Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Friese Band De Kast: Een Verhaal van Succes en Doorzettingsvermogen

Friese Band De Kast: Een Verhaal van Succes en Doorzettingsvermogen

De Kast - In Nije Dei (Officiële Video)

friese band de kast

Friese band De Kast: een muzikale reis door de jaren ’90

De Kast is een bekende band uit Friesland, opgericht in 1985. Met hun mix van rock, pop en Nederlandse teksten, waren ze in de jaren ’90 één van de meest populaire bands van Nederland. De bekendste nummers van De Kast zijn waarschijnlijk “In Nije Dei” en “Hart van mijn Gevoel”. Naast het maken van muziek, heeft De Kast ook veel betekend voor de Friese cultuur en de Friese taal.

Muzikale roots

De Kast werd opgericht in het Friese dorpje Wouterswoude in 1985. De oorspronkelijke naam van de band was De Horizon, maar deze werd in 1987 veranderd naar De Kast. De band bestond uit Syb van der Ploeg (zang), Nico Outhuijse (gitaar), Peter van der Ploeg (basgitaar), en Kees Bode (drums).

In het begin speelde De Kast vooral covers van bekende bands als U2, The Police en Guns N’ Roses. Maar ze begonnen al snel met het schrijven van eigen nummers, waarbij vooral de Nederlandse teksten opvielen. De band werd populair in Friesland en in 1992 bracht De Kast hun eerste album “Niets Te Verliezen” uit.

Doorbraak

Het echte succes kwam in 1997, met het album “In de wolken”. Het bekendste nummer van dat album is “In Nije Dei”. Het nummer werd ook in de rest van Nederland een grote hit en stond wekenlang in de Top 40. Door “In Nije Dei” kreeg De Kast landelijke bekendheid en werden ze uitgenodigd voor grote festivals zoals Pinkpop, Parkpop en Roskilde.

Na het succes van “In de wolken” bracht De Kast nog drie albums uit: “Noorderzon” in 1999, “Hart op de Tong” in 2000 en “Elfstedenkoorts” in 2002. Maar het grote succes van de jaren ’90 werd niet meer geëvenaard.

Het einde van De Kast?

In 2003 viel De Kast uit elkaar. Er waren verschillende redenen voor het uiteenvallen van de band, maar één van de belangrijkste was de spanningen tussen Syb van der Ploeg en de andere bandleden.

Maar het einde van De Kast was van korte duur. In 2004 kwamen ze weer bij elkaar voor een reünieconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert was binnen een uur uitverkocht en De Kast besloot weer verder te gaan. Sindsdien hebben ze nog verschillende albums en singles uitgebracht, en treden ze regelmatig op.

Cultuur en taal

Naast het maken van muziek, heeft De Kast veel betekend voor de Friese cultuur en de Friese taal. De band zingt namelijk niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Fries. Vooral het nummer “In Nije Dei” is een belangrijk voorbeeld van hoe Friese muziek ook in de rest van Nederland populair kan worden.

Maar De Kast doet meer dan alleen zingen in het Fries. Ze hebben ook verschillende initiatieven opgezet om de Friese cultuur en taal te promoten. Zo hebben ze in 1999 een concert gegeven op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, waarbij de hele stad werd afgesloten en alleen in het Fries gezongen werd. In 2013 deden ze mee aan De Grote Frysk quiz, een tv-programma waarin de kennis van bekende Friezen over de Friese taal en cultuur getest werd.

FAQs

Wat betekent “De Kast” in het Nederlands?

“De Kast” betekent “de kist” in het Nederlands.

Wie zijn de huidige bandleden van De Kast?

De huidige bandleden van De Kast zijn Syb van der Ploeg (zang), Peter van der Ploeg (basgitaar), Paul de Jong (gitaar), en Nico Outhuijse (drums).

Wat zijn de bekendste nummers van De Kast?

De bekendste nummers van De Kast zijn “In Nije Dei”, “Hart van mijn Gevoel”, “Raak”, “Woorden Zonder Woorden”, en “Elfstedenkoorts”.

Wat heeft De Kast betekend voor de Friese cultuur en taal?

De Kast heeft veel betekend voor de Friese cultuur en taal, door onder andere in het Fries te zingen en verschillende initiatieven op te zetten om de Friese cultuur en taal te promoten.

Heeft De Kast nog nieuwe muziek uitgebracht?

Ja, De Kast heeft nog verschillende albums en singles uitgebracht na hun reünie in 2004. Hun meest recente album is “Welkom Thuis” uit 2019.

Conclusie

De Kast is een iconische band uit Friesland die in de jaren ’90 Nederland veroverde met hun mix van rock, pop en Nederlandse teksten. Het bekendste nummer van De Kast is waarschijnlijk “In Nije Dei”, dat ook buiten Friesland veel succes had. Naast het maken van muziek, heeft De Kast ook veel betekend voor de Friese cultuur en taal. Door in het Fries te zingen en initiatieven op te zetten om de Friese cultuur en taal te promoten, heeft De Kast laten zien dat Friese muziek ook buiten Friesland populair kan zijn. Na het uiteenvallen van de band in 2003, kwamen ze in 2004 weer bij elkaar voor een reünieconcert en sindsdien zijn ze nog regelmatig opgetreden en hebben ze nieuwe muziek uitgebracht.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: de kast concert 2022, de kast tour 2023, de kast 2023, de kast facebook, de kast jubileumtour, friese popgroep de kast, de kast fierder, de kast concertagenda

Bekijk de video over “friese band de kast”

De Kast – In Nije Dei (Officiële Video)

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan friese band de kast

De Kast - In Nije Dei (Officiële Video)
De Kast – In Nije Dei (Officiële Video)

de kast concert 2022

De Kast Concert 2022: Een Niet te Missen Evenement voor Fans van de Nederlandse Popmuziek

De Nederlandse popband, De Kast, heeft een grote en trouwe fanbase opgebouwd sinds ze in 1985 werden opgericht. Hun muziek heeft velen geraakt en ze hebben verschillende albums uitgebracht die een groot succes zijn geworden in Nederland en daarbuiten. En nu, in 2022, zijn ze terug met een concert dat fans niet willen missen. Het concert vindt plaats in de Ziggo Dome en belooft een avond vol plezier, emotie en geweldige muziek te worden.

De Kast: Een Korte Geschiedenis

De Kast is een Friese popband die werd opgericht in 1985. De band bestaat uit Syb van der Ploeg, Nico Outhuijse, Kees Bode, Peter de Haan en Fokke de Jong. In 1991 brachten ze hun eerste single uit, getiteld “Mijn Hemel Valt Open”. Dit werd gevolgd door de release van hun debuutalbum “Niets Te Verliezen” in 1992, dat een grote hit werd en meer dan 100.000 exemplaren in Nederland verkocht.

De band heeft vele albums en singles uitgebracht en heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Edison in 1998 voor het album “Noorderzon”. In 2003 ging de band uit elkaar, maar in 2008 kwamen ze terug met een reünie-tournee die zeer succesvol was. Sindsdien is de band actief gebleven en blijven ze nieuwe muziek uitbrengen en concerten geven.

Het Concert

Het concert vindt plaats op zaterdag 4 juni 2022 in de Ziggo Dome in Amsterdam. De zaal heeft een capaciteit van 17.000 toeschouwers en het concert belooft een spektakel te worden met speciale gasten en geweldige muziek. Fans kunnen verwachten dat ze alle grote hits van De Kast zullen horen, waaronder “In Nije Dei”, “Hart Van Mijn Gevoel” en “Elke Stap”. Het concert zal beginnen om 20.00 uur en de deuren gaan om 18.30 uur open.

Kaartverkoop en Prijzen

De kaartverkoop voor het concert begint op vrijdag 19 november 2021 om 10.00 uur. Kaartjes zijn beschikbaar via verschillende verkooppunten, waaronder Ticketmaster en Eventim. De prijzen variëren afhankelijk van de plaats in de zaal en beginnen bij €45,-. Fans die dicht bij het podium willen zitten, kunnen kaartjes kopen voor het VIP-platform voor €85,-. Er zijn ook mogelijkheden om groepstickets te kopen voor groepen van 10 personen of meer.

FAQs

We hebben enkele veelgestelde vragen hieronder opgesomd om u te helpen bij het plannen van uw bezoek aan het De Kast Concert 2022.

1. Hoe lang duurt het concert?

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

2. Moet ik ID laten zien om het concert bij te wonen?

Nee, er is geen leeftijdsbeperking voor dit concert. Maar om drankjes te kunnen kopen, moet je een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.

3. Mag ik foto’s maken tijdens het concert?

Fotografie is toegestaan, maar video-opnamen zijn niet toegestaan zonder toestemming van de band of de organisatie van het concert.

4. Zijn er speciale accommodaties voor mindervaliden?

Ja, er zijn speciale accommodaties voor mindervaliden in de Ziggo Dome. Neem contact op met de organisatie van het concert voor meer informatie.

5. Wat is het beleid voor de garderobe?

Er is een garderobe aanwezig in de Ziggo Dome en fans kunnen hun jas of tas daar voor een kleine vergoeding achterlaten.

6. Zijn er nog kaartjes beschikbaar?

De kaartverkoop begint op vrijdag 19 november 2021 om 10.00 uur. De beschikbaarheid van kaartjes kan variëren afhankelijk van de vraag, dus het is raadzaam om snel kaartjes te kopen om teleurstelling te voorkomen.

7. Kan ik merchandise kopen tijdens het concert?

Ja, er zal een merchandise-stand aanwezig zijn in de Ziggo Dome waar fans verschillende souvenirproducten kunnen kopen.

8. Mag ik eten en drinken meenemen naar het concert?

Nee, eigen eten en drinken zijn niet toegestaan in de Ziggo Dome. Er zijn verschillende eetgelegenheden beschikbaar in de zaal waar fans eten en drinken kunnen kopen.

Conclusie

Het De Kast Concert 2022 belooft een avond vol plezier en geweldige muziek te worden voor fans van de band. Met alle grote hits die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, kunnen fans genieten van een avond vol nostalgie en emotie in de Ziggo Dome. Het is belangrijk om te onthouden dat er maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar is, dus het is raadzaam om snel te handelen om teleurstelling te voorkomen. We hopen dat deze gids u heeft geholpen bij het plannen van uw bezoek aan het concert. Veel plezier!

de kast tour 2023

De Kast Tour 2023: terug naar de roots

De Kast, de legendarische Friese rockband, gaat in 2023 op tour. Na een afwezigheid van zeven jaar keert de band terug naar hun roots om oude fans te begroeten en nieuwe fans te winnen. De band bestaat al ruim dertig jaar en heeft in die tijd veel hits gescoord en meerdere prijzen gewonnen. Met hun karakteristieke sound en opzwepende liveoptredens zijn ze uitgegroeid tot een van de meest geliefde bands van Nederland. De komende tour belooft dan ook spectaculair te worden.

De tournee zal beginnen op 12 januari 2023 in de Martiniplaza in Groningen en zal eindigen op 30 april 2023 in de Ahoy in Rotterdam. In totaal staan er twintig shows op het programma, verspreid over heel Nederland. Fans kunnen uitkijken naar een nieuwe show met hits als “In Nije Dei”, “Elfstedenkoorts” en “Hart van mijn Gevoel”.

De band bestaat uit Syb van der Ploeg (zang), Kees Bode (gitaar), Peter de Haan (drums), Gaston Steenkist (basgitaar) en Nico Outhuijse (toetsen). De bandleden zijn stuk voor stuk ervaren muzikanten met een indrukwekkende staat van dienst. Syb van der Ploeg is een van de meest charismatische frontmannen van Nederland en weet als geen ander het publiek te bespelen.

De Kast staat bekend om hun energieke liveoptredens. Hun karakteristieke geluid, dat een mix is van rock, pop en folk, zorgt ervoor dat het publiek niet stil kan blijven staan. Naast het spelen van hun grootste hits zal de band ook materiaal van hun laatste album “Onvoorspelbaar” ten gehore brengen.

Naast de tournee heeft de band ook aangekondigd dat er een nieuw album op komst is. Dit zal het eerste album zijn dat de band uitbrengt sinds “Onvoorspelbaar” uit 2016. Het album zal geproduceerd worden door Oscar Holleman, die eerder werkte met bands als Within Temptation en Krezip.

FAQ’s

Wanneer begint de tour van De Kast?

De tour van De Kast begint op 12 januari 2023 in de Martiniplaza in Groningen.

Waar kan ik kaartjes kopen voor de tour van De Kast?

Kaartjes voor de tour van De Kast zijn te koop via diverse verkoopkanalen, zoals Ticketmaster en de website van de Martiniplaza.

Wat kost een kaartje voor de tour van De Kast?

De prijs van een kaartje voor de tour van De Kast varieert per locatie en zitplaats. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €40 en €60.

Welke nummers zal De Kast spelen tijdens de tour?

De Kast zal tijdens de tour hun grootste hits spelen, zoals “In Nije Dei”, “Elfstedenkoorts” en “Hart van mijn Gevoel”. Daarnaast zullen ze ook materiaal van hun laatste album “Onvoorspelbaar” ten gehore brengen.

Wanneer komt het nieuwe album van De Kast uit?

Het nieuwe album van De Kast zal uitkomen in 2023, rond de tijd van de tour.

Wie zijn de bandleden van De Kast?

De bandleden van De Kast zijn Syb van der Ploeg (zang), Kees Bode (gitaar), Peter de Haan (drums), Gaston Steenkist (basgitaar) en Nico Outhuijse (toetsen).

Hoe lang bestaat De Kast al?

De Kast bestaat al ruim dertig jaar en werd opgericht in 1985.

Wat is het karakteristieke geluid van De Kast?

Het karakteristieke geluid van De Kast is een mix van rock, pop en folk.

Waarom is De Kast zo populair?

De Kast is populair vanwege hun energieke liveoptredens, karakteristieke geluid en hits als “In Nije Dei” en “Elfstedenkoorts”. Daarnaast speelt ook Syb van der Ploeg als charismatische frontman een belangrijke rol in de populariteit van de band.

Conclusie

De tour van De Kast in 2023 belooft een spectaculaire reünie te worden met fans van alle leeftijden. Na zeven jaar van afwezigheid is de band terug om oude tijden te herleven en nieuwe fans te winnen. Met hun karakteristieke sound, opzwepende liveoptredens en hits als “In Nije Dei” en “Elfstedenkoorts” zal De Kast de harten van vele Nederlanders opnieuw veroveren. Het belooft een onvergetelijke tour te worden en een must-see voor iedere muziekliefhebber. So start planning because De Kast is coming back!

Meer informatie over friese band de kast vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel friese band de kast. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 41 friese band de kast

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *