.

Rij 4: Brei alle steken recht.

Herhaal deze stappen tot je je vest in de gewenste lengte hebt gebreid.

Stap 3: Brei het vest

Nu ben je helemaal klaar om te beginnen met breien. Zoals je kan zien, is het patroon eigenlijk heel eenvoudig en slechts gebaseerd op twee steken: de rechte en de averechte steek. Als je nieuw bent in het breien, dan is het belangrijk om eerst deze steken onder de knie te krijgen voordat je verder gaat.

Begin met het opzetten van de eerste rij. Allereerst moet je de steken opzetten op de breinaald. In dit voorbeeld hebben we 70 steken nodig. Gebruik hiervoor de techniek van het eenvoudige opzetten. Trek het garen door de lus van de naald bij het begin van de rij. Zorg ervoor dat je het garen niet te strak vasthoudt of het moeilijk zal wezen om het breiwerk in de volgende rij te breien.

Nu ben je klaar om te beginnen met de eerste rij. Brei elke steek zoals hierboven in het patroon vermeld. De eerste steek wordt aangegeven als recht, dus steek de breinaald in de steek van voren naar achteren, trek het garen door de steek naar voren, en laat de steek vervolgens van de linker naald glijden. De tweede steek wordt aangeduid als averecht. Dus steek de breinaald in de steek van achter naar voren, trek het garen door de steek naar voren en laat de steek vervolgens van de linker naald glijden.

Herhaal deze stappen tot het einde van de rij. Herhaal vervolgens de volgende rijen en blijf het patroon volgen totdat het vest de gewenste lengte heeft.

Stap 4: Afwerken

Wanneer je klaar bent met breien, moet je het vest afwerken. Als eerste moet je de steken laten zakken, ofwel afkanten. Volg hiervoor dezelfde techniek als bij het opzetten van de steken. Trek hiervoor de eerste steek over de tweede steek heen, brei de derde steek, trek de tweede steek over de derde steek heen, enzovoort. Knip vervolgens de uiteinden van het garen af, zodat je het vest netjes kunt afwerken.

Na het afkanten van de steken, moet je de schoudernaden aan elkaar naaien. Zorg ervoor dat de patroonrijen van elk stuk bij elkaar passen. Je kunt hiervoor zowel met de hand als met een naaimachine werken, kies waar jij het meest comfortabel mee bent.

De laatste stap is het breien van de mouwen. Start net als het vest met het opzetten van de steken en het volgen van het patroon. Wanneer de mouw de gewenste lengte heeft bereikt, kan je de mouwnaad sluiten op de zelfde methode als de schoudernaden.

FAQs over het breien van lange vesten voor beginners

Q: Hoe weet ik welke maat breinaalden ik moet gebruiken?

A: Kijk naar het label van het garen wat je gebruikt. Hierop staat vaak de aanbevolen maat van breinaalden. Dit is belangrijk omdat de maat van de breinaald invloed heeft op de spanning van het breiwerk.

Q: Hoe moeilijk is het om een patroon te maken?

A: Het maken van een patroon kan inderdaad een uitdaging zijn, zeker voor starters. Gelukkig zijn er tal van patronen beschikbaar die je kan volgen. Start met simpelere patronen die bestaan uit slechts een paar verschillende steken.

Q: Welke breisteken moet ik leren?

A: Het belangrijkste is om de rechte en de averechte steek onder de knie te krijgen. Deze steken zijn de basis voor vele andere patronen.

Q: Kan ik breien zonder patroon?

A: Natuurlijk! Je kan een vest breien in simpele basissteken zonder patroon, waarbij je je eigen twist toevoegt aan het uiterlijk.

Q: Kan ik opzettelijk steken laten vallen om te breien “ruches”?

A: Ja, dat kan. Door opzettelijk steken te laten vallen, krijg je een soort ruche-effect.

Q: Hoe kan ik een breiwerk recht maken?

A: Wanneer je breiwerk gaat golven, kan dit veroorzaakt worden door een verkeerde spanning. Zorg er daarom voor dat je niet te strak of te los breit. Ook kan het helpen om na het breien het breiwerk te blokkeren en gelijkmatig uit te rekken en vast te spelden om de gewenste vorm te krijgen.

Breien kan in het begin intimiderend lijken, maar het kan ook enorm bevredigend te zijn wanneer je de basis beheerst en een prachtig zelfgemaakt vest of trui gemaakt hebt. Met een beetje oefening en toewijding kan je zelfs ingewikkelde patronen en steken gaan proberen. Oefening baart kunst!

Meer informatie over gratis breipatroon lang vest vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel gratis breipatroon lang vest. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 95 gratis breipatroon lang vest

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *