Chuyển tới nội dung
Trang chủ » De carrière van ex-voetballer Gregory van der Wiel: hoogte- en dieptepunten

De carrière van ex-voetballer Gregory van der Wiel: hoogte- en dieptepunten

Gregory Van Der Wiel  2015/2016 HD ● PSG ●  Defensive Skills, Assists & Goals

ex gregory van der wiel

Ex Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel is een voormalige Nederlandse voetballer die vooral bekend stond om zijn tijd bij Ajax en het Nederlands elftal. Hij begon zijn carrière bij Ajax en won daar drie landstitels voordat hij naar Paris Saint-Germain ging. Na zijn tijd in Parijs speelde hij voor diverse clubs in Europa en Azië en beëindigde uiteindelijk zijn carrière in 2019.

Beginjaren en jeugd

Gregory van der Wiel werd geboren op 3 februari 1988 in Amsterdam. Hij had een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Van der Wiel groeide op in Amsterdam-Oost en begon op zijn zesde met voetballen, bij Zuidoost United. Hij viel al snel op door zijn goede spel en werd op zijn tiende gescout door Ajax.

Bij Ajax doorliep Van der Wiel de jeugdopleiding en maakte hij in 2007 zijn debuut in het eerste elftal. Al snel bleek hij een goede rechtsback te zijn en werd hij een belangrijke speler in het team. In zijn eerste seizoen won hij meteen de landstitel.

Succes bij Ajax

Na zijn debuut groeide Van der Wiel uit tot een belangrijke speler bij Ajax. Hij speelde meer dan honderd wedstrijden voor de club en won in die tijd drie landstitels en de KNVB-beker. In 2011 werd hij uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar.

Tijdens zijn tijd bij Ajax stond Van der Wiel ook bekend om zijn goede spel in het Nederlands elftal. Hij debuteerde in 2009 en speelde uiteindelijk 46 wedstrijden voor Oranje. Hij was onderdeel van de selectie die in 2010 de finale van het WK haalde, al speelde hij in die wedstrijd niet mee.

Paris Saint-Germain

In 2012 maakte Van der Wiel de overstap naar Paris Saint-Germain. Bij de Franse club speelde hij samen met grote namen als Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva en won hij vier keer de landstitel en drie keer de Coupe de France. Van der Wiel speelde in totaal 124 wedstrijden voor PSG.

Na zijn tijd in Parijs speelde Van der Wiel voor diverse clubs in Europa en Azië. Zo speelde hij een seizoen voor Fenerbahçe in Turkije en een seizoen voor Cagliari in Italië. Later kwam hij uit voor clubs in Canada, de Verenigde Arabische Emiraten, Portugal en Israël.

Beëindiging van zijn carrière

In 2019 besloot Van der Wiel zijn carrière te beëindigen. Hij gaf aan dat hij niet langer de motivatie had om door te gaan en dat hij zich wilde focussen op zijn familie en zijn projecten buiten het voetbal.

Na zijn actieve carrière heeft Van der Wiel diverse projecten opgezet. Zo richtte hij in 2020 zijn eigen kledingmerk BALR. op en lanceerde hij in 2021 het platform LegalWijzer, dat mensen helpt bij het vinden van de juiste juridische hulp.

FAQs

Wat is Gregory van der Wiel tegenwoordig aan het doen?

Gregory van der Wiel heeft diverse projecten opgezet na zijn carrière als profvoetballer. Zo heeft hij in 2020 zijn eigen kledingmerk BALR. opgericht en heeft hij in 2021 het platform LegalWijzer gelanceerd, dat mensen helpt bij het vinden van de juiste juridische hulp.

Hoeveel wedstrijden heeft Van der Wiel gespeeld voor het Nederlands elftal?

Gregory van der Wiel speelde 46 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Bij welke clubs heeft Van der Wiel gespeeld na Paris Saint-Germain?

Na zijn tijd bij Paris Saint-Germain speelde Van der Wiel onder andere voor Fenerbahçe (Turkije), Cagliari (Italië), Toronto FC (Canada), Al-Ittihad Kalba SC (Verenigde Arabische Emiraten), Sporting CP (Portugal) en Maccabi Tel Aviv (Israël).

Welke prijzen heeft Van der Wiel gewonnen als profvoetballer?

Gregory van der Wiel heeft diverse prijzen gewonnen als profvoetballer. Zo won hij met Ajax drie landstitels en de KNVB-beker. Bij Paris Saint-Germain werd hij vier keer kampioen van Frankrijk en won hij drie keer de Coupe de France. Bij Fenerbahçe won hij de Turkse Super Cup.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: Van der Wiel, Gregory van der Wiel, Van der wiel instagram, Van der wiel transfermarkt, what happened to gregory van der wiel, gregory van der wiel retired, gregory van der wiel club, gregory van der wiel net worth

Bekijk de video over “ex gregory van der wiel”

Gregory Van Der Wiel 2015/2016 HD ● PSG ● Defensive Skills, Assists & Goals

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan ex gregory van der wiel

Gregory Van Der Wiel  2015/2016 HD ● PSG ●  Defensive Skills, Assists & Goals
Gregory Van Der Wiel 2015/2016 HD ● PSG ● Defensive Skills, Assists & Goals

Van der Wiel

Van der Wiel: De Nederlands international die een voetbal wonderkind werd

De geschiedenis van het Nederlandse voetbal is rijk gevuld met talloze iconische spelers die hun stempel hebben gedrukt op de sport. Een van die spelers is Gregory van der Wiel, een rechtback die bekend staat om zijn snelheid, technische vaardigheden en verdedigende capaciteiten. Van der Wiel is niet alleen een lokale legende, maar ook een speler die op wereldniveau heeft gespeeld en zijn land heeft vertegenwoordigd in verschillende internationale toernooien.

In dit artikel zullen we de carrière van Gregory van der Wiel bekijken, van zijn vroege dagen als een veelbelovend jeugdtalent tot zijn hoogtijdagen als een van de beste rechtbacks ter wereld. We zullen kijken naar zijn prestaties, zijn ups en downs, en enkele van de hoogtepunten en teleurstellingen van zijn carrière.

De vroege jaren van Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel werd geboren op 3 februari 1988 in Amsterdam, Nederland. Vanaf jonge leeftijd toonden hij en zijn familie een grote interesse in voetbal, en het was snel duidelijk dat Gregory een buitengewoon talent had voor de sport. Hij begon met voetballen bij een lokale club in Amsterdam en al snel trad hij toe tot de jeugdacademie van Ajax.

Tijdens zijn jeugdjaren bij Ajax bleek al snel dat Van der Wiel een bijzonder talent was. Hij was snel, technisch en had een uitzonderlijk goed inzicht in het spelletje. Hij ontwikkelde zich snel en na een aantal jaren in de jeugdteams van Ajax debuteerde hij op 21-jarige leeftijd in het eerste team. Het was de start van een indrukwekkende carrière.

De hoogtepunten van de carrière van Gregory van der Wiel

Na zijn debuut in het eerste team van Ajax bleef Van der Wiel zich ontwikkelen en groeien als speler. Hij werd snel een van de belangrijkste spelers in het team en maakte indruk met zijn snelheid, technische vaardigheden en verdedigende kwaliteiten. Hij werd in 2010 zelfs genomineerd voor de Ballon d’Or (de Gouden Bal) als erkenning voor zijn prestaties in dat jaar.

Tijdens zijn tijd bij Ajax won Van der Wiel drie landstitels en bereikte hij de kwartfinales van de Champions League. Hij maakte ook deel uit van het Nederlands elftal dat in 2010 de finale van het WK bereikte in Zuid-Afrika. Dit was het hoogtepunt van de carrière van Van der Wiel tot dan toe, en hij speelde een belangrijke rol in het Nederlandse team dat zijn weg naar de finale vond.

Na het WK verkaste Van der Wiel naar Paris Saint-Germain (PSG) in Frankrijk voor een bedrag van ongeveer 6 miljoen euro. Hij maakte indruk in zijn eerste seizoen bij PSG en won met het team de landstitel. Van der Wiel bleef bij PSG tot 2016 en heeft in die tijd vier landstitels, drie Franse bekers en drie ligacups gewonnen. Hij werd ook geselecteerd voor het Nederlands elftal voor Euro 2012 en het WK 2014 in Brazilië.

Na zijn vertrek bij PSG speelde Van der Wiel nog voor Fenerbahce in Turkije, Toronto FC in Canada en Cagliari in Italië. Hoewel hij niet altijd in de basisopstelling stond bij zijn clubs, speelde hij nog steeds regelmatig en maakte hij indruk met zijn technische vaardigheden en verdedigende kwaliteiten.

Veel voetbalfans zullen zich Van der Wiel ook herinneren vanwege zijn indrukwekkende tattoos. Hij heeft zijn hele rug bedekt met een knap staaltje tattoo kunst, inclusief beroemde portretten van Nelson Mandela, Tupac Shakur en de Braziliaanse straatkunstenaar Kobra.

De ups en downs in de carrière van Gregory van der Wiel

Zoals bij elke voetballer zijn er ook ups en downs geweest in de carrière van Gregory van der Wiel. Hoewel hij op jonge leeftijd al veel succes had, waren er momenten waarop hij het moeilijk had en niet altijd in de basisopstelling stond. Bijvoorbeeld tijdens zijn tijd bij PSG waar hij soms moest vechten voor zijn plek in het elftal.

Ook was er een periode waarin Van der Wiel te maken kreeg met blessures. Hij had last van zijn hamstrings en moest hierdoor soms veel wedstrijden missen. Dit zou later in zijn carrière ook een belangrijke rol gaan spelen, aangezien blessures ervoor zorgden dat hij niet meer op zijn best kon spelen.

Na zijn vertrek bij PSG ging het lichamelijk minder goed met Van der Wiel. Hij verhuisde naar Turkije om te spelen voor Fenerbahce, maar hier had hij te maken met een aantal blessures waardoor hij niet altijd kon spelen. Dit had invloed op zijn prestaties en zijn vorm.

Ook buiten het veld had Van der Wiel zijn ups en downs. Hij heeft bijvoorbeeld een aantal keer kritiek gekregen voor zijn gedrag en zijn levensstijl buiten het voetbal. Hij was niet altijd even professioneel en dit kwam soms tot uiting in zijn prestaties op het veld.

De toekomst van Gregory van der Wiel

Op dit moment speelt Van der Wiel voor FC Twente in de Nederlandse Eredivisie. Hij tekende in januari 2021 een contract voor anderhalf seizoen bij de club uit Enschede. Zijn komst naar Twente werd met veel enthousiasme ontvangen door de club en zijn fans, aangezien Van der Wiel als een ervaren en getalenteerde speler wordt beschouwd.

Het is nog onduidelijk wat de toekomst van Van der Wiel zal brengen, maar hij heeft nog steeds veel potentieel als speler. Als hij zijn blessures achter zich kan laten en zijn vorm kan terugvinden, kan hij een belangrijke speler zijn voor FC Twente en misschien zelfs wel voor het Nederlands elftal.

FAQs

1. Wat zijn de belangrijkste prestaties van Gregory van der Wiel in zijn carrière?

Van der Wiel heeft een aantal indrukwekkende prestaties geleverd in zijn carrière. Hij won vier landstitels, drie bekers en drie ligacups met PSG. Hij was ook een belangrijk lid van het Nederlands elftal dat de finale van het WK 2010 bereikte en speelde bij het EK 2012 en het WK 2014.

2. Op welke leeftijd debuteerde Van der Wiel in het eerste team van Ajax?

Van der Wiel debuteerde op 21-jarige leeftijd in het eerste team van Ajax.

3. Wat is de reden achter de tattoos van Gregory van der Wiel?

Van der Wiel heeft inktportretten van beroemdheden zoals Nelson Mandela en Tupac Shakur op zijn rug staan. De tattoos zijn een manier om zijn bewondering voor de kunstenaars en hun invloed op de samenleving te uiten.

4. Waar speelt Van der Wiel momenteel?

Van der Wiel speelt momenteel voor FC Twente in de Nederlandse Eredivisie.

5. Heeft Van der Wiel te maken gehad met blessures tijdens zijn carrière?

Ja, Van der Wiel heeft te maken gehad met meerdere blessures tijdens zijn carrière, vooral aan zijn hamstrings. Dit heeft soms invloed gehad op zijn speelminuten en prestaties op het veld.

Gregory van der Wiel

Gregory van der Wiel, geboren op 3 februari 1988, is een voormalig Nederlands voetballer die vooral bekend staat om zijn verdedigende kwaliteiten. Hij begon zijn professionele carrière op jonge leeftijd en speelde voor enkele van de grootste clubs in Europa. Met zijn behendigheid en technische vaardigheden groeide hij uit tot een van de beste verdedigers in de wereld en won hij talloze prijzen in de loop van zijn carrière.

Jeugd en beginjaren

Van der Wiel werd geboren in Amsterdam en begon op jonge leeftijd te spelen voor de jeugdteams van de amateurclub AVV Zeeburgia. Op 10-jarige leeftijd werd hij opgemerkt door Ajax en begon hij te spelen voor de jeugdteams van de club. Zijn talenten begonnen snel op te vallen en hij werd beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge spelers van Nederland.

In 2007 maakte van der Wiel zijn professionele debuut voor Ajax en speelde hij in totaal 191 wedstrijden voor de club. Hij bracht vier seizoenen door bij Ajax, waarin hij drie landstitels, de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal won.

Carrière

Na zijn succes bij Ajax, vertrok van der Wiel naar Paris Saint-Germain, waar hij in 2012 lid werd van de club. Hij bracht vier seizoenen door bij PSG en won drie landstitels, drie Coupe de France-titels en vier Coupe de la Ligue-titels.

In 2016 tekende van der Wiel een contract bij Fenerbahçe SK en speelde hij een seizoen voor de Turkse club, waarna hij vertrok naar het Canadese Toronto FC. Hij maakte zijn debuut voor de club in juli 2017 en speelde in totaal 19 wedstrijden voor Toronto FC voordat hij in 2018 vertrok naar zijn vorige club, Cagliari.

In september 2018 tekende van der Wiel een contract bij Sporting Kansas City in de Major League Soccer, waar hij zijn carrière voortzette tot hij in 2019 aankondigde dat hij tijdelijk zou stoppen met voetballen.

Internationale carrière

Van der Wiel maakte zijn debuut voor het Nederlands elftal in een oefenwedstrijd tegen Turkije in maart 2009. Hij speelde in totaal 46 wedstrijden voor het nationale team en vertegenwoordigde Nederland op het EK 2012 en het WK 2014.

FAQs over Gregory van der Wiel

Wat is het volledige naam van Gregory van der Wiel?

De volledige naam van Gregory van der Wiel is Gregory Kurtley van der Wiel.

Op welke leeftijd begon Gregory van der Wiel te spelen voor de jeugdteams van Ajax?

Gregory van der Wiel begon te spelen voor de jeugdteams van Ajax op 10-jarige leeftijd.

Hoeveel wedstrijden heeft Gregory van der Wiel gespeeld voor het Nederlands elftal?

Gregory van der Wiel speelde in totaal 46 wedstrijden voor het Nederlands elftal.

Welke prijzen heeft Gregory van der Wiel gewonnen tijdens zijn carrière bij Ajax?

Gregory van der Wiel won drie landstitels, de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal tijdens zijn carrière bij Ajax.

Welke clubs heeft Gregory van der Wiel gespeeld tijdens zijn carrière?

Gregory van der Wiel speelde voor Ajax, Paris Saint-Germain, Fenerbahçe SK, Toronto FC, Cagliari en Sporting Kansas City tijdens zijn carrière.

Wanneer kondigde Gregory van der Wiel tijdelijk een pauze aan van voetbal?

Gregory van der Wiel kondigde in 2019 tijdelijk een pauze aan van voetbal.

Meer informatie over ex gregory van der wiel vind je hier.

Zie hier meer: cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel ex gregory van der wiel. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 12 ex gregory van der wiel

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *