engelse tv serie jaren 70
In de jaren ’70 waren tv-serie erg populair en werden miljoenen mensen over de hele wereld aan de buis gekluisterd. Een groot deel van deze tv-series kwamen ook uit Engeland. Deze Engelse tv-series uit de jaren ’70 zijn nog altijd populair en worden tot op de dag van vandaag nog regelmatig herhaald. In dit artikel nemen we een duik in het verleden en kijken we naar het succes van deze tv-series.
Tv-serie uit de jaren ’70
De jaren ’70 waren een opwindende tijd voor tv-series. Het was een tijd waarin tv-series populairder werden dan ooit tevoren en waarin een aantal van de meest memorabele tv-series ooit werden gemaakt. Niet alleen in Engeland, maar ook in de Verenigde Staten en de rest van Europa. In deze periode kwamen er een aantal tv-series uit Engeland die inmiddels uitgegroeid zijn tot klassiekers.
Populaire Engelse tv-series uit de jaren ’70
Bijna iedereen heeft wel eens van een aantal van de klassieke Engelse tv-series uit de jaren ’70 gehoord. Hier zijn er een paar:
1. Monty Python’s Flying Circus (1969-1974)
Deze hilarische televisieserie bestond uit 45 afleveringen en werd uitgezonden door de BBC van 1969 tot en met 1974. Het was een vernieuwende serie die bekend zou staan om zijn surrealistische humor en grappige sketches.
2. Fawlty Towers (1975-1979)
Fawlty Towers was een Engelse televisieserie die liep van 1975 tot 1979. Het was een sitcom die zich afspeelde in een hotel in Torquay in Devon en die draaide om de wanhopige pogingen van hotelier Basil Fawlty (gespeeld door John Cleese) om zijn hotel te runnen, terwijl hij worstelt met een reeks excentrieke gasten en zijn eigen slechte humeur.
3. Upstairs, Downstairs (1971-1975)
Upstairs, Downstairs was een Britse tv-serie die liep van 1971 tot 1975. Het was een dramaserie die zich afspeelde tijdens de eerste jaren van de 20e eeuw en zich concentreerde op het leven van de aristocratische Bellamy-familie en hun bedienden, die beneden woonden.
4. The Six Million Dollar Man (1973-1978)
The Six Million Dollar Man was een Amerikaanse sciencefiction televisieserie die werd uitgezonden van 1973 tot 1978 en die zich concentreerde op Steve Austin, een astronaut die tijdens een noodlottig ongeluk bijna werd gedood, maar die met behulp van bionische implantaten werd gered en superkrachten kreeg.
5. The Sweeney (1975-1978)
The Sweeney was een Engelse tv-serie die uitgezonden werd van 1975 tot 1978. Het was een politieserie die zich concentreerde op de avonturen van de Flying Squad, een elite-eenheid van de Londense politie die zich bezighoudt met de bestrijding van zware criminaliteit.
Waarom waren deze tv-series uit de jaren ’70 zo populair?
Er zijn verschillende redenen waarom deze tv-series uit de jaren ’70 zo populair waren en nog altijd zijn. Eén van de belangrijkste redenen is dat ze op het goede moment op de juiste plaats waren. Tv-series waren nog relatief nieuw en er was niet veel concurrentie op televisie. Veel van deze series werden zelfs als baanbrekend beschouwd en brachten nieuwe stijlen en genres naar het scherm.
Een andere reden waarom deze tv-series zo populair waren, is vanwege hun sterke verhalen. De personages waren goed uitgewerkt en de verhaallijnen zaten goed in elkaar. Veel van deze tv-series waren ontzettend intelligent en scherp en hadden een eigen stijl waardoor ze zich onderscheidden van andere series.
Daarnaast was er ook sprake van een kwalitatief hoogstaande productie. De sets en kostuums waren zeer nauwkeurig en gedetailleerd uitgewerkt en de special effects waren revolutionair voor die tijd.
Tot slot hebben veel van deze tv-series nog altijd een tijdloze aantrekkingskracht. Mensen genieten van de nostalgische gevoelens die deze series oproepen en zijn nog altijd gefascineerd door de verhalen en de personages.
Veelgestelde vragen over Engelse tv-series uit de jaren ’70
1. Waarom zijn televisieseries uit de jaren ’70 zo populair?
Televisieseries uit de jaren ’70 waren populair omdat ze op het juiste moment op de juiste plaats uitkwamen. Tv-series waren nog relatief nieuw en er was niet veel concurrentie op televisie. Veel van deze series werden zelfs als baanbrekend beschouwd en brachten nieuwe stijlen en genres naar het scherm.
2. Welke Engelse televisieseries uit de jaren ’70 zijn nog populair?
Er zijn verschillende Engelse televisieseries uit de jaren ’70 die nog altijd populair zijn, waaronder Monty Python’s Flying Circus, Fawlty Towers, Upstairs, Downstairs, The Six Million Dollar Man en The Sweeney.
3. Waarom zijn deze tv-series nog steeds populair?
Deze tv-series zijn nog steeds populair vanwege hun sterke verhalen, strakke uitvoering en tijdloze aantrekkingskracht. Mensen genieten van de nostalgische gevoelens die deze series oproepen en zijn nog altijd gefascineerd door de verhalen en de personages.
4. Zijn er nog meer succesvolle Engelse tv-series uit de jaren ’70?
Ja, er zijn nog veel meer succesvolle Engelse tv-series uit de jaren ’70, waaronder The Avengers, The Professionals, The Good Life en Doctor Who.
5. Hebben deze tv-series invloed gehad op de huidige tv-serie industrie?
Ja, vele tv-series die nu worden geproduceerd waren wellicht niet gemaakt zonder de inspiratie van deze Engelse tv-series uit de jaren ’70. Ze hebben de weg geplaveid voor nieuwe stijlen en genres, en hebben grote invloed gehad op de huidige tv-serie-industrie.
In het kort
Engelse tv-series uit de jaren ’70 zijn nog altijd populair en worden tot op de dag van vandaag nog regelmatig herhaald. Deze tv-series waren baanbrekend en brachten nieuwe stijlen en genres naar het scherm. De personages waren goed uitgewerkt en de verhaallijnen zaten goed in elkaar. Veel van deze tv-series waren ontzettend intelligent en scherp, waardoor ze zich onderscheidden van andere series. Ze hadden een kwalitatief hoogstaande productie en waren voor hun tijd revolutionair. Deze tv-series zijn nog steeds populair vanwege hun sterk verhaal, strakke uitvoering en tijdloze aantrekkingskracht, en hebben grote invloed gehad op de huidige tv-serie-industrie.
Trefwoorden gezocht door gebruikers: engelse serie jaren 80, engelse series humor, britse tv series jaren ’60, engelse series humor jaren 70, engelse serie jaren ’90, britse thrillerserie jaren 70, engelse comedy serie jaren 80, oude engelse series
Bekijk de video over “engelse tv serie jaren 70”
on the busses going steady NL subtitles
Zie meer informatie: cokhidongquang.com
Afbeeldingen gerelateerd aan engelse tv serie jaren 70

engelse serie jaren 80
De jaren 80 staan bekend om hun opvallende mode, muziek en cultuur, maar ze hebben ook een aantal van de beste tv-series voortgebracht die ooit zijn gemaakt. Onder de Engelse tv-series van de jaren 80 vinden we enkele van de meest gedenkwaardige en invloedrijke shows die tot op de dag van vandaag hun stempel hebben gedrukt op de hedendaagse televisie.
In dit artikel zullen we enkele van de beste Engelse tv-series van de jaren 80 bespreken, en zullen we onderzoeken wat ze zo speciaal maakte en welke impact ze hebben gehad op de televisie-industrie en het publiek.
1. Dallas (1978-1991)
Dallas, de iconische soap uit de jaren 80, speelt zich af in de wereld van het Texaanse olie-imperium van de Ewings, een rijke, invloedrijke en uiterst disfunctionele familie. Het verhaal draait om de machtsstrijd en onderlinge rivaliteit tussen de Ewing-clan, bestaande uit J.R., Bobby, Sue Ellen, Jock, Miss Ellie, J.R.’s vrouw en hun kinderen.
Dallas is uitgegroeid tot een van de meest bekeken en bekende tv-series aller tijden, en heeft een nieuwe standaard gezet voor dramatische televisie in de jaren 80. Het is ook de serie die de cliffhanger tot een kunst heeft verheven, met het iconische “Wie heeft J.R. vermoord?” -plot waarrond de serie in 1980 seizoen werd afgesloten, en waardoor het een legendarisch popcultureel moment werd.
2. Dynasty (1981-1989)
Dynasty is nog een andere iconische soap uit de jaren 80 die ook draait om de machtstrijd tussen twee invloedrijke en rijke families: de Carringtons en de Colbys. Het verhaal draait om de persoonlijke intriges en machiavellistische plannen van de familieleden en hun bondgenoten. De serie was beroemd om zijn extravagante kostuums, schandalige plotwendingen en dramatische ruzies.
Dynasty was een enorme hit en werd de meest bekeken tv-series van het seizoen 1984-1985. Het was een van de weinige tv-series uit die tijd met een vrouwelijke showrunner, Esther Shapiro, waardoor het een pionier werd op het gebied van gendergelijkheid op televisie.
3. The A-Team (1983-1987)
The A-Team is een Amerikaanse actieserie rond een groep huurlingen die door de overheid ten onrechte worden beschuldigd van een misdaad die ze niet hebben begaan en die vervolgens op de vlucht slaan om hun onschuld te bewijzen. Het team bestaat uit de stoere leider Hannibal, de charismatische Face, de gewelddadige B.A. en de knotsgekke Murdock.
The A-Team was een populaire serie voor jong en oud, en stond vooral bekend om zijn humor, snelle actiescènes en explosies. Het was ook verantwoordelijk voor de populaire uitspraak “I pity the fool!”, die werd uitgesproken door B.A.
4. Magnum P.I. (1980-1988)
Magnum P.I. is een Amerikaanse tv-serie over de avonturen van Thomas Magnum, een charmante privédetective die in Hawaï woont. Magnum wordt ingehuurd door een rijke ondernemer om zijn beveiliging te regelen, maar wordt al snel betrokken bij een reeks mysteries en misdaden.
Magnum P.I. was vooral bekend om de charisma van zijn hoofdrolspeler, Tom Selleck, en zijn iconische snor. De serie was zeer populair bij kijkers van alle leeftijden en werd bekroond met verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe voor beste dramaserie.
5. Miami Vice (1984-1990)
Miami Vice was een baanbrekende politieserie die zich afspeelde in het bruisende nachtleven van Miami. De serie volgde de levens en carrières van twee undercoveragenten, Crockett en Tubbs, terwijl ze op jacht waren naar drugsbazen, corrupte politieagenten en andere criminelen. Miami Vice was een van de eerste tv-series die een unieke visuele stijl had, met veel neon en pastelkleuren, en het legde de basis voor veel van de latere tv-series over de jaren 80.
Miami Vice was zowel een kritische als commerciële hit en won talrijke Emmy Awards en Golden Globes. Het was ook een belangrijke invloed op de popcultuur, en populariseerde de New Wave-muziek en mode.
6. Knight Rider (1982-1986)
Knight Rider is een iconische actieserie rond een superintelligente, pratende auto genaamd KITT, die wordt bestuurd door de stoere held Michael Knight. Samen bestrijden ze allerlei misdaden en gevaarlijke boosdoeners. De serie werd bedacht door Glen A. Larson, de maker van tal van andere populaire jaren 80 tv-series.
Knight Rider was vooral populair bij jongeren, dankzij zijn coole actiescènes en futuristische thema’s. Het was ook bekend om zijn catchphrase, “One man can make a difference”, gesproken door Michael Knight.
FAQs
1. Wat zijn enkele andere Engelse tv-series uit de jaren 80 die het vermelden waard zijn?
Andere Engelse tv-series uit de jaren 80 die de moeite waard zijn om te bekijken, zijn onder meer de sci-fi-serie Doctor Who, de komedieseries Blackadder en Only Fools and Horses, de detectiveserie Inspector Morse, de populaire sitcom Cheers, de spionageserie Spitting Image, en de politieserie The Bill.
2. Wat maakte de tv-series van de jaren 80 zo speciaal?
De tv-series van de jaren 80 waren uniek vanwege hun opvallende en extravagante formaten, thema’s en visuele stijlen. Ze waren ook bepalend voor de moderne televisie-industrie door nieuwe verhaalverteltechnieken te introduceren, die vandaag nog steeds worden gebruikt. Ze waren ook een belangrijke invloed op de popcultuur, en hadden enorm veel invloed op de mode, de muziek en de films van die tijd.
3. Welke impact hebben de tv-series uit de jaren 80 gehad op de televisie-industrie?
De tv-series uit de jaren 80 hebben de televisie-industrie veranderd door nieuwe standaarden te vestigen voor het format, de inhoud en de stijl van het televisieprogramma. Ze hebben het publiek ook meer keuzevrijheid gegeven, aangezien er talloze genres en thema’s waren om uit te kiezen. Ze waren ook pioniers op het gebied van gendergelijkheid en diversiteit op televisie, met enkele van de meest gedenkwaardige vrouwelijke personages en cast-leden in de TV-geschiedenis.
4. Welke tv-series uit de jaren 80 zijn het meest populair onder millennial-kijkers?
Veel millennial-kijkers zijn dol op de tv-series uit de jaren 80, die nieuw leven hebben gekregen via streamingplatforms zoals Netflix. Enkele van de meest populaire series onder millennial-kijkers zijn Dallas, Dynasty, Magnum P.I., en Miami Vice, die bekend staat om zijn iconische visuele stijl en soundtrack. Andere tv-series, zoals The A-Team en Knight Rider, hebben ook een trouwe fanbase onder jongeren en volwassenen.
engelse series humor
Engelse series zijn al lang een populair formaat in Nederland. Met de opkomst van streamingplatforms zoals Netflix en Amazon Prime Video, is de populariteit van Engelse series alleen maar toegenomen. En een van de grootste trekpleisters van Engelse series is hun humor. Engelse series staan bekend om hun intelligente, subtiele en soms absurde humor. In dit artikel gaan we dieper in op de populariteit van Engelse series humor in Nederland, de verschillende soorten humor en enkele van de meest populaire Engelse series.
Waarom is Engelse series humor zo populair in Nederland?
Nederlanders zijn altijd al gek geweest op Engelse humor. Dit is duidelijk te zien in het feit dat populaire Engelse comedyshows als Mr. Bean en Fawlty Towers al decennialang op de Nederlandse televisie worden uitgezonden. Maar waarom zijn Nederlanders zo dol op Engelse humor? Een van de redenen zou kunnen zijn dat er veel overeenkomsten zijn tussen de Engelse en Nederlandse humor. Beide houden van satire, droge humor en een foto op zijn tijd. Bovendien spelen Engelse series vaak in op universele thema’s, waardoor ze een breed publiek aanspreken.
Een andere reden voor de populariteit van Engelse series is dat ze vaak intelligente humor bevatten. Het is geen oppervlakkig lachen om flauwe grappen, maar een lachen om slimme en goed doordachte humor. Het is ook een feit dat Engelse series een divers en uitgebreid scala aan humor hebben. Dit varieert van absurdistische humor (Monty Python’s Flying Circus) tot satirische humor (The Thick of It). Door deze diversiteit is er voor elk wat wils.
Welke soorten humor zijn er in Engelse series?
Zoals hierboven vermeld, hebben Engelse series een divers scala aan humor. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten Engelse series humor.
1. Dodepanhumor (deadpan humor)
Dodepanhumor is een humor waarbij de acteur de grappen heel droog vertelt. Dit soort humor komt veel voor in het Verenigd Koninkrijk. Een perfect voorbeeld van een Engelse serie met dodepanhumor is Blackadder. De hoofdrolspeler Rowan Atkinson speelt de rol van Edmund Blackadder, een sarcastische, slimme edelman uit de Engelse geschiedenis. Het acteren van Atkinson is op zichzelf al grappig en maakt Blackadder een iconische Engelse comedyserie.
2. Satirische humor (satirical humor)
Satirische humor is een humor die de maatschappij bekritiseert. Dit soort humor komt vaak voor in politieke komedies zoals Yes Minister en The Thick of It. In deze series worden politieke figuren en ambtenaren belachelijk gemaakt en worden de gebreken van het systeem blootgelegd. De humor in deze series is scherp en intelligent.
3. Absurde humor (absurd humor)
Absurde humor is vaak de meest ‘out there’-vorm van humor in Engelse series. Deze soort wordt vaak geassocieerd met Monty Python’s Flying Circus. Als je ooit een aflevering van deze serie hebt gezien, weet je dat het er soms heel vreemd aan toe kan gaan. Monty Python speelde vaak met de grenzen van wat wel en niet ‘grappig’ was. Dit maakte de serie enerzijds zeer vernieuwend, maar kan voor sommigen ook afschrikwekkend zijn.
4. Observatiehumor (observational humor)
Observatiehumor is humor die is gebaseerd op alledaagse situaties. Engelse series met observatiehumor zijn onder meer de sitcoms van Ricky Gervais, The Office en Derek. In The Office speelde Gervais de rol van een saaie kantoorwerker, David Brent, die zichzelf in de banale situaties grapjes maakt. Deze serie is een icoon van de Engelse comedy en heeft talloze remakes in verschillende landen geïnspireerd.
Wat zijn enkele van de meest populaire Engelse series?
Nu we enkele soorten Engelse series humor hebben besproken, laten we enkele van de meest populaire Engelse series noemen die momenteel in Nederland te zien zijn.
1. Black Mirror
Black Mirror is een science-fiction televisieserie die de donkere kant van technologie onderzoekt. Elke aflevering onderzoekt los van elkaar staande scenario’s en heeft een unieke en verrassende plot. De serie is een inzichtelijke commentaar op de sociale impact van technologie en de rol ervan in onze levens.
2. Downton Abbey
Downton Abbey is een dramaserie die draait rondom de aristocratische Crawley-familie en hun personeel in het begin van de 20e eeuw. De serie is een inkijkje in de complexe en gestructureerde aristocratische samenleving van het Verenigd Koninkrijk en biedt een blik op hoe deze samenleving veranderde na de Eerste Wereldoorlog.
3. The Crown
The Crown is een historische dramaserie over het leven van de Britse koninklijke familie. De serie begint in 1947 met de huwelijksvoltrekking van Queen Elizabeth II en Prince Philip en volgt hun leven tot op de dag van vandaag. De serie geeft een inzicht in de politieke, sociale en culturele ontwikkelingen die de afgelopen 70 jaar hebben plaatsgevonden in het Verenigd Koninkrijk.
4. Peaky Blinders
Peaky Blinders is een misdaaddrama dat zich afspeelt in Birmingham, Engeland in de jaren na de Eerste Wereldoorlog. De serie volgt de criminele activiteiten van de Shelby-familie, een bende die is vernoemd naar de scheermesjes die ze in hun petten verstopten. De serie is bekend om zijn sterke ensemble cast en visuele stijl.
FAQs
1. Hoeveel series kun je op Netflix vinden?
Op Netflix kun je momenteel meer dan 3.500 series vinden, waaronder veel populaire Engelse series zoals Peaky Blinders, The Crown en Black Mirror.
2. Waarom houden Nederlanders van Engelse humor?
Nederlanders houden van Engelse humor vanwege de overeenkomsten tussen Engelse en Nederlandse humor en omdat Engelse series vaak slimme en goed doordachte humor bevatten. Bovendien spelen Engelse series vaak in op universele thema’s, waardoor ze een breed publiek aanspreken.
3. Wat zijn enkele van de bekendste Engelse series?
Enkele van de bekendste Engelse series zijn Fawlty Towers, Monty Python’s Flying Circus, The Office (UK), Blackadder, Doctor Who, Downton Abbey, The Crown en Peaky Blinders.
4. Wat is de meest populaire soort Engelse series humor?
Er is geen winnaar van de meest populaire soort Engelse series humor. In plaats daarvan hebben Engelse series een divers scala aan humor dat zich richt op verschillende soorten publiek. Zoals hierboven vermeld, hebben Engelse series humor van deadpan tot absurd tot observatie en satirische humor.
Meer informatie over engelse tv serie jaren 70 vind je hier.
- Tv Series Jaren 70 Groot-Brittannië
- 13 nostalgische Britse series die vroeger voorbij kwamen
- Tv-series in de jaren 70, waar keek jij naar?
- Categorie:Britse televisieserie – Wikipedia
- 44 ideeën over ENGELSE SERIES – Pinterest
- Engelse jongerenserie jaren ’70-’80 – AllesOverFilm
Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog
Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel engelse tv serie jaren 70. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.
Artikel bron: Top 90 engelse tv serie jaren 70