Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Feyenoord spelers in Nederlands Elftal: Een Overzicht

Feyenoord spelers in Nederlands Elftal: Een Overzicht

Here it is. Our World Cup squad! ???????????? #NothingLikeOranje

feyenoord spelers nederlands elftal

Feyenoord is een van de grootste voetbalclubs in Nederland en heeft door de jaren heen vele talentvolle spelers voortgebracht. Een aantal van deze spelers hebben het zelfs geschopt tot het Nederlands elftal. In dit artikel bespreken we de Feyenoord spelers die in het Nederlands elftal hebben gespeeld en hoe hun prestaties waren.

Robin van Persie

Een van de meest bekende Feyenoord spelers die ook voor het Nederlands elftal heeft gespeeld is Robin van Persie. Hij heeft in totaal 102 wedstrijden gespeeld voor het nationale team en scoorde 50 doelpunten, waarmee hij de topscorer aller tijden is van Oranje. Van Persie begon zijn carrière bij Feyenoord in 2001 en brak als 17-jarige door in het eerste elftal. Hij werd al snel opgemerkt door scouts van andere clubs en werd in 2004 verkocht aan Arsenal.

Na succesvolle jaren bij Arsenal maakte Van Persie in 2012 de overstap naar Manchester United, waar hij twee jaar later ook kampioen werd. In 2015 keerde hij terug naar Feyenoord, waar hij in zijn eerste seizoen meteen kampioen werd. Na nog een seizoen bij de club besloot hij in 2018 te stoppen als profvoetballer.

Van Persie was tijdens zijn loopbaan bij zowel Feyenoord als Oranje bekend om zijn geweldige doelpunten en technische vaardigheden. Hij was een echte goalgetter en wist met zijn snelheid en schotkracht menig verdediging te verschalken.

Dirk Kuyt

Een andere bekende Feyenoord speler die ook voor het Nederlands elftal uitkwam is Dirk Kuyt. Hij speelde in totaal 104 wedstrijden voor Oranje en scoorde daarin 24 doelpunten. Kuyt begon zijn carrière bij FC Utrecht, maar brak pas echt door bij Feyenoord, waar hij tussen 2003 en 2006 speelde.

In 2006 maakte hij de overstap naar Liverpool, waar hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Kuyt stond bekend om zijn harde werken en zijn scorend vermogen. Hij wist in zijn eerste seizoen bij Liverpool meteen een hattrick te maken in de 3-1 overwinning op Manchester United.

Na zes jaar bij Liverpool keerde Kuyt in 2012 terug naar Feyenoord, waar hij nog drie seizoenen zou spelen. In zijn laatste seizoen als profvoetballer werd hij met Feyenoord kampioen, een hoogtepunt in zijn carrière.

Kuyt was een voorbeeldige speler, zowel op als naast het veld. Hij werd geroemd om zijn inzet en mentaliteit en was in staat om op verschillende posities uit de voeten te kunnen. Hij werd dan ook gezien als een belangrijke schakel in het Nederlands elftal gedurende vele jaren.

Giovanni van Bronckhorst

Een derde Feyenoord-speler die met het Nederlands elftal succesvol was, is Giovanni van Bronckhorst. Hij speelde 106 wedstrijden voor Oranje, waarmee hij de meest geselecteerde speler is van Feyenoord in het nationale team. Van Bronckhorst begon zijn carrière bij RKC Waalwijk en maakte in 1998 de overstap naar Feyenoord. Daar speelde hij vijf seizoenen, waarin hij onder meer de UEFA Cup en de KNVB Beker won.

In 2003 maakte Van Bronckhorst de overstap naar Arsenal, waar hij echter weinig speelminuten kreeg. Na een jaar keerde hij terug naar Feyenoord, waar hij nog vier seizoenen zou spelen. In zijn laatste seizoen als profvoetballer werd hij met Feyenoord kampioen, waarna hij besloot te stoppen met voetballen.

Van Bronckhorst was een van de meest evenwichtige spelers die Feyenoord ooit heeft gehad. Hij was een constante factor op het middenveld en had een geweldige techniek en visie op het spel. Mede door zijn inzet won Oranje in 2010 het WK, waarbij Van Bronckhorst in de halve finale tegen Uruguay de openingsgoal maakte.

Jordy Clasie

Jordy Clasie is een jongere speler die voor zowel Feyenoord als het Nederlands elftal heeft gespeeld. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord in 2011 en speelde er vier seizoenen. In deze periode werd hij twee keer kampioen met Feyenoord. In 2015 maakte hij de overstap naar Southampton, maar daar wist hij nooit echt door te breken.

Clasie heeft in totaal 17 wedstrijden gespeeld voor Oranje. Hij maakte deel uit van de selectie die in 2014 brons won op het WK in Brazilië. Clasie werd gezien als een veelbelovend talent en werd al snel vergeleken met Oranje-legende Johan Cruijff. Hoewel hij deze vergelijking nooit helemaal heeft kunnen waarmaken, wordt hij nog steeds gezien als een talentvolle speler met veel potentie.

Tonny Vilhena

Tonny Vilhena is een andere jonge Feyenoord speler die voor het Nederlands elftal heeft gespeeld. Hij begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Feyenoord en brak in het seizoen 2012-2013 door in het eerste elftal. In 2018 maakte hij de overstap naar Russische club FK Krasnodar.

Vilhena heeft in totaal 7 wedstrijden gespeeld voor Oranje. Hij maakte deel uit van de selectie tijdens het EK van 2016 in Frankrijk. Vilhena staat bekend om zijn snelheid, techniek en zijn schotkracht en wordt gezien als een aanstormend talent in het Nederlands voetbal.

FAQs

1) Hoeveel Feyenoord spelers hebben voor het Nederlands elftal gespeeld?

In totaal hebben er 52 Feyenoord spelers voor het Nederlands elftal gespeeld.

2) Wie is de topscorer aller tijden van Oranje?

Dat is Robin van Persie, met 50 doelpunten.

3) Wie is de meest geselecteerde speler van Feyenoord in het Nederlands elftal?

Dat is Giovanni van Bronckhorst, met 106 wedstrijden.

4) Welke prijzen heeft Feyenoord gewonnen met zijn spelers in het Nederlands elftal?

Feyenoord spelers hebben mede bijgedragen aan onder meer de winst van het EK in 1988 en het WK in 2010.

5) Wie van de huidige Feyenoord spelers heeft kans om voor het Nederlands elftal geselecteerd te worden?

Verschillende spelers van Feyenoord worden regelmatig genoemd als potentiële kandidaten voor het Nederlands elftal, waaronder Steven Berghuis, Ridgeciano Haps en Orkun Kökcü.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “feyenoord spelers nederlands elftal”

Here it is. Our World Cup squad! ???????????? #NothingLikeOranje

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan feyenoord spelers nederlands elftal

Here it is. Our World Cup squad! ???????????? #NothingLikeOranje
Here it is. Our World Cup squad! ???????????? #NothingLikeOranje

Meer informatie over feyenoord spelers nederlands elftal vind je hier.

Zie hier meer: cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel feyenoord spelers nederlands elftal. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 56 feyenoord spelers nederlands elftal

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *