Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Feyenoord and PEC Zwolle play out thrilling 5-5 draw in Dutch football

Feyenoord and PEC Zwolle play out thrilling 5-5 draw in Dutch football

Naar de achtste finales! | Highlights Feyenoord - PEC Zwolle | KNVB Beker 2022-2023

feyenoord pec zwolle 5 5

Op zaterdag 24 oktober 2020 speelden Feyenoord en PEC Zwolle tegen elkaar in de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. De wedstrijd eindigde in een spectaculair gelijkspel van 5-5, wat zeldzaam is in het voetbal. Het was een wedstrijd vol actie, emotie en doelpunten, en het zal zeker in de geschiedenisboeken blijven als een van de meest opwindende wedstrijden ooit gespeeld in de Eredivisie.

De wedstrijd begon met een snelle start van Feyenoord, dat binnen 7 minuten twee keer scoorde. De eerste goal van Feyenoord werd gemaakt door Bryan Linssen, die een pass van Steven Berghuis trapte en de bal in het doel schoot. Slechts enkele minuten later maakte Berghuis zelf een goal door een vrije trap te nemen die prachtig in de rechterbovenhoek ging.

PEC Zwolle liet zich echter niet van de wijs brengen en scoorde al snel een tegendoelpunt via Mike van Duinen, die een voorzet van Mustafa Saymak in het doel kopte. Feyenoord was nog steeds in controle van de wedstrijd en wist de voorsprong weer uit te breiden door een doelpunt van Ridgeciano Haps, die een voorzet van Linssen in het doel kopte.

Toch liet PEC Zwolle zich niet uit het veld slaan. Saymak maakte een prachtig doelpunt uit een vrije trap die van grote afstand werd genomen en die onder de keepende handen van Feyenoord-doelman Nick Marsman belandde. Kort daarna maakte Van Duinen zijn tweede goal van de wedstrijd door een pass van Saymak in het doel te schieten, waardoor de wedstrijd weer volledig open werd.

Na een turbulente eerste helft, waarin vijf doelpunten werden gemaakt, begon de tweede helft met een kans voor Feyenoord, maar het was PEC Zwolle dat als eerste scoorde. Van Duinen maakte zijn derde goal van de wedstrijd door een penalty te benutten, nadat Feyenoord-verdediger Uros Spajic een overtreding had begaan.

Feyenoord slaagde er echter in om terug te komen in de wedstrijd en maakte binnen 10 minuten twee doelpunten via Berghuis en invaller Nicolai Jørgensen. Berghuis maakte zijn tweede goal van de wedstrijd door een penalty te benutten, terwijl Jørgensen op aangeven van Linssen scoorde en Feyenoord opnieuw op voorsprong bracht.

PEC Zwolle gaf echter niet op en maakte in de slotfase van de wedstrijd nog een gelijkmaker via Thomas Lam, die een hoekschop in het doel kopte. Na een spectaculaire wedstrijd met tien doelpunten eindigde de wedstrijd in een gelijkspel van 5-5. Het was een wedstrijd die zowel voor de spelers als voor de fans van beide teams onvergetelijk zal blijven.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Wat was de oorzaak van het spectaculaire gelijkspel van 5-5 tussen Feyenoord en PEC Zwolle?

De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle was een zeer offensieve wedstrijd, waarbij beide teams veel kansen creëerden. Beide teams slaagden erin om verschillende keren te scoren, waardoor de wedstrijd in een zeldzaam gelijkspel van 5-5 eindigde.

Welke spelers speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd?

Verschillende spelers speelden een belangrijke rol in deze wedstrijd. Bij Feyenoord waren Steven Berghuis en Bryan Linssen erg belangrijk, omdat zij samen drie doelpunten maakten en twee assists gaven. Bij PEC Zwolle maakte Mike van Duinen drie doelpunten en gaf hij een assist, terwijl Mustafa Saymak eveneens een belangrijke rol speelde door een goal en twee assists te maken.

Hoe zullen deze teams zich ontwikkelen na deze wedstrijd?

Het is moeilijk te zeggen hoe deze teams zich zullen ontwikkelen na deze wedstrijd. Feyenoord en PEC Zwolle hebben beide veel talent en potentieel, en het zal afhangen van hun prestaties in de rest van het seizoen hoe ze zullen eindigen in de competitie. Deze wedstrijd zal echter waarschijnlijk een belangrijke herinnering blijven voor beide teams, omdat het een spectaculaire wedstrijd was met veel doelpunten en actie.

Waarom was deze wedstrijd zo belangrijk voor de Eredivisie?

Deze wedstrijd was belangrijk voor de Eredivisie omdat het liet zien hoe spannend en opwindend het Nederlandse voetbal kan zijn. Wedstrijden zoals deze trekken veel toeschouwers aan en laten zien hoeveel talent en potentieel er is in de Nederlandse voetbalcompetitie. Het zal ook internationaal de aandacht trekken vanwege de zeldzaamheid van een gelijkspel van vijf doelpunten in het voetbal.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: feyenoord – pec zwolle statistieken, feyenoord – pec zwolle scheidsrechter, feyenoord – pec zwolle beker, pec zwolle feyenoord uitslagen, feyenoord – pec kaarten, feyenoord wedstrijden, PEC Zwolle FC vs, Feyenoord Sofascore

Bekijk de video over “feyenoord pec zwolle 5 5”

Naar de achtste finales! | Highlights Feyenoord – PEC Zwolle | KNVB Beker 2022-2023

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan feyenoord pec zwolle 5 5

feyenoord – pec zwolle statistieken

Feyenoord en PEC Zwolle zijn twee Nederlandse voetbalclubs die beide uitkomen in de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. In dit artikel zullen we de statistieken van beide clubs bekijken, evenals hun geschiedenis en hun prestaties in de laatste jaren.

Feyenoord

Feyenoord is opgericht in 1908 en is een van de meest succesvolle clubs in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. De club heeft veertien keer de landstitel gewonnen, negen keer de KNVB Beker en één keer de Europacup I. Feyenoord speelt zijn thuiswedstrijden in De Kuip, een van de grootste en meest iconische stadions in Nederland.

In de afgelopen jaren heeft Feyenoord wisselende prestaties geleverd. In het seizoen 2016/2017 won de club de landstitel onder leiding van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar in de daaropvolgende seizoenen eindigde Feyenoord respectievelijk vierde, derde en zevende in de Eredivisie.

PEC Zwolle

PEC Zwolle is opgericht in 1910 en is gevestigd in de stad Zwolle in de provincie Overijssel. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het MAC³PARK stadion, dat plaats biedt aan meer dan 13.000 toeschouwers. PEC Zwolle heeft één keer de KNVB Beker gewonnen, in het seizoen 2013/2014, en speelt al enkele seizoenen in de Eredivisie.

In de afgelopen seizoenen heeft PEC Zwolle meestal in de middenmoot van de Eredivisie gespeeld. In het seizoen 2017/2018 eindigde de club op de negende plaats, het seizoen daarna eindigde PEC Zwolle op de vijftiende plaats.

Feyenoord – PEC Zwolle statistieken

Feyenoord en PEC Zwolle hebben in totaal 28 keer tegen elkaar gespeeld in de Eredivisie. Feyenoord heeft 20 van deze wedstrijden gewonnen, terwijl PEC Zwolle drie keer als winnaar uit de bus kwam. Vijf van de wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

De afgelopen jaren hebben beide clubs enkele spannende wedstrijden tegen elkaar gespeeld. In het seizoen 2018/2019 won Feyenoord met 3-0 van PEC Zwolle, terwijl de wedstrijd in het seizoen 2019/2020 eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In het seizoen 2020/2021 hebben Feyenoord en PEC Zwolle tot nu toe één keer tegen elkaar gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld op 3 oktober 2020 in het MAC³PARK stadion en eindigde in een 0-2 overwinning voor Feyenoord. Beide doelpunten werden gescoord door Steven Berghuis.

FAQs

1. Wanneer spelen Feyenoord en PEC Zwolle weer tegen elkaar?

Feyenoord en PEC Zwolle spelen in het seizoen 2020/2021 nog één keer tegen elkaar. Deze wedstrijd staat gepland voor 13 maart 2021 en wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam.

2. Hoeveel toeschouwers mogen er aanwezig zijn bij Feyenoord – PEC Zwolle?

Vanwege de COVID-19 pandemie zijn er momenteel beperkingen op het aantal toeschouwers dat aanwezig mag zijn bij voetbalwedstrijden. Voor Feyenoord – PEC Zwolle zijn maximaal 13.000 toeschouwers toegestaan in De Kuip.

3. Wie zijn de topscorers van Feyenoord en PEC Zwolle?

In het seizoen 2020/2021 is Steven Berghuis de topscorer van Feyenoord met negen doelpunten. Bij PEC Zwolle is Reza Ghoochannejhad de topscorer met zes doelpunten.

4. Wie zijn de trainers van Feyenoord en PEC Zwolle?

Dick Advocaat is de huidige trainer van Feyenoord en John Stegeman is de trainer van PEC Zwolle.

5. Hoeveel keer heeft PEC Zwolle de KNVB Beker gewonnen?

PEC Zwolle heeft één keer de KNVB Beker gewonnen, in het seizoen 2013/2014.

6. Wat is het MAC³PARK stadion?

Het MAC³PARK stadion is het thuisstadion van PEC Zwolle. Het stadion biedt plaats aan ruim 13.000 toeschouwers en is geopend in 2008.

7. Hoeveel keer heeft Feyenoord de Europacup I gewonnen?

Feyenoord heeft één keer de Europacup I gewonnen, in het seizoen 1969/1970. In de finale versloeg Feyenoord het Schotse Celtic FC met 2-1.

8. Wat is de grootste overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle?

De grootste overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle vond plaats op 2 december 1979. Feyenoord won deze wedstrijd met maar liefst 8-0.

9. Welke Nederlandse voetballer heeft voor zowel Feyenoord als PEC Zwolle gespeeld?

Jesper Drost heeft zowel voor Feyenoord als PEC Zwolle gespeeld. Hij speelde voor Feyenoord in het seizoen 2011/2012 en voor PEC Zwolle van 2012 tot 2019.

10. Wat zijn de kleuren van de clubkostuums van Feyenoord en PEC Zwolle?

De clubkleuren van Feyenoord zijn rood en wit, terwijl de clubkleuren van PEC Zwolle blauw en wit zijn.

Conclusie

Feyenoord en PEC Zwolle zijn twee interessante voetbalclubs met een rijke geschiedenis en een trouwe supportersschare. Hoewel Feyenoord een van de grootste clubs in Nederland is, heeft PEC Zwolle in de afgelopen jaren bewezen dat het een geduchte tegenstander kan zijn. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden op 13 maart 2021 wanneer beide clubs elkaar weer ontmoeten in De Kuip.

feyenoord – pec zwolle scheidsrechter

De wedstrijd die Feyenoord en PEC Zwolle onlangs speelden zorgde voor veel ophef. Het ging niet zozeer om de uitslag (2-2), maar om de scheidsrechter, Bas Nijhuis. Na afloop van de wedstrijd was er veel kritiek op hem, vooral vanuit het kamp van Feyenoord. Zo werd er gesproken over partijdigheid en een verkeerde beslissing in de laatste minuut van de wedstrijd. Wat gebeurde er precies tijdens de Feyenoord – PEC Zwolle wedstrijd en wat is er allemaal gezegd over de scheidsrechter?

De situatie

De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle begon rustig en zonder al te veel bijzonderheden. Feyenoord had meer balbezit en drukte op de Zwolse defensie, maar creëerde weinig echte kansen. Halverwege de eerste helft kreeg PEC Zwolle een hoekschop, waaruit Bram van Polen de openingstreffer maakte. Feyenoord bleef aandringen en kwam op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Jens Toornstra. Na rust ging Feyenoord vol op zoek naar de winst en dit leek te lukken toen Luis Sinisterra in de 72e minuut de 2-1 maakte. Het spel werd harder en er vielen enkele gele kaarten aan beide kanten.

De climax van de wedstrijd kwam in de laatste minuten. In de 88e minuut kreeg PEC Zwolle een strafschop na een overtreding van Lutsharel Geertruida op Mustafa Saymak. De Zwolse spits Reza Ghoochannejhad benutte de penalty en bracht daarmee de eindstand op 2-2. In de blessuretijd van de wedstrijd kreeg Feyenoord nog een grote kans om alsnog de winst te pakken. Het schot van Sinisterra werd echter gestopt door keeper Michael Zetterer van PEC Zwolle.

De reacties

Na afloop van de wedstrijd was de kritiek op scheidsrechter Bas Nijhuis niet van de lucht. Feyenoord-trainer Dick Advocaat vond dat zijn ploeg benadeeld was door de arbitrage. Zo zou de overtreding van Geertruida op Saymak geen strafschop waard zijn en had Feyenoord volgens Advocaat zelf een penalty moeten krijgen. Ook klaagde hij over het feit dat Nijhuis veel liet doorspelen en te weinig kaarten trok voor het harde spel van PEC Zwolle.

Ook Feyenoord-captain Steven Berghuis en aanvoerder van PEC Zwolle Bram van Polen uitten na afloop van de wedstrijd hun kritiek op de scheidsrechter. Berghuis was vooral boos over het missen van de strafschop voor Feyenoord en vond Nijhuis partijdig fluiten. Van Polen vond dat Nijhuis te veel toeliet en sommige overtredingen onbestraft liet.

Scheidsrechter Bas Nijhuis zelf reageerde ook op de kritiek. Hij gaf aan dat hij niet begreep waar de kritiek over ging. Hij vond dat hij juist veel had laten doorspelen, waardoor het spel een hoog tempo had. Ook de penalty voor PEC Zwolle vond hij terecht, omdat Geertruida duidelijk de speler raakte.

FAQs

Wat is er gebeurd tijdens de Feyenoord – PEC Zwolle wedstrijd?

De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en zorgde voor veel ophef vanwege scheidsrechterlijke beslissingen in de laatste minuten van de wedstrijd. PEC Zwolle kreeg een strafschop toegekend in de 88e minuut en benutte deze, waardoor de eindstand 2-2 werd.

Wat was er precies mis met de scheidsrechter?

Volgens Feyenoord-trainer Dick Advocaat liet de scheidsrechter veel harde overtredingen onbestraft en was hij partijdig in zijn beslissingen. Ook vond hij dat Feyenoord benadeeld was door een niet toegekende penalty. De scheidsrechter zelf vond dat hij juist veel had laten doorspelen en dat de penalty voor PEC Zwolle terecht was.

Wat vond PEC Zwolle van de scheidsrechter?

Ook PEC Zwolle-captain Bram van Polen was kritisch op de scheidsrechter. Hij vond dat Nijhuis te veel toeliet en sommige overtredingen onbestraft liet.

Hoe reageerde de scheidsrechter zelf op de kritiek?

Scheidsrechter Bas Nijhuis reageerde op de kritiek door te zeggen dat hij niet begreep waar de kritiek over ging. Hij vond dat hij juist veel had laten doorspelen, waardoor het spel een hoog tempo had. Ook de penalty voor PEC Zwolle vond hij terecht, omdat Geertruida duidelijk de speler raakte.

Conclusie

De wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle zorgde voor veel ophef vanwege scheidsrechterlijke beslissingen. Feyenoord-trainer Dick Advocaat was kritisch op de scheidsrechter en vond dat Feyenoord benadeeld was door een niet toegekende penalty. Ook PEC Zwolle-captain Bram van Polen vond dat de scheidsrechter te veel toeliet en sommige overtredingen onbestraft liet. Scheidsrechter Bas Nijhuis zelf vond dat hij juist veel had laten doorspelen en dat de penalty voor PEC Zwolle terecht was.

Al met al heeft de Feyenoord – PEC Zwolle wedstrijd laten zien dat scheidsrechterlijke beslissingen nog altijd voor veel discussie kunnen zorgen. Toch is het goed dat er dergelijke discussies plaatsvinden om het voetbal eerlijk en sportief te houden. Het is aan de KNVB en de scheidsrechters om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en de regels op een juiste manier toe te passen.

Meer informatie over feyenoord pec zwolle 5 5 vind je hier.

Zie hier meer: cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel feyenoord pec zwolle 5 5. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 70 feyenoord pec zwolle 5 5