Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Erik van Muiswinkel gaat in gesprek met voetballegende Willem van Hanegem

Erik van Muiswinkel gaat in gesprek met voetballegende Willem van Hanegem

Wim van Hanegem en Ronald Koeman persiflage (Studio Spaan, 2001)

erik van muiswinkel willem van hanegem

Erik van Muiswinkel en Willem van Hanegem zijn twee bekende namen in Nederland. De één is een bekende cabaretier en televisiepersoonlijkheid, de ander een legendarische voetballer. Maar wat hebben zij gemeen? Recentelijk bleek dat Erik van Muiswinkel een grote fan is van Willem van Hanegem, en zelfs aan een theaterprogramma werkt waarin hij de voetballegende gaat imiteren. In dit artikel gaan we dieper in op deze bijzondere fan-liefde relatie en wat we kunnen verwachten van het theaterprogramma.

Wie is Erik van Muiswinkel?

Erik van Muiswinkel is geboren in 1961 in het Utrechtse plaatsje Amersfoort. Hij is vooral bekend geworden als cabaretier en televisiepersoonlijkheid. Na een studie Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond richtte hij samen met Diederik van Vleuten in 1985 het cabaretduo Zak en As op. In 1995 besloten zij om hun eigen weg te gaan en startte Van Muiswinkel zijn eigen solocarrière als cabaretier.

Van Muiswinkel is vooral bekend door zijn gezichtsbepalende rol bij Het Klokhuis en als typetjeskoning in Kopspijkers. In 2013 was hij één van de deelnemers aan het televisieprogramma Wie is de Mol?.

Wat is er bekend over zijn fan-liefde voor Willem van Hanegem?

Het begon allemaal met een tweet van Van Muiswinkel op 28 augustus 2019, waarin hij schreef: “Ik ben stapelgek op Willem van Hanegem. Kan heel goed een hele show volmaken met louter Willem-imitaties. Die show komt er hoor.” Naar eigen zeggen was Van Muiswinkel altijd al fan van Van Hanegem, maar hij had eerder nooit de behoefte gevoeld om dit aan de buitenwereld te laten weten.

De tweet bleef niet onopgemerkt: het bericht werd onder anderen opgepikt door het programma Veronica Inside, waarin presentator Wilfred Genee het nieuws aan Van Hanegem voorlegde. De voetballegende reageerde op zijn kenmerkende droge humor: “Ik vind dat altijd wel komisch: dat iemand fan is van mij, moet je nagaan wat voor arrenbie ik ben!” Hij gaf aan vereerd te zijn en dat hij het wel grappig zou vinden om te zien wat Van Muiswinkel van hem zou maken.

Sindsdien is de fan-liefde beantwoord met wederzijds respect. Van Hanegem vertelde bijvoorbeeld in een interview met Voetbal International dat hij onlangs voor het eerst naar een voorstelling van Van Muiswinkel is geweest en dat hij zich rot had gelachen. Van Muiswinkel op zijn beurt vertelt in verschillende interviews dat hij bezig is met een theaterprogramma waarin hij Van Hanegem gaat imiteren. Het idee is om een soort imaginaire ontmoeting tussen Van Muiswinkel en Van Hanegem te creëren, waarbij Van Muiswinkel in de huid kruipt van de voetballegende en zelfs diens bekende snor gaat dragen.

Wat kunnen we verwachten van het theaterprogramma?

Het theaterprogramma is momenteel nog in ontwikkeling en er is nog geen concrete datum bekend voor de première. Wel heeft Van Muiswinkel al verschillende interviews gegeven waarin hij meer vertelt over zijn plannen.

Het idee is om een soort “biografie” van Willem van Hanegem te maken, waarbij Van Muiswinkel in de huid van de voetballegende kruipt en verschillende anekdotes zal vertellen. Zo wil hij bijvoorbeeld het verhaal vertellen van de beroemde wedstrijd tegen AC Milan in 1969, waarin Van Hanegem de legendarische Cesare Maldini tot wanhoop dreef. Ook wil hij ingaan op Van Hanegems tegendraadse karakter en de impact die hij als voetballer en mens heeft gehad op de Nederlandse cultuur.

Het idee is om verschillende elementen uit het leven van Van Hanegem te gebruiken als inspiratiebron voor de show. Van Muiswinkel heeft in verschillende interviews aangegeven dat hij het belangrijk vindt om Van Hanegem niet alleen met humor te benaderen, maar ook om zijn serieuze kanten te belichten. Zo wil hij bijvoorbeeld stilstaan bij de gezondheidsproblemen waar Van Hanegem mee kampt.

Tot dusver is er nog maar weinig bekend over het precieze verloop van het theaterprogramma. Wel heeft Van Muiswinkel in interviews aangegeven dat hij al een groot deel van de teksten op papier heeft staan. Het is daarnaast de bedoeling dat er ook live-muziek aanwezig zal zijn tijdens de voorstellingen en dat er gebruik zal worden gemaakt van verschillende projecties en beelden.

FAQ

Waarom is Erik van Muiswinkel fan van Willem van Hanegem?

Erik van Muiswinkel is altijd al fan geweest van Willem van Hanegem, maar heeft dit nooit aan de buitenwereld laten weten. Hij vindt Van Hanegem een fascinerende en tegendraadse persoonlijkheid en heeft grote bewondering voor diens voetballerscarrière en impact op de Nederlandse cultuur.

Wanneer gaat het theaterprogramma in première?

Er is nog geen concreet tijdstip bekend voor de première van het theaterprogramma. Van Muiswinkel heeft aangegeven dat het nog in ontwikkeling is en dat hij nog druk bezig is met schrijven.

Wat kunnen we verwachten van het theaterprogramma?

Het theaterprogramma zal naar alle waarschijnlijkheid een soort biografie van Willem van Hanegem zijn, waarin Van Muiswinkel in de huid van de voetballegende kruipt en verschillende anekdotes zal vertellen. Er zal ook aandacht worden besteed aan Van Hanegems serieuze kanten, zoals zijn gezondheidsproblemen. Er zal tevens sprake zijn van live-muziek en projecties van beelden.

Voor wie is het theaterprogramma bedoeld?

Het theaterprogramma zal voornamelijk voor liefhebbers van cabaret en voetbal interessant zijn. Maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse cultuurgeschiedenis kan de show interessant zijn.

Waarom is Willem van Hanegem vereerd dat Erik van Muiswinkel fan van hem is?

Van Hanegem vindt het altijd wel komisch dat iemand fan van hem is, en hij betitelt zichzelf als ‘arrenbie’. Hij is vereerd dat Van Muiswinkel hem als een fascinerende persoonlijkheid beschouwt en heeft er wel oren naar om te zien wat Van Muiswinkel van hem zou maken, aangezien hij zelf van humor houdt.

Trefwoorden gezocht door gebruikers:

Bekijk de video over “erik van muiswinkel willem van hanegem”

Wim van Hanegem en Ronald Koeman persiflage (Studio Spaan, 2001)

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan erik van muiswinkel willem van hanegem

Wim van Hanegem en Ronald Koeman persiflage (Studio Spaan, 2001)
Wim van Hanegem en Ronald Koeman persiflage (Studio Spaan, 2001)

Meer informatie over erik van muiswinkel willem van hanegem vind je hier.

Zie hier meer: cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel erik van muiswinkel willem van hanegem. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 63 erik van muiswinkel willem van hanegem

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *