Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gouden Postzegel Johan Cruijff vereeuwigt de Nederlandse voetballegende

Gouden Postzegel Johan Cruijff vereeuwigt de Nederlandse voetballegende

Cruijff was bij Barcelona écht heel groot - VOETBAL INSIDE

gouden postzegel johan cruijff

De gouden postzegel van Johan Cruijff

Johan Cruijff, de legendarische Nederlandse voetballer, wordt geëerd met een gouden postzegel. De Koninklijke Nederlandse Munt gaf deze speciale postzegel uit ter gelegenheid van zijn verjaardag op 25 april 2017. In de rest van het artikel gaan we dieper in op het leven van Johan Cruijff, zijn carrière in de voetbalwereld en de reden waarom hij zo’n belangrijk persoon was voor Nederland. We zullen ook het ontwerp van de gouden postzegel bekijken en enkele veelgestelde vragen beantwoorden over Johan Cruijff en deze speciale postzegel.

Het leven van Johan Cruijff

Johan Cruijff, geboren op 25 april 1947 in Amsterdam, begon zijn voetbalcarrière op straat en in het park als jongen. Hij werd ontdekt door scout Wim Bleijenburg van Ajax Amsterdam en hij sloot zich aan bij de jeugdopleiding van Ajax toen hij 10 jaar oud was. Na een paar jaar in de opleiding te hebben gespeeld, debuteerde Cruijff op 15 november 1964 in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde daar tot 1973 en won drie keer de Europacup I en acht landskampioenschappen.

Cruijff vertrok in 1973 naar Barcelona, waar hij uitgroeide tot een van de grootste spelers aller tijden. Hij won er in 1974 de titel van beste speler van Europa en leidde Barcelona naar hun eerste landstitel sinds 1960. In totaal scoorde hij 293 doelpunten in 397 wedstrijden voor Barcelona.

Na zijn tijd bij Barcelona speelde Cruijff nog voor Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats en Levante UD, voordat hij terugkeerde naar Ajax in 1981 en in 1983 zijn carrière afsloot bij Feyenoord. Ook speelde hij 48 keer voor het Nederlands elftal en scoorde hij 33 doelpunten.

Na zijn carrière als speler werd Cruijff actief als trainer. Hij leidde Ajax naar drie opeenvolgende Eredivisie-titels en de Europacup II overwinning in 1987. Later was hij ook trainer bij Barcelona, waar hij de club naar vier opeenvolgende landstitels en de eerste Europacup I overwinning in 1992 leidde.

Cruijff overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker. Hij is 68 jaar geworden.

Johan Cruijff en zijn erfenis voor de Nederlandse voetbalwereld

Als één van de grootste voetballers aller tijden en een boegbeeld van Nederlandse voetbal, heeft Johan Cruijff een enorme erfenis achtergelaten in de voetbalwereld. Cruijff was een vernieuwer en pionier in het voetbal en hij was belangrijk voor de ontwikkeling van de Nederlandse speelstijl die als ‘totaalvoetbal’ bekend staat. Dit is een aanvallende speelwijze, waarbij spelers posities kunnen wisselen en verdedigers net zo belangrijk zijn als aanvallers.

Cruijff was niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal, maar hij had ook een wereldwijde impact op de sport. Zijn spel was elegant en technisch uitdagend, met zijn beroemde ‘Cruijff-beweging’ die nog steeds in de voetbalwereld wordt gebruikt.

Off the field was Cruijff ook een belangrijk persoon voor Nederland. Hij zette zich in voor verschillende goede doelen en richtte de Johan Cruyff Foundation op, die sporten voor kinderen met een beperking toegankelijker maakt en hen de kans geeft om te sporten en plezier te maken.

Kortom, Johan Cruijff was niet alleen een geweldige voetballer en trainer, maar ook een zeer inspirerend persoon die positieve verandering bracht in de wereld van sport en goede doelen.

Het ontwerp van de gouden postzegel

Ter ere van zijn verjaardag in 2017 bracht de Koninklijke Nederlandse Munt de gouden postzegel van Johan Cruijff uit. De postzegel is gemaakt van 14 karaats goud en weegt 10 gram. Het ontwerp is gebaseerd op een foto van Cruijff uit 1974, waarop hij te zien is terwijl hij een bal aanneemt tijdens de wedstrijd Nederland – België.

Op de achterkant van de postzegel staat een andere foto van Cruijff, samen met zijn levensjaren en zijn bekende uitspraak “elk nadeel heb zijn voordeel”. De postzegel wordt geleverd in een speciale verpakking met een genummerd certificaat van echtheid.

Veelgestelde vragen over Johan Cruijff en de gouden postzegel

Wat was de grootste prestatie van Johan Cruijff als voetballer?

Cruijff heeft vele grote prestaties behaald in zijn carrière als voetballer, maar zijn grootste prestatie was waarschijnlijk het leiden van Ajax Amsterdam naar drie opeenvolgende Europacup I overwinningen tussen 1971 en 1973.

Wat was de beste wedstrijd van Johan Cruijff?

Er zijn veel wedstrijden die als ‘beste wedstrijd’ van Cruijff worden beschouwd, maar de wedstrijd waarin hij zijn beroemde ‘Cruijff-beweging’ introduceerde wordt vaak genoemd als een van de meest iconische. Dit was tijdens de wedstrijd Ajax – Helmond Sport in 1971.

Waarom was Johan Cruijff zo belangrijk voor het Nederlandse voetbal?

Cruijff was belangrijk voor het Nederlandse voetbal omdat hij een vernieuwer en pionier was op het gebied van voetbal. Hij introduceerde nieuwe speelstijlen en was belangrijk voor de ontwikkeling van het zogeheten ‘totaalvoetbal’. Hij was ook een wereldwijd icoon en zijn invloed op voetbal en sport in het algemeen is nog steeds merkbaar.

Waarom wordt Johan Cruijff zo gemist?

Johan Cruijff wordt gemist omdat hij niet alleen een geweldige voetballer was, maar ook een zeer inspirerend persoon. Hij had een grote impact op de wereld van sport en goede doelen en zijn nalatenschap wordt nog steeds gevierd door mensen over de hele wereld.

Conclusie

De gouden postzegel van Johan Cruijff is een prachtige manier om deze legendarische voetballer en een belangrijke persoon voor Nederland te eren. Cruijff heeft een enorm indrukwekkende erfenis achtergelaten in de wereld van sport en goede doelen en zijn invloed zal nog vele jaren voelbaar blijven. Door deze speciale gouden postzegel uit te geven, geeft de Koninklijke Nederlandse Munt ons de mogelijkheid om zijn leven en werk te vieren en ons te herinneren aan de geweldige persoon die Johan Cruijff was.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “gouden postzegel johan cruijff”

Cruijff was bij Barcelona écht heel groot – VOETBAL INSIDE

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan gouden postzegel johan cruijff

Cruijff was bij Barcelona écht heel groot - VOETBAL INSIDE
Cruijff was bij Barcelona écht heel groot – VOETBAL INSIDE

Meer informatie over gouden postzegel johan cruijff vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel gouden postzegel johan cruijff. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 45 gouden postzegel johan cruijff

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *