Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Ontdek de verrassende graafschappen van Zuidwest-Engeland

Ontdek de verrassende graafschappen van Zuidwest-Engeland

Zuid West Engeland, April 2015

graafschappen zuid west engeland

Graafschappen Zuid West Engeland: Erfgoed en Schoonheid

Zuidwest-Engeland, een regio rijk aan geschiedenis en charme, is de thuisbasis van verschillende graafschappen die gedrenkt zijn in oude verhalen en mythen. Afgezien van de majestueuze steden, de wind geveegde stranden en de ongerepte platteland van Zuidwest-Engeland, herbergt het ook enkele van de meest unieke graafschappen in Engeland. Ontdek de schoonheid en het erfgoed van de graafschappen Gloucestershire, Devon, Cornwall en Somerset in dit artikel.

Gloucestershire

Gelegen in het hart van Zuidwest-Engeland, is Gloucestershire een pittoresk graafschap waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinse tijd. Het is de thuisbasis van verschillende charmante steden en dorpen, zoals Cheltenham, Cirencester en Tetbury. Het is ook bekend om zijn weelderige groene landschappen en historische gebouwen, zoals Gloucester Cathedral en Sudeley Castle.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Gloucestershire?

Gloucester Cathedral is een indrukwekkend bouwwerk van de 14e eeuw en is een van de meest geliefde attracties van het graafschap. Het is ook beroemd gemaakt door de Harry Potter-films, omdat het de plaats was waar sommige van de scènes werden gefilmd. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden in Gloucestershire zijn Sudeley Castle, Tewkesbury Abbey en de prachtige Cotswold-regio.

Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Gloucestershire?

Gloucestershire is beroemd om zijn kaas, het Gloucester-kaas. Het is een kaas die door de eeuwen heen bekend is geworden en is een integraal onderdeel van de cultuur en traditie van de regio. Andere lokale specialiteiten zijn zaken als de Gloucestershire Old Spot varkens, die bekend staan om hun sappige vlees en smaak.

Devon

Devon ligt aan de zuidkust van Engeland en is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land. Met zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en rijk aan geschiedenis en cultuur, trekt het graafschap elk jaar veel toeristen. Het is ook de thuisbasis van Dartmoor National Park en het Jurassic Coast Werelderfgoed.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Devon?

Devon is bezaaid met bezienswaardigheden die u niet mag missen, waaronder de historische stad Exeter. De kathedraal van Exeter is de belangrijkste attractie van de stad en dateert uit de middeleeuwen. Dartmoor National Park is ook een populaire attractie van Devon, met zijn uitgestrekte heidevelden en stenen cirkels. De Jurassic Coast is ook een must-see, met zijn 185 miljoen jaar oude fossielen.

Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Devon?

Devon heeft veel lekkere en unieke gerechten, waarvan er vele op de nabijgelegen kust zijn gebaseerd. Vis en schaaldieren zijn er in overvloed te vinden, waaronder de beroemde Devon crab. Cream teas, die bestaan uit luchtige scones, dikke room en jam, zijn ook een lokale specialiteit.

Cornwall

Cornwall is een graafschap in het uiterste westen van Engeland en is beroemd om zijn prachtige stranden en pittoreske vissersdorpjes. Het is de thuisbasis van enkele van de meest iconische landschappen en erfgoederen van Engeland, zoals het Eden Project, Tin Mines Werelderfgoed en het St. Michael’s Mount.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Cornwall?

Een van de meest populaire attracties van Cornwall is het Eden Project. Het is ‘s werelds grootste indoor regenwoud en heeft een enorme verscheidenheid aan planten van over de hele wereld. St Michael’s Mount is ook een must-see, een eiland voor de kust van Marazion. Het is de thuisbasis van een spectaculair middeleeuws kasteel en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Ten slotte is het Tin Mines Werelderfgoed, dat de mijnbouwgeschiedenis van Cornwall vaak belichaamt, een must-visit-site.

Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Cornwall?

Cornwall is vooral bekend om zijn pasties, die een dynamisch partje zijn, gevuld met vlees en groenten. Andere onmisbare gerechten zijn de Cornish Cream Tea en de Cornish Yarg-kaas.

Somerset

Somerset is een graafschap in het zuidwesten van Engeland en is de thuisbasis van enkele van de mooiste steden van het land, zoals Bath en Wells. Het graafschap staat bekend om zijn bekroonde wijnen, uitgestrekte weiden, en glooiende heuvels. Somerset heeft ook een groot aantal historische monumenten en is thuisbasis van de legendarische Glastonbury Tor.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Somerset?

De stad Bath is ongetwijfeld de belangrijkste attractie van Somerset. Het is beroemd om zijn kuuroorden en zijn zandstenen architectuur. De stad Wells, die wereldwijd bekend staat om zijn middeleeuwse kathedraal, is ook een must-visit. Glastonbury Tor, dat zich op de top van een heuvel bevindt, is ook een toeristische trekpleister, omdat het bekend staat om zijn legendary.

Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Somerset?

Somerset is rijk aan lekkere gerechten, waaronder de beroemde Cheddar-kaas. De kaas, die werd uitgevonden in de stad Cheddar, is een van de meest iconische kaassoorten van Engeland. Andere lokale specialiteiten zijn de cider en de Somerset Herders-pastei.

Conclusie

Of u nu wilt ontdekken Gloucestershire, Devon, Cornwall of Somerset, Zuidwest-Engeland heeft veel te bieden. Elk graafschap heeft zijn eigen charme en unieke culturele erfgoed en moet zeker worden bezocht. Bezoekers zullen niet alleen worden betoverd door de schoonheid van de regio, maar ook door de rijke geschiedenis, de lokale specialiteiten en het bruisende leven van de steden en dorpen.

FAQs

Q. Welke graafschappen horen bij Zuidwest-Engeland?

A. Er zijn verschillende graafschappen in Zuidwest-Engeland, waaronder Gloucestershire, Devon, Cornwall en Somerset.

Q. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Gloucestershire?

A. Gloucester Cathedral, Sudeley Castle, Tewkesbury Abbey en de Cotswolds zijn slechts enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Gloucestershire.

Q. Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Devon?

A. Devon crab, cream teas en zeevruchten zijn bekende lokale gerechten in Devon.

Q. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Cornwall?

A. Het Eden Project, St Michael’s Mount en het Tin Mines Werelderfgoed zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Cornwall.

Q. Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Cornwall?

A. Pasties, Cornish Cream Tea en Cornish Yarg-kaas zijn enkele van de bekende lokale gerechten in Cornwall.

Q. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Somerset?

A. Bath, Wells en Glastonbury Tor zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Somerset.

Q. Wat zijn enkele van de lokale specialiteiten in Somerset?

A. Cheddar-kaas, cider en Somerset Herders-pastei zijn enkele van de bekende lokale gerechten in Somerset.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: graafschappen engeland kaart, zuidwest-engeland kaart, graafschappen engeland lijst, engelse graafschap 5 letters, engelse graafschappen, bezienswaardigheden zuidwest engeland, graafschappen nederland, zuid west engeland cornwall

Bekijk de video over “graafschappen zuid west engeland”

Zuid West Engeland, April 2015

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan graafschappen zuid west engeland

Zuid West Engeland, April 2015
Zuid West Engeland, April 2015

graafschappen engeland kaart

Een graafschap is een bestuurlijke regio in Engeland, vergelijkbaar met een provincie of staat in andere landen. Engeland telt 48 graafschappen waarvan er 39 in Engeland liggen, zes in Wales, twee op het eiland Man en één op de Kanaaleilanden. De grenzen van de graafschappen zijn in de loop van de tijd verschoven en sommige graafschappen hebben hun naam en status veranderd. In dit artikel onderzoeken we de graafschappen van Engeland en hun locatie op de kaart.

De kaart van Engeland met graafschappen

De graafschappen van Engeland zijn allemaal verschillend in grootte en hebben een unieke geschiedenis en cultuur. De kaart van Engeland met graafschappen is een handig hulpmiddel om de locatie van de graafschappen te begrijpen. De kaart bevat alle 48 graafschappen van Engeland, Wales, het eiland Man en de Kanaaleilanden. De graafschappen worden aangegeven door verschillende kleuren en grenzen tussen de graafschappen.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van Engeland, kan de kaart van Engeland met graafschappen een nuttig hulpmiddel zijn om te begrijpen hoe deze verschillende regio’s zijn gevormd en zich hebben ontwikkeld. Het is ook handig als u door Engeland wilt reizen en de verschillende regio’s en attracties wilt bezoeken.

De administratieve graafschappen van Engeland

Er zijn 39 administratieve graafschappen in Engeland en deze worden geregeerd door een gekozen raad en een burgemeester of voorzitter. De administratieve graafschappen hebben een aantal verantwoordelijkheden, waaronder het verzorgen van onderwijs, openbare werken en sociale diensten.

De graafschappen in Engeland zijn:

1. Bedfordshire
2. Berkshire
3. Bristol
4. Buckinghamshire
5. Cambridgeshire
6. Cheshire
7. Cornwall
8. Cumbria
9. Derbyshire
10. Devon
11. Dorset
12. Durham
13. East Sussex
14. Essex
15. Gloucestershire
16. Greater Londen
17. Greater Manchester
18. Hampshire
19. Herefordshire
20. Hertfordshire
21. Isle of Wight
22. Kent
23. Lancashire
24. Leicestershire
25. Lincolnshire
26. Merseyside
27. Norfolk
28. North Yorkshire
29. Northamptonshire
30. Northumberland
31. Nottinghamshire
32. Oxfordshire
33. Rutland
34. Shropshire
35. Somerset
36. South Yorkshire
37. Staffordshire
38. Suffolk
39. Surrey
40. Tyne en Wear
41. Warwickshire
42. West Midlands
43. West Sussex
44. West Yorkshire
45. Wiltshire
46. Worcestershire

De ceremoniële graafschappen van Engeland

Er zijn 48 ceremoniële graafschappen in Engeland, inclusief de administratieve graafschappen. De ceremoniële graafschappen zijn opgericht in de Middeleeuwen en werden oorspronkelijk bestuurd door een graaf of hertog die werd benoemd door de koning. In de loop van de tijd zijn de graafschappen bestuurlijk veranderd, maar de ceremoniële graafschappen blijven een belangrijk onderdeel van de Engelse geschiedenis en cultuur.

De ceremoniële graafschappen zijn:

1. Bedfordshire
2. Berkshire
3. Bristol
4. Buckinghamshire
5. Cambridgeshire
6. Cheshire
7. Cornwall
8. Cumbria
9. Derbyshire
10. Devon
11. Dorset
12. Durham
13. East Sussex
14. Essex
15. Gloucestershire
16. Greater Londen
17. Greater Manchester
18. Hampshire
19. Herefordshire
20. Hertfordshire
21. Isle of Wight
22. Kent
23. Lancashire
24. Leicestershire
25. Lincolnshire
26. Merseyside
27. Norfolk
28. North Yorkshire
29. Northamptonshire
30. Northumberland
31. Nottinghamshire
32. Oxfordshire
33. Rutland
34. Shropshire
35. Somerset
36. South Yorkshire
37. Staffordshire
38. Suffolk
39. Surrey
40. Tyne en Wear
41. Warwickshire
42. West Midlands
43. West Sussex
44. West Yorkshire
45. Wiltshire
46. Worcestershire
47. East Riding of Yorkshire
48. West Riding of Yorkshire

De graafschappen van Wales

Wales heeft zes ceremoniële graafschappen die worden geregeerd door de National Assembly for Wales en de Welsh Government. De graafschappen hebben een lange geschiedenis en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. De zes graafschappen van Wales zijn:

1. Blaenau Gwent
2. Bridgend
3. Caerphilly
4. Cardiff
5. Carmarthenshire
6. Ceredigion
7. Conwy
8. Denbighshire
9. Flintshire
10. Gwynedd
11. Isle of Anglesey
12. Merthyr Tydfil
13. Monmouthshire
14. Neath Port Talbot
15. Newport
16. Pembrokeshire
17. Powys
18. Rhondda Cynon Taf
19. Swansea
20. Torfaen
21. Vale of Glamorgan
22. Wrexham

De graafschappen van het eiland Man

Het eiland Man is een autonome kroonafhankelijkheid en heeft twee ceremoniële graafschappen die worden bestuurd door de Tynwald, het Manx-parlement. De graafschappen zijn:

1. Glenfaba
2. Garff

De graafschappen van de Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn twee kroonafhankelijkheden van de Britse Kroon en hebben geen administratieve graafschappen. De Kanaaleilanden hebben wel twee ceremoniële graafschappen:

1. Jersey
2. Guernsey

FAQs

Q: Hoeveel graafschappen zijn er in Engeland?
A: Er zijn 48 graafschappen in Engeland, inclusief 39 administratieve graafschappen en 48 ceremoniële graafschappen.

Q: Wat is het verschil tussen administratieve en ceremoniële graafschappen?
A: Administratieve graafschappen zijn bestuurlijke regio’s die worden geregeerd door een gekozen raad en een burgemeester of voorzitter. Ceremoniële graafschappen hebben een ceremoniële functie en worden gebruikt voor erfelijke titels, en voor andere ceremoniële doeleinden.

Q: Hoe zijn de graafschappen van Engeland ontstaan?
A: De graafschappen van Engeland werden gevormd tijdens de Middeleeuwen en werden oorspronkelijk bestuurd door een graaf of hertog die werd benoemd door de koning.

Q: Wat is de functie van de graafschappen van Engeland?
A: Graafschappen hebben verschillende functies, waaronder het verzorgen van onderwijs, openbare werken en sociale diensten.

Q: Hoe zijn de graafschappen van Wales en het eiland Man anders dan die van Engeland?
A: De graafschappen van Wales en het eiland Man worden geregeerd door hun eigen parlementen en hebben een iets andere rol dan de administratieve en ceremoniële graafschappen van Engeland.

Q: Zijn de graafschappen van Engeland veranderd in de loop der tijd?
A: Ja, de graafschappen van Engeland hebben een aantal grensverleggingen ondergaan en sommige graafschappen hebben ook hun naam en status veranderd.

In conclusie is de kaart van Engeland met graafschappen een nuttig hulpmiddel om de graafschappen van Engeland, Wales, het eiland Man en de Kanaaleilanden te begrijpen. Het biedt een inzicht in de geschiedenis en cultuur van Engeland en kan nuttig zijn als u door Engeland wilt reizen.

zuidwest-engeland kaart

Zuidwest-Engeland Kaart: Verken de Prachtige Regio

Welkom bij deze uitgebreide gids voor de Zuidwest-Engeland kaart. Als u van plan bent om deze betoverende regio van het Verenigd Koninkrijk te verkennen, dan is dit de ideale plek om informatie te vinden over alles, van de topattracties tot de beste accommodaties.

Zuidwest-Engeland omvat een aantal verschillende provincies, waaronder Devon, Cornwall, Somerset, Gloucestershire, Dorset en Wiltshire. Deze regio staat bekend om zijn prachtige kustlijn, charmante steden, en historische bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Zuidwest-Engeland

Of u nu een natuur- of cultuurliefhebber bent, Zuidwest-Engeland heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele suggesties voor attracties die u moet zien tijdens uw bezoek:

1. Stonehenge

Geen bezoek aan Zuidwest-Engeland is compleet zonder een bezoek aan Stonehenge. Deze prehistorische steencirkel trek jaarlijks duizenden bezoekers en is een UNESCO-werelderfgoed. Het is een geweldige plek om te overpeinzen en de geschiedenis in te duiken

2. De Cotswolds

De Cotswolds bestaat uit een verzameling pittoreske dorpen die bekend staan om hun schilderachtige ouderdom en prachtige architectuur. Of u nu een liefhebber bent van kronkelende straatjes, gezellige pubs of traditionele theehuizen, u vindt het allemaal in de Cotswolds.

3. Jurassic Coast

De Jurassic Coast is een 153 km lang stuk van de kustlijn van Zuid-Engeland, dat bekend staat om zijn imposante kliffen en verborgen baaien. Het is een fantastische plek voor wandelaars en natuurliefhebbers, omdat het vol zit met unieke fauna en flora.

4. Dartmoor National Park

Dartmoor is een prachtig nationaal park dat zich uitstrekt over bijna 1000 km² en dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en uitdagende wandelpaden. Bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op het Tors-gebied, dat bekend staat om zijn granieten pieken.

5. Eden Project

Het Eden Project is een unieke botanische tuin in Cornwall, en het is de thuisbasis van enkele van de meest ongewone planten architectuur die u ooit zult zien. Als u een plantenliefhebber bent, dan is dit de plek om te zijn.

6. Bath

Bath is een stijlvolle stad die bekend staat om zijn thermale baden en prachtige Georgian architectuur. Het is een historische stad, en het is de thuishaven van een aantal gedenkwaardige attracties, waaronder de Romeinse baden en de abdij van Bath.

Accommodaties in Zuidwest-Engeland

Of u nu op zoek bent naar een luxe vakantiehuis of een gezellige bed and breakfast, er zijn tal van geweldige accommodaties om uit te kiezen in Zuidwest-Engeland. Hier zijn enkele van onze favorieten:

1. The Scarlet Hotel, Cornwall

Dit boetiekhotel in Cornwall is een ideale keuze voor koppels die op zoek zijn naar een romantische vakantie. Het heeft een prachtig uitzicht over de zee, en het is de thuisbasis van een luxe spa en restaurant.

2. Lucknam Park, Wiltshire

Lucknam Park is een prachtig landgoed in Wiltshire, dat beschikt over een eigen spa, zwembad en tennisbanen. Het is een ideale plek om te genieten van een rustige vakantie in de natuur.

3. The Pig, Dorset

The Pig is een charmant landhotel in Dorset, dat bekend staat om zijn heerlijke eten en prachtige tuinen. Het is een ideale plek om te verblijven als u op zoek bent naar een ontspannen, landelijke vakantie.

4. Soar Mill Cove Hotel, Devon

Dit prachtige hotel in Devon ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en beschikt over prachtige kamers, een eigen zwembad en restaurant. Het is een ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en wandelaars.

5. The Green House, Bournemouth

The Green House is een milieuvriendelijk hotel in Bournemouth, dat beschikt over prachtige kamers en een uitstekend restaurant. Het is een ideale uitvalsbasis voor bezoekers die op zoek zijn naar een stijlvol en duurzaam verblijf.

Veelgestelde vragen over de Zuidwest-Engeland kaart

1. Hoe kan ik de Zuidwest-Engeland kaart het best verkennen?

Er zijn verschillende manieren om de Zuidwest-Engeland kaart te verkennen, waaronder wandelen, fietsen, en autorijden. Auto’s zijn de beste keuze als u snel van de ene plaats naar de andere wilt reizen. Wandelen en fietsen zijn goede opties als u op zoek bent naar een meer ontspannen manier om de regio te verkennen.

2. Hoe kom ik van Londen naar Zuidwest-Engeland?

Er zijn verschillende manieren om van Londen naar Zuidwest-Engeland te komen, waaronder trein, bus, en auto. Treinen vertrekken regelmatig vanuit Londen naar verschillende bestemmingen in Zuidwest-Engeland. Een bus kan een goedkoper alternatief zijn, vooral als u niet haast heeft. Als u liever rijdt, kunt u een auto huren in Londen en naar uw bestemming rijden.

3. Wat is de beste tijd van het jaar om Zuidwest-Engeland te bezoeken?

De beste tijd om Zuidwest-Engeland te bezoeken hangt af van uw voorkeuren. De zomermaanden zijn ideaal voor liefhebbers van warm weer en stranden. De herfst is een mooie tijd om van het landschap te genieten en te wandelen. De wintermaanden zijn het rustigst, en vaak kunt u profiteren van lage prijzen en kortere wachtrijen bij attracties.

4. Welke activiteiten zijn er te doen in Zuidwest-Engeland?

Er zijn tal van activiteiten te doen in Zuidwest-Engeland, uit gerekend van wandelen, fietsen, strandjutten, winkelen tot het bezoeken van attractions zoals Stonehenge, theaters en meer. Deze regio is een ware schat voor natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning.

5. Is Zuidwest-Engeland een veilige bestemming?

Ja, Zuidwest-Engeland is een veilige bestemming. Zoals altijd moet u verstandig handelen en alert blijven op bepaalde plaatsen, maar over het algemeen is Zuidwest-Engeland een veilige en gastvrije plaats om te bezoeken.

Conclusie

Zuidwest-Engeland is een prachtige regio met een overvloed aan bezienswaardigheden, activiteiten en accommodaties. Of u nu een natuurliefhebber bent, een geschiedenisliefhebber of gewoon op zoek naar een ontspannende vakantie, Zuidwest-Engeland heeft voor elk wat wils. Verken de prachtige kustlijn, schilderachtige dorpen, en historische sites, en je zal snel begrijpen waarom deze regio zo veel mensen in verrukking brengt.

Meer informatie over graafschappen zuid west engeland vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel graafschappen zuid west engeland. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 12 graafschappen zuid west engeland

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *