Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Zelf een fleece deken met mouwen maken: de ultieme DIY-gids

Zelf een fleece deken met mouwen maken: de ultieme DIY-gids

How to make a Hoodie Blanket | Oversized | DIY

fleece deken met mouwen zelf maken

Als het buiten koud is, willen we allemaal lekker warm blijven. Een fleece deken is dan een goede optie, maar wat dacht je van een fleece deken met mouwen? Zo kun je je armen vrij bewegen terwijl je toch lekker warm blijft. In dit artikel vertellen we je hoe je zelf een fleece deken met mouwen kunt maken.

Stap 1: Kies de juiste stof

Voor een fleece deken met mouwen heb je natuurlijk fleece stof nodig. Fleece is een synthetische stof die zeer geschikt is voor de wintermaanden. Het materiaal houdt warmte goed vast en is tegelijkertijd lichtgewicht en zacht. Bij het kiezen van de juiste fleece stof is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en de dikte van de stof. Kies bij voorkeur een dikke fleece stof met een hoog polsdikte, zodat de deken goed beschermt tegen de kou.

Stap 2: Meet jezelf op

Voordat je aan de slag gaat met het maken van de deken, moet je jezelf opmeten. De breedte van de fleece deken met mouwen hangt af van je eigen lichaamsbreedte. Meet de afstand tussen je ellebogen en vermeerder dit met 5 cm. Dit is de breedte van de deken. De lengte van de deken moet minstens tot aan je knieën reiken.

Stap 3: Knip de stof op maat

Na het opmeten van jezelf, kun je de stof op de juiste maat knippen. Teken de afmetingen eerst af met een potlood en knip dan met een schaar langs de getekende lijnen. Zorg ervoor dat je de stof recht knipt en geen rafelige randen overhoudt.

Stap 4: Vouw de stof dubbel

Nu je de stof op maat hebt geknipt, kun je deze dubbelvouwen, zodat je de mouwen kunt vormgeven. Leg de stof met de goede kant naar binnen en vouw deze in de lengte doormidden. Teken vervolgens met een potlood de omtrek van je handen aan beide zijden van de stof. De mouwen moeten losjes om je armen passen, dus het is belangrijk om niet te strak te tekenen.

Stap 5: Maak de mouwen

Knip de stof nu langs de getekende lijnen voor de mouwen. Draai de stof vervolgens binnenstebuiten en stik de onderkant van de mouwen vast. Dit kun je met de naaimachine doen of met de hand als je geen naaimachine hebt. Zorg ervoor dat de stiksels stevig zijn, omdat de mouwen anders kunnen uitscheuren.

Stap 6: Stik de mouwen aan de deken vast

Nu kun je de mouwen aan de fleece deken vastmaken. Leg de deken op tafel met de goede kant naar beneden en de mouwen aan de zijkanten. De mouwen moeten naar binnen gericht zijn. Speld de mouwen vast aan de deken. Begin bij het uiteinde van de mouwen en werk je weg naar boven. Als de mouwen vastgepind zijn, kun je ze vastnaaien. Dit kun je met de naaimachine doen of met de hand.

Stap 7: Afwerking

Nu de mouwen aan de deken vast zijn genaaid, hoef je alleen nog maar de franjes langs de onderkant van de fleece deken te knippen. Dit geeft de deken een mooie afwerking. Als je de deken extra wilt versieren, kun je er ook nog applicaties of borduursels op aanbrengen.

FAQs over fleece deken met mouwen zelf maken

1. Kan ik ook fleece stof gebruiken met printjes?

Ja, dat kan zeker. Kies een fleece stof met de print die je mooi vindt en die past bij de rest van je interieur.

2. Is het moeilijk om een fleece deken met mouwen te maken?

Nee, het is niet moeilijk. Met een naaimachine en enige naai-ervaring kun je dit gemakkelijk voor elkaar krijgen.

3. Hoeveel stof heb ik nodig?

Dit hangt af van je eigen lichaamsbreedte. Meet de afstand tussen je ellebogen en vermeerder dit met 5 cm. Dit is de breedte van de deken. De lengte van de deken moet minstens tot aan je knieën reiken.

4. Kan ik de mouwen weglaten?

Ja, dat kan ook. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de fleece deken te maken.

5. Welk type fleece stof kan ik het beste gebruiken?

Kies bij voorkeur een dikke fleece stof met een hoog polsdikte, zodat de deken goed beschermt tegen de kou. Het is ook belangrijk om op de kwaliteit en dikte van de stof te letten.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: deken met mouwen haken, fleece deken maken, snuggie patroon, zelf deken maken, fleece naaien, eigen deken maken, snuggie zelf maken

Bekijk de video over “fleece deken met mouwen zelf maken”

How to make a Hoodie Blanket | Oversized | DIY

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan fleece deken met mouwen zelf maken

How to make a Hoodie Blanket | Oversized | DIY
How to make a Hoodie Blanket | Oversized | DIY

deken met mouwen haken

Een deken met mouwen haken is een leuk en praktisch project voor iedereen die van haken houdt. Deze handige dekens zijn perfect om lekker in te loungen of om warm te blijven tijdens koude winteravonden. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende aspecten van het haken van een deken met mouwen, en uitleggen hoe je er zelf een kunt maken.

Wat is een deken met mouwen?

Een deken met mouwen, ook wel een slanket of snuggie genoemd, is een deken die is voorzien van mouwen, zodat je je armen er doorheen kunt steken terwijl je hem om je heen slaat. Dit type deken is ideaal om lekker warm te blijven terwijl je tv kijkt, een boek leest of op de computer werkt. Het is als het ware een combinatie van een deken en een trui.

Hoe haak je een deken met mouwen?

Het haken van een deken met mouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig. Hieronder volgen de stappen die je moet volgen om er een te maken:

Stap 1: kies je garen en haaknaald

Het eerste wat je moet doen is het kiezen van het garen dat je wilt gebruiken. Je kunt hierbij kiezen tussen verschillende soorten garen, afhankelijk van wat je het mooist vindt en welk effect je wilt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dik en wollig garen als je een warme en gezellige deken wilt maken, of voor dun en glanzend garen als je een elegante en luchtige deken wilt.

Vervolgens kies je de haaknaald die geschikt is voor het garen dat je hebt gekozen. In het algemeen geldt dat hoe dikker het garen, hoe groter de haaknaald moet zijn. Het is belangrijk om de juiste haaknaald te gebruiken, want anders kunnen de steken te strak of te los worden.

Stap 2: maak een proeflapje

Voordat je begint met het haken van de deken met mouwen, is het verstandig om eerst een proeflapje te maken. Hiermee kun je zien of je de juiste haaknaald en het juiste garen hebt gekozen, en of je de juiste steken haakt. Als het proeflapje te groot of te klein is, kun je de haaknaald aanpassen en/of een ander garen kiezen.

Stap 3: haak de basisdeken

Begin met het haken van de basisdeken. Dit doe je door een ketting van lossen te maken die iets groter is dan de breedte van je schouders. Vervolgens haak je enkele rijen vasten tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

Stap 4: voeg mouwen toe

Nu is het tijd om mouwen toe te voegen aan de deken. Hiervoor maak je twee rechthoeken van steken die breed genoeg zijn om je armen doorheen te steken. Je kunt de lengte van de mouwen variëren, afhankelijk van hoe lang je ze wilt hebben. Haak de mouwen vast aan de zijkanten van de basisdeken, zodat er openingen ontstaan waar je je armen doorheen kunt steken.

Stap 5: werk af

Je kunt de deken met mouwen afwerken door er een rand langs te haken, bijvoorbeeld met een patroon van schelpen of bloemen. Je kunt er ook voor kiezen om franjes of kwastjes aan de randen te maken, voor een speelse en decoratieve touch.

Veelgestelde vragen over het haken van een deken met mouwen

Heb je nog vragen over het haken van een deken met mouwen? Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

1. Wat voor garen kan ik het beste gebruiken voor een deken met mouwen?

Je kunt verschillende soorten garen gebruiken voor een deken met mouwen, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Dik en wollig garen is bijvoorbeeld geschikt als je een warme en gezellige deken wilt maken, terwijl dun en glanzend garen beter werkt als je een elegante en luchtige deken wilt. Het is belangrijk om de juiste haaknaald te gebruiken bij het garen dat je hebt gekozen.

2. Hoeveel garen heb ik nodig voor een deken met mouwen?

Dit hangt af van de afmetingen van je deken en het garen dat je gebruikt. In het algemeen heb je meer garen nodig voor een grotere deken en minder garen voor een kleinere deken. Als je twijfelt, kun je het beste iets meer garen kopen dan je denkt nodig te hebben, zodat je niet halverwege tekort komt.

3. Hoe was ik een deken met mouwen?

Het wassen van een deken met mouwen kan lastig zijn, vooral als hij groot en zwaar is. Het is daarom belangrijk om hem voorzichtig te wassen en goed te laten drogen. Je kunt de deken met mouwen het beste met de hand wassen in koud of lauwwarm water, bijvoorbeeld in een badkuip of grote emmer. Gebruik een mild wasmiddel en spoel de deken grondig uit. Wring de deken niet uit, maar knijp voorzichtig het overtollige water eruit. Leg de deken plat op een handdoek om te drogen.

4. Kan ik een deken met mouwen ook breien in plaats van haken?

Ja, het is ook mogelijk om een deken met mouwen te breien in plaats van te haken. Het principe is hetzelfde, maar de steken en de techniek zijn anders. Als je goed kunt breien, kun je dus ook een mooie deken met mouwen maken.

5. Kan ik een deken met mouwen ook kant-en-klaar kopen in de winkel?

Ja, er zijn verschillende winkels en webshops die dekens met mouwen verkopen. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf hoeft te haken of breien, maar dat je direct een kant-en-klaar product hebt dat je kunt gebruiken. Het nadeel is dat je minder keuze hebt in kleur, maat en materiaal, en dat het duurder kan zijn dan zelf maken.

Conclusie

Een deken met mouwen is een praktische en gezellige toevoeging aan je huis, en het is ook nog eens leuk om zelf te maken. Met de juiste materialen en technieken kun je een mooie, warme en comfortabele deken met mouwen haken in elke gewenste kleur en maat. Of je nu een beginner bent of een ervaren haakster, het maken van een deken met mouwen is een uitdagend en leuk project dat veel voldoening geeft.

fleece deken maken

Fleece deken maken: Tips en stappen om met fleece een mooie deken te maken

Een fleece deken maken is een populaire DIY project, niet alleen omdat het een warme en gezellige beddengoed geeft voor thuis, maar ook omdat het redelijk eenvoudig is om te doen. In dit artikel zullen we een stapsgewijze handleiding geven over hoe je een fleece deken kunt maken, welke materialen en gereedschap je nodig hebt, en enkele tips en aanbevelingen om uw DIY-project soepel te laten verlopen.

Stapsgewijze handleiding om een fleece deken te maken

Stap 1: Koop het materiaal
Een fleece deken kan worden gemaakt van verschillende materialen met verschillende print of effen kleuren. De stof kan worden gekocht in een stoffenwinkel of online, afhankelijk van waar u woont en de beschikbaarheid van de winkels in uw omgeving. Voor een standaard formaat fleece deken (ongeveer 1.5m x 2m) heb je minimaal 2 meter stof nodig.

Stap 2: Bak de stof
Als je de fleece stof hebt gekregen, moet je deze eerst wassen en drogen voordat je deze gaat gebruiken. Het wassen en drogen van de stof zal ervoor zorgen dat de stof strakker is en geen rimpels meer heeft, en uiteraard vrij is van ongewenste geuren of puin.

Stap 3: Bereid de stof voor
Als de stof volledig is gedroogd, moet je deze op maat snijden zodat het formaat gelijk is aan de grootte die je voor ogen hebt. Dit is afhankelijk van het doel van de fleece deken. Een standaard maat deken is meestal 1,5 x 2 meter. Zorg ervoor dat je de stof precies snijdt omdat dit later kan zorgen voor onnodige fouten en frustaties.

Stap 4: Breng de patronen aan
Na het snijden van de stof, zou je je patroon of ontwerp kunnen aanbrengen. Dit is optioneel en hangt af van uw individuele voorkeur. U zou kunnen kiezen om het simpel te houden en gewoon een effen kleur fleece deken te maken, of u kunt kiezen voor een aantal patronen met verschillende gekleurde delen, enzovoort.

Stap 5: Naai de stof samen
Nu, na het aanbrengen van de patronen, kun je de fleece deken in elkaar zetten. Dit kan worden gedaan met een naaimachine, hoewel het in principe handmatig kan worden genaaid. Als u een naaimachine gebruikt, moet u de stof goed onder controle houden en moet u ervoor zorgen dat de draad de stof niet scheurt of beschadigt.

Stap 6: Afwerking
Nadat je de stof hebt genaaid, kun je de fleece deken afwerken door het te “koeren” of aan de randen toegang te geven. Je zou de randen kunnen afwerken met een contrasterende draad voor een decoratief effect of een koordrand toevoegen om het af te maken.

Tips en aanbevelingen

– Als u geen naaimachine hebt, kunt u de stof nog steeds met de hand naaien. Het kost misschien wat meer tijd en is wellicht meer vermoeiend, maar het kan gedaan worden.

– Het is ook belangrijk om een ​​sterke naald te gebruiken bij het werken met fleece stof, omdat deze stof vaak bestaat uit meerdere lagen. Een sterke naald zal ervoor zorgen dat de draad niet breekt terwijl je aan het naaien bent.

– Neem de tijd om de stof precies te meten voordat je begint met het snijden van de stof. Het kan een beetje extra nemen, maar het zal u uiteindelijk tijd, frustratie en geld besparen.

FAQs

1. Kan ik afzien van de patronen?
Ja, je kunt ervoor kiezen om de stof zonder patroon te gebruiken. Dit geeft je het voordeel dat je je op de kleur keuze kunt concentreren. Het is gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur.

2. Welk type naaimachine is het beste voor het werken met fleece stof?
Een normale naaimachine werkt goed voor het naaien van fleece stof. Zorg ervoor dat je een stevige naald hebt om te voorkomen dat deze breekt wanneer het door de stof gaat.

3. Moet ik het aan de rand afwerken?
Ja, het is het beste om de rand van de fleece deken af te werken om te voorkomen dat de stof uitrafelt. Dit kan worden gedaan door een koordrand toe te voegen of simpelweg een zigzagsteek rond de rand van de deken.

4. Moet ik gebruik maken van een patroon?
Nee, het gebruik maken van een patroon is optioneel. Het hangt af van uw individuele voorkeur. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om eenvoudige effen kleuren te gebruiken, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om patronen toe te voegen om wat extra flair te geven aan het ontwerp.

5. Is fleece makkelijk te werken?
Ja, fleece is relatief eenvoudig te werken. Het is ook een betaalbaar en beschikbaar materiaal om te gebruiken.

Het maken van een fleece deken is een leuke en relatief eenvoudige DIY-project om te proberen. Het geeft je een mooie deken die je kunt gebruiken om je warm en gezellig te houden tijdens de koudere maanden. Zorg ervoor dat je de stappen zorgvuldig volgt, zodat je kunt genieten van een mooi eindresultaat.

Meer informatie over fleece deken met mouwen zelf maken vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel fleece deken met mouwen zelf maken. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 89 fleece deken met mouwen zelf maken

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *