Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Gluren onder de rok: Ongepast gedrag met strafrechtelijke consequenties

Gluren onder de rok: Ongepast gedrag met strafrechtelijke consequenties

Anne's rokje nat

gluren onder de rok

Gluren onder de rok, ook wel bekend als “upskirting”, is het ongevraagd fotograferen of filmen onder de rok van een vrouw. Het is een inbreuk op de privacy en kan leiden tot verschillende vormen van misbruik. In dit artikel gaan we dieper in op de problematiek van gluren onder de rok in Nederland en wat er tegen gedaan kan worden.

Problematische trend

Upskirting is een groeiende trend in Nederland en de rest van de wereld. Het wordt vaak uitgevoerd door mannen die hun telefoon onder de rok van een vrouw houden en onopgemerkt een foto of video maken. Het doel van de dader is om te profiteren van de intimiteit en kwetsbaarheid van het slachtoffer. De opbrengst van de foto’s en video’s kan variëren, van persoonlijke opwinding tot de verkoop op websites die gewijd zijn aan voyeurisme.

Upskirting is niet alleen illegaal, het kan ook leiden tot verschillende soorten misbruik. Slachtoffers kunnen gechanteerd worden met de foto’s en video’s, bijvoorbeeld om seksuele gunsten af te dwingen. Het kan ook leiden tot publieke vernedering en schaamte voor het slachtoffer.

Ernstig probleem

Hoewel upskirting in de meeste landen illegaal is, wordt het nog steeds vaak uitgevoerd. In Nederland is het nog steeds een relatief onbekend probleem, maar de daders maken vaak gebruik van drukke, openbare ruimtes zoals treinstations, winkelcentra en festivals, waar ze talrijke slachtoffers kunnen vinden.

Naast de directe schade die upskirting kan veroorzaken, kan het ook leiden tot een cultuur van misogynie en onbeheerste seksualiteit. Door het doden van privacy, intimiteit en persoonlijke grenzen, werkt upskirting mee aan de normalisering van seksuele intimidatie.

Strafbaar

Upskirting is in de meeste landen illegaal en wordt doorgaans bestraft als een vorm van voyeurisme. In Nederland is het opgenomen als artikel 139f in het Wetboek van Strafrecht, waar het wordt omschreven als het heimelijk filmen van ongeklede en bijna ongeklede personen waar deze zich in een ruimte bevinden waarop hun privacy aanspraak kan worden gemaakt. De straf kan variëren van een boete tot een gevangenisstraf van ten hoogste een jaar.

Ondanks de strafbaarheid van het gedrag, is het niet altijd eenvoudig om daders te vinden en te vervolgen. Vaak merken slachtoffers het niet eens op, noch dat hun beelden geüpload worden op online voyeuristische fora.

Wat kunnen we doen?

Om upskirting tegen te gaan, is het belangrijk om het probleem onder de aandacht te brengen en bewustwording hiervoor te creëren. De inzet van preventieve maatregelen en handhaving zijn essentieel. Hieronder volgen enkele suggesties die zowel op individueel als op maatschappelijk niveau kunnen worden toegepast:

1. Bewustwording

Omdat upskirting een nieuwe, relatief onbekende trend is, is het belangrijk om de bewustwording van dit probleem te vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door campagnes te voeren via sociale media, sport evenementen, festivals, en openbare ruimten, zoals treinstations, winkelcentra, en bibliotheken. Door bewustwording creëren over de ernst van dit gedrag en de mogelijke gevolgen, kunnen daders worden ontmoedigd hun gedrag voort te zetten.

2. Verbeteren van wetgeving

De huidige wetgeving inzake upskirting, zoals artikel 139f, moet worden versterkt en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat had in de praktijk adequaat handhaafbaar is. Hierdoor kan de politie strafrechtelijke stappen ondernemen tegen de daders.

3. Preventieve middelen

De invoering van preventieve middelen zoals camerabewaking, CCTV, sensoren, en alarmen in publieke ruimten kan helpen upskirting te voorkomen, omdat het daders afschrikwekkend werkt als ze weten dat ze waarschijnlijk gevangen zullen worden.

Daarnaast kan het nuttig zijn als vrouwen zich niet ongezien voelen. Het geven van waarschuwingen bij de ingangen van openbare toiletten en het plaatsen van privacyschermen kunnen ervoor zorgen dat daders minder snel overgaan tot het maken van beelden.

4. Beperken van toegang tot online voyeuristische fora

De beelden van upskirting worden vaak op het internet geüpload op sites die speciaal gewijd zijn aan voyeurisme. Door het verminderen van de toegang tot deze sites, kunnen daders ontmoedigd worden om door te gaan met het maken en uploaden van dergelijke beelden.

FAQ’s

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over gluren onder de rok in Nederland.

1. Is gluren onder de rok strafbaar in Nederland?

Ja, gluren onder de rok is strafbaar in Nederland, en kan gezien worden als een vorm van voyeurisme. Het maken van heimelijke beelden van ongeklede en bijna ongeklede personen waarvan hun privacy aanspraak gemaakt kan worden, is strafbaar volgens artikel 139f in het Wetboek van Strafrecht.

2. Wat zijn de gevolgen voor daders van gluren onder de rok?

De straf voor daders van gluren onder de rok kan variëren van een boete tot een gevangenisstraf van ten hoogste één jaar. Daarnaast zullen daders worden opgenomen in het register van zedendelinquenten.

3. Wat kan ik doen als ik slachtoffer ben van gluren onder de rok?

Als u slachtoffer bent van gluren onder de rok, is het belangrijk om contact op te nemen met de politie. Het maken van dergelijke beelden is een strafbaar feit en de politie kan u helpen bij het verzamelen van bewijsmateriaal. Daarnaast is het belangrijk om over uw ervaringen te praten met iemand die u vertrouwt, zoals een vriend, familielid of therapeut.

4. Hoe kan ik mezelf beschermen tegen gluren onder de rok?

Er is geen garantie dat u volledig beschermd bent tegen gluren onder de rok, maar er zijn enkele maatregelen die u kunt nemen om uw privacy te beschermen. Draag bijvoorbeeld rokken en jurken die tot aan uw knieën komen, zodat er minder blootgestelde huid is. Wees ook alert op verdachte personen om u heen en wend u tot autoriteiten als u zich bedreigd voelt.

Conclusie

Gluren onder de rok is een groeiend probleem in Nederland en kan leiden tot verschillende vormen van misbruik. Het is belangrijk om het bewustzijn van dit probleem onder de aandacht te brengen en preventieve maatregelen te nemen om daders te ontmoedigen. Handhaving van de wet is essentieel om ervoor te zorgen dat slachtoffers gerechtigheid kunnen krijgen en dat er een einde wordt gemaakt aan deze misbruik.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “gluren onder de rok”

Anne’s rokje nat

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan gluren onder de rok

Anne's rokje nat
Anne’s rokje nat

Meer informatie over gluren onder de rok vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel gluren onder de rok. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 27 gluren onder de rok

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *