Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gouden Johan Cruijff Postzegel eert Nederlandse voetballegende

Gouden Johan Cruijff Postzegel eert Nederlandse voetballegende

Derksen & Johan Cruijff

gouden johan cruijff postzegel

Op 25 april 2019 heeft PostNL de ‘Gouden Johan Cruijff postzegel’ uitgegeven ter ere van de legendarische voetballer. Deze bijzondere postzegel was onderdeel van een speciale serie die werd uitgebracht ter ere van het 50-jarig jubileum van Eredivisie. De Gouden Johan Cruijff postzegel is ontworpen door ontwerpbureau Sazoo en laat een afbeelding zien van de voetballer in zijn kenmerkende nummer 14 shirt.

Johan Cruijff – de legende

Johan Cruijff is zonder twijfel een van de grootste namen in de geschiedenis van het voetbal. Hij werd geboren op 25 april 1947 in Amsterdam en begon zijn voetbalcarrière bij Ajax. Bij deze club speelde hij tussen 1964 en 1973, waarbij hij vier landstitels en drie Europese kampioenschappen won. In 1973 tekende hij een contract bij FC Barcelona, waar hij nog eens zeven titels en twee Europese bekers won.

Johan Cruijff speelde in totaal 48 wedstrijden voor het Nederlands elftal, waarbij hij 33 doelpunten maakte. Hij was de aanvoerder van het team dat de Nederlandse voetbalfans zo trots maakte tijdens het WK van 1974, waarbij Nederland het tot de finale wist te schoppen. Hij won drie keer de Ballon d’Or, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste voetballer van Europa.

Na zijn spelerscarrière ging Johan Cruijff verder als trainer, waarbij hij succesvol was bij clubs als Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal. Zijn ideeën over voetbal, gebaseerd op de filosofie van ‘totaalvoetbal’, hebben het Nederlandse voetbal fundamenteel veranderd en zijn nog steeds van invloed op de huidige generaties voetballers en trainers.

De Gouden Johan Cruijff postzegel

De Gouden Johan Cruijff postzegel is een eerbetoon aan deze legendarische voetballer. De postzegel heeft een waarde van € 1,55 en is te gebruiken voor brievenpost binnen Nederland tot 20 gram. De afbeelding op de postzegel toont Johan Cruijff in actie, terwijl hij zijn kenmerkende nummer 14 shirt draagt. De postzegel is ontworpen door ontwerpbureau Sazoo, dat ook verantwoordelijk was voor de hele speciale serie ter ere van 50 jaar Eredivisie.

De postzegel is uitgegeven in een oplage van 200.000 stuks en was binnen enkele dagen na de release al uitverkocht. Veel Nederlanders wilden hun liefde en bewondering voor de voetballegende tonen door deze bijzondere postzegel te kopen en te gebruiken voor hun post.

FAQs over de Gouden Johan Cruijff postzegel

1. Waarom is de Gouden Johan Cruijff postzegel uitgebracht?

De Gouden Johan Cruijff postzegel is uitgegeven ter ere van de legendarische voetballer Johan Cruijff. De postzegel is onderdeel van een speciale serie ter ere van het 50-jarig jubileum van Eredivisie.

2. Wie heeft de postzegel ontworpen?

De Gouden Johan Cruijff postzegel is ontworpen door ontwerpbureau Sazoo.

3. Wat is de waarde van de postzegel?

De postzegel heeft een waarde van € 1,55 en is te gebruiken voor brievenpost binnen Nederland tot 20 gram.

4. Hoeveel postzegels zijn er uitgegeven?

De postzegel is uitgegeven in een oplage van 200.000 stuks.

5. Waar kan ik de postzegel kopen?

De postzegel was binnen enkele dagen na de release al uitverkocht, maar sommige postkantoren kunnen de postzegel nog steeds op voorraad hebben. Het is ook mogelijk om via de website van PostNL een velletje van de postzegel te bestellen.

6. Kan ik de postzegel ook voor internationale post gebruiken?

De postzegel is alleen te gebruiken voor brievenpost binnen Nederland tot 20 gram.

7. Is de postzegel alleen bedoeld voor verzamelaars?

Nee, de postzegel kan worden gebruikt voor brievenpost binnen Nederland tot 20 gram en is dus bedoeld voor dagelijks gebruik. Natuurlijk kan de postzegel ook worden toegevoegd aan een verzameling.

8. Waarom is Johan Cruijff zo belangrijk voor het Nederlandse voetbal?

Johan Cruijff wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden. Hij doorbrak de traditionele rolverdeling binnen het voetbal en introduceerde nieuwe ideeën en speelstijlen. Zijn filosofie van ‘totaalvoetbal’ is nog steeds van invloed op het Nederlandse voetbal en wordt ook wereldwijd erkend als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het voetbal als sport.

Conclusie

De Gouden Johan Cruijff postzegel is een prachtig eerbetoon aan een van de grootste voetballers aller tijden. Door deze bijzondere postzegel uit te brengen toont PostNL haar respect en waardering voor de voetballegende. Het mooie ontwerp van Sazoo en de symbolische waarde van de postzegel maken het tot een waardevol en geliefd verzamelobject. En hoewel de postzegel inmiddels uitverkocht is, blijft het een belangrijk en waardevol stukje Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “gouden johan cruijff postzegel”

Derksen & Johan Cruijff

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan gouden johan cruijff postzegel

Derksen & Johan Cruijff
Derksen & Johan Cruijff

Meer informatie over gouden johan cruijff postzegel vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel gouden johan cruijff postzegel. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 35 gouden johan cruijff postzegel

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *