Chuyển tới nội dung
Trang chủ » El Gordo Loten Kopen: De Grootste Loterij van Spanje Nu Beschikbaar in Nederland!

El Gordo Loten Kopen: De Grootste Loterij van Spanje Nu Beschikbaar in Nederland!

Spain hands out $2.7B in world's richest lottery 'El Gordo' | Money Talks

el gordo loten kopen

Als een van de grootste loterijen ter wereld, biedt de El Gordo-loterij kansen op enorme prijzen die de levens van winnaars kunnen veranderen. Met name de Kerstloterij, El Gordo de Navidad genoemd, is beroemd over de hele wereld vanwege de enorme prijzenpot en de emotionele trekking. Maar hoe koop je een El Gordo-lot? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het kopen van een El Gordo-lot, inclusief hoe de loterij werkt, hoe lotnummers worden toegewezen, en waar je loten kunt kopen.

Hoe werkt de El Gordo-loterij?

De El Gordo-loterij heeft een unieke structuur die verder gaat dan de traditionele trekking van zes ballen en een bonusbal. Bij El Gordo worden loten verkocht met vijf cijfers tussen 00000 en 99999, en de winnende nummers worden op een heel andere manier gekozen.

Tijdens de trekking worden er twee trommels gebruikt: een voor de winnende nummers en een voor de prijzentrommel. De prijzentrommel bevat 1700 ballen met de prijzen, variërend van € 20 tot € 4.000.000. De tweede trommel bevat alle lotnummers die zijn verkocht voor de trekking.

Een kind uit het San Ildefonso College, een school in Madrid die sinds 1771 betrokken is bij de El Gordo-trekking, zingt de nummers van de trofee uit de ene trommel en gooit de ballen met de prijzen uit de andere trommel. Hiermee worden de winnende lotnummers en bijbehorende prijzen bepaald.

In tegenstelling tot andere loterijen heeft de El Gordo-kerstloterij geen jackpot. In plaats daarvan wordt de prijzenpot verdeeld over talloze kleinere prijzen, waardoor de kans dat een willekeurige deelnemer een prijs wint toeneemt.

Hoe lekker groot is de El Gordo-prijzenpot?

De El Gordo-loterij staat bekend om zijn enorme prijzenpot, vooral tijdens de Kerstloterij. De prijzenpot voor de 2019 Kerstloterij bedroeg € 2,4 miljard, waarbij de eerste prijs van € 4.000.000 werd verdeeld over verschillende winnaars die elk een lotnummer hadden dat de eerste prijs verdiende.

Er zijn in totaal 15.304 prijzen die tijdens de El Gordo-trekking kunnen worden gewonnen, van de grote prijs van € 4.000.000 tot kleinere prijzen van € 20. Het totale aantal loten dat voor de Kerstloterij van 2019 werd verkocht, bedroeg 170 miljoen.

Hoe worden de lotnummers toegewezen?

De lotnummers voor de El Gordo-loterij worden automatisch toegewezen bij de aankoop van een lot. Dit betekent dat deelnemers geen specifieke nummers kunnen kiezen, zoals bij veel andere loterijen het geval is.

Het is echter gebruikelijk dat groepen mensen samen een groot aantal loten kopen en de kosten onderling verdelen. In dergelijke gevallen kan het zijn dat bepaalde nummers worden gereserveerd voor bepaalde personen, zoals geboortedata of geluksnummers.

Waar kan ik El Gordo-loten kopen?

El Gordo-loten zijn verkrijgbaar bij verkooppunten in Spanje en online via speciale verkoopsites. Veel van de verkooppunten zijn te vinden in populaire toeristische bestemmingen zoals Madrid, Barcelona en Valencia.

Online aankoop van El Gordo-loten is echter steeds populairder geworden. Er zijn verschillende websites die de verkoop van loten aanbieden, waaronder TheLotter en Lottoland. Wanneer je via deze verkoopsites koopt, koop je geen fysieke loten, maar ontvang je een bevestiging van de aankoop en het toegewezen lotnummer. Als je wint, ontvang je het geld gewoon op je account.

Hoeveel kost een El Gordo-lot en wat zijn de winstkansen?

Het kost € 200 om een ​​heel El Gordo-lot te kopen. Het is ook mogelijk om een ​​tiende van een lot te kopen, genaamd “décimo”, voor € 20. Een ‘décimo’-lot heeft slechts 1/10 van de prijs van het volledige lot en daarom is de prijs van de prijs ook 1/10 van de prijs van de prijs waarmee het hele lot is beloond.

De winstkansen voor El Gordo-loten zijn indrukwekkend. De kans om een ​​prijs te winnen, is 1 op 7, en de kans om de hoofdprijs te winnen is 1 op 100.000. Het is dus heel goed mogelijk om iets te winnen met een El Gordo-lot, zelfs als het niet de grootste prijs is.

FAQs

1. Wanneer is de El Gordo-trekking?

De El Gordo-trekking van het jaar 2020 vindt plaats op 22 december 2020.

2. Wat is het ‘décimo’-lot?

Een ‘décimo’-lot is een tiende deel van een El Gordo-lot. Het kost € 20 en biedt dezelfde kansen op het winnen van een prijs als het volledige lot, maar de prijs is slechts 1/10 van de prijs die zou worden gewonnen met een volledig lot.

3. Wie kan meedoen aan de El Gordo-loterij?

Iedereen in de wereld kan meedoen aan de El Gordo-loterij door het kopen van een lot bij een verkooppunt of online verkoopsite. Er zijn geen geografische beperkingen voor deelname.

4. Hoe worden de winnende nummers en bijbehorende prijzen bepaald tijdens de El Gordo-trekking?

Tijdens de El Gordo-trekking worden twee trommels gebruikt, één voor de prijzen en één voor de winnende nummers. Een kind van het San Ildefonso College in Madrid zingt de nummers van de trommel met de lotnummers en een andere trekt een bal uit de prijzentrommel. De prijs op de bal van de prijzentrommel wordt gekoppeld aan het winnende lotnummer uit de trommel met lotnummers.

5. Hoe kan ik mijn prijs verzilveren als ik een El Gordo-lot heb gewonnen?

Als je een fysiek lot hebt gekocht in Spanje en een prijs wint, kun je deze verzilveren bij een verkooppunt dat is geautoriseerd om prijzen te betalen. Als je online hebt gekocht en je wint, krijg je het geld normaal gesproken gewoon op je account bij de online verkoopsite bijgeschreven. Het is belangrijk om de specifieke instructies van de verkoopsite te volgen om prijzen te claimen en uit te betalen.

Conclusie

El Gordo-loterij is een van de grootste en beroemdste loterijen ter wereld, vooral bekend vanwege zijn Kerstloterij en enorme prijzenpotten. Het kopen van een El Gordo-lot is eenvoudig en kan bij verkooppunten in Spanje en online worden gedaan. Het is belangrijk op te merken dat lotnummers bij deze loterij automatisch worden toegewezen en daarom bent u niet in staat om specifieke nummers te kiezen. De winstkansen zijn indrukwekkend, met een kans van 1 op 7 om een ​​prijs te winnen en 1 op 100.000 om de hoofdprijs te winnen. Als je wilt proberen om van een El Gordo-lot een winnend lot te maken, is het dus zeker de moeite waard om € 200 te investeren in een lot en te hopen op het beste tijdens de trekking.

Trefwoorden gezocht door gebruikers: el gordo prijzengeld, el gordo christmas, el gordo online, spanje vandaag el gordo, el gordo live, el gordo kerstloterij, uitslag loteria navidad, kerst loterij

Bekijk de video over “el gordo loten kopen”

Spain hands out $2.7B in world’s richest lottery ‘El Gordo’ | Money Talks

Zie meer informatie: cokhidongquang.com

Afbeeldingen gerelateerd aan el gordo loten kopen

Spain hands out .7B in world's richest lottery 'El Gordo' | Money Talks
Spain hands out $2.7B in world’s richest lottery ‘El Gordo’ | Money Talks

el gordo prijzengeld

El Gordo Prijzengeld 2021: Alles wat je moet weten over deze beroemde Spaanse loterij

El Gordo is een van de grootste jaarlijkse loterijen ter wereld en wordt elk jaar op 22 december gehouden in Spanje. De loterij is beroemd om zijn enorme prijzenpot, aangezien de prijs voor de winnaar van de eerste plaats meer dan € 4 miljoen kan zijn. De totale prijzenpot bedroeg in 2020 € 2,4 miljard. Geen wonder dat de loterij wereldwijd zo populair is, en ook in Nederland. Maar hoe werkt deze loterij precies en wat zijn de kansen om te winnen? Hieronder volgt een uitleg.

Hoe werkt El Gordo?

El Gordo is een unieke loterij omdat de prijzen verdeeld worden over duizenden verschillende tickets. In totaal zijn er 170 series van 100.000 tickets beschikbaar, dus in totaal zijn er 17 miljoen tickets te koop. Elk ticket bestaat uit een vijfcijferige combinatie en het is mogelijk om gedeelde tickets te kopen, wat betekent dat een deelnemer een ticket kan kopen met meerdere mensen om zo de kosten te verlagen.

Er zijn verschillende prijzen te winnen bij El Gordo, te beginnen met de hoofdprijs, de Gordo. Dit is de prijs voor de winnaar van de eerste plaats en deze is meestal meer dan € 4 miljoen. Naast de Gordo zijn er nog vele andere prijzen, zoals de Segundo Premio (de tweede prijs) en de Tercer Premio (de derde prijs). Er zijn ook acht Consolatieprijzen en vele kleinere prijzen.

Het prijzengeld wordt verdeeld over de verschillende series en prijzen, wat betekent dat er vele winnaars zijn bij El Gordo. Een van de unieke aspecten van deze loterij is dat de prijzen publiekelijk worden getrokken, wat inhoudt dat mensen kunnen kijken naar de loterij op televisie en op die manier kunnen volgen welke tickets winnen.

Wat zijn de kansen om te winnen bij El Gordo?

De kansen om de eerste prijs in de loterij te winnen zijn 1 op 100.000, aangezien er 100.000 tickets per serie zijn. Er zijn 170 series die in totaal 17 miljoen tickets verkopen. Dit betekent dat de kans om de Gordo te winnen 1 op 100.000 keer 17 miljoen is, oftewel 1 op 1,7 miljard. De kans om een van de andere prijzen te winnen, zoals de Segundo of Tercer Premio, is iets hoger dan de kans om de hoofdprijs te winnen. De kans om een van de kleinere prijzen te winnen is gemiddeld 1 op 11,7.

Ondanks de lage kansen om te winnen, blijft El Gordo elk jaar enorm populair. Dit komt waarschijnlijk door de enorme prijzenpot en het feit dat er zoveel prijzen te winnen zijn. Bovendien wordt de loterij in Spanje beschouwd als een belangrijk onderdeel van de kerstviering, omdat het op de dag voor Kerstmis plaatsvindt.

Hoeveel kost een ticket?

Een ticket voor El Gordo kost €200. De kosten van het ticket kunnen worden gedeeld door het aantal mensen dat het ticket koopt, wat betekent dat een ticket ook met andere mensen kan worden gekocht.

Waar kan ik tickets kopen voor El Gordo?

Tickets voor El Gordo zijn verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in Spanje en online. Hoewel het mogelijk is om tickets te kopen bij de verkooppunten in Spanje, is het vaak eenvoudiger om dit online te doen. Er zijn verschillende websites die de verkoop van El Gordo-tickets faciliteren, zoals theLotter.com. Het is aan te raden om alleen tickets te kopen van betrouwbare websites en weet dat wanneer u de prijs wint, u moet controleren of u geïnteresseerd bent in het veranderen van regels en vereisten die door verschillende supervisies worden opgesteld.

Wat moet ik doen als ik een prijs heb gewonnen?

Als u een prijs hebt gewonnen bij El Gordo, moet u het winnende ticket naar de verkooppunten brengen om te vervangen door een geldprijs. Het is daarom belangrijk om het ticket op een veilige plaats op te slaan en het niet te verliezen.

Als u online een ticket hebt gekocht, wordt de prijs meestal via de website aan u uitgekeerd. Het is echter aan te raden om altijd na te gaan welke stappen u moet nemen om ervoor te zorgen dat u uw prijs kunt ontvangen. Het is ook verstandig om de gebruiksvoorwaarden te lezen.

FAQs

Wat is de totale prijzenpot bij El Gordo in 2021?

De totale prijzenpot voor El Gordo in 2021 is nog niet bekend. De prijzenpot in 2020 bedroeg € 2,4 miljard.

Wat zijn de kansen om de Gordo te winnen?

De kansen om de Gordo te winnen zijn 1 op 1,7 miljard.

Hoeveel kost een ticket voor El Gordo?

Een ticket voor El Gordo kost € 200.

Waar kan ik tickets kopen voor El Gordo?

Tickets voor El Gordo zijn verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten in Spanje en online, waaronder TheLotter.com. Het is belangrijk om alleen tickets te kopen van betrouwbare websites.

Wat moet ik doen als ik een prijs heb gewonnen bij El Gordo?

Als u een prijs hebt gewonnen bij El Gordo, moet u het winnende ticket naar de verkooppunten brengen om te vervangen door een geldprijs. Als u online een ticket hebt gekocht, wordt de prijs meestal via de website uitgekeerd.

Conclusie

El Gordo is een van de grootste loterijen ter wereld en wordt elk jaar op 22 december gehouden in Spanje. De loterij is beroemd om zijn enorme prijzenpot en de vele prijzen die beschikbaar zijn. Hoewel de kansen om te winnen laag zijn, blijft El Gordo enorm populair bij mensen over de hele wereld. Als u van plan bent om deel te nemen aan deze loterij, zorg er dan voor dat u tickets koopt bij betrouwbare verkooppunten of websites en houd het winnende ticket veilig, omdat u dit ticket nodig heeft om uw prijs te verzilveren. We hopen dat je genoten hebt van deze korte uitleg van El Gordo. Waag gerust een kans om te winnen bij deze geweldige loterij!

el gordo christmas

Het is de tijd van het jaar waarin mensen over de hele wereld de feestdagen vieren en met hun geliefden samenkomen om hun dankbaarheid te tonen en hun hoop en vreugde te delen. In Spanje wordt de feestvreugde echter nog groter gemaakt door de loterij-draw genaamd “El Gordo”, letterlijk vertaald “de dikke”.

El Gordo, ook bekend als de Spaanse Kerstloterij, is een jaarlijks terugkerende traditie die al meer dan tweehonderd jaar bestaat en de grootste loterij ter wereld is in termen van prijzenpot. De trekking vindt plaats op 22 december en honderdduizenden mensen uit heel Spanje en daarbuiten komen samen om te zien wie de gelukkige winnaars zijn.

Geschiedenis van El Gordo

De geschiedenis van El Gordo gaat terug tot de 19e eeuw, toen koning Carlos III besloot om een ​​loterij te organiseren om de schatkist van het land te spekken. In 1812 werd de eerste loterij gehouden en het is sindsdien een jaarlijks terugkerende traditie geworden.

In de loop der jaren is de loterij uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement in Spanje en het heeft zelfs zijn eigen televisieprogramma. Mensen die aan de loterij deelnemen, doen dat vaak met familie en vrienden en ze maken er vaak een hele dag van, met eten en drinken en feesten.

Hoe werkt El Gordo?

El Gordo werkt op een iets andere manier dan andere loterijen. In plaats van één grote jackpot, heeft El Gordo verschillende prijzen, variërend van enkele duizenden euro’s tot miljoenen euro’s. De totale prijzenpot bedraagt ​​ongeveer 2,4 miljard euro.

Er zijn 100.000 beschikbare tickets en elk ticket heeft een uniek nummer. Elke ticketserie bestaat weer uit tien loten. Mensen kunnen individuele tickets kopen of ze kunnen samen met familie en vrienden een ticket of een deel daarvan kopen.

Op de dag van de trekking worden de winnende nummers getrokken uit twee trommels. In één trommel zitten de nummers van 00000 tot 99999 en in de andere trommel zitten de prijzen. Als een winnend nummer wordt getrokken, wordt het bijbehorende prijsbedrag uit de tweede trommel getrokken.

De trekking gaat door totdat alle prijzen zijn getrokken. Dit proces kan enkele uren duren, aangezien er zoveel prijzen zijn.

Wat zijn de kansen om te winnen?

Er zijn meerdere kansen om te winnen bij El Gordo. In totaal zijn er 17 verschillende prijzen en het totale bedrag dat wordt verdeeld is ongeveer 2,4 miljard euro. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen die beschikbaar zijn bij El Gordo en de kans om ze te winnen:

– Eerste prijs – 4 miljoen euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Tweede prijs – 1,25 miljoen euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Derde prijs – 500.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Vierde prijs – 200.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Vijfde prijs – 60.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Zesde prijs – 22.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Zevende prijs – 1.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Achtste prijs – 500 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Negende prijs – 200 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Tiende prijs – 125 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 100.000.

– Laatste drie cijfers van de eerste prijs – 2.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 999.

– Laatste twee cijfers van de eerste prijs – 1.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 99.

– Laatste cijfer van de eerste prijs – 200 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 10.

– Eerste drie cijfers van de eerste prijs – 1.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 999.

– Eerste twee cijfers van de eerste prijs – 1.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 99.

– Tweede en derde cijfer van de eerste prijs – 1.000 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 999.

– Laatste twee cijfers van de tweede prijs – 1.250 euro per ticket. Kans om te winnen: 1 op 99.

FAQ’s

1. Wat is de El Gordo-trekking?

El Gordo, ook bekend als de Spaanse Kerstloterij, is een jaarlijks terugkerende loterij met de grootste prijzenpot ter wereld. De prijzen variëren van enkele duizenden euro’s tot miljoenen euro’s en de trekking vindt plaats op 22 december.

2. Wie kan deelnemen aan El Gordo?

Iedereen kan deelnemen aan El Gordo. Mensen kunnen individuele tickets kopen of samen met familie en vrienden een ticket of een deel daarvan kopen.

3. Wat zijn de kansen om te winnen?

Er zijn meerdere kansen om te winnen bij El Gordo. In totaal zijn er 17 verschillende prijzen en het totale bedrag dat wordt verdeeld is ongeveer 2,4 miljard euro. De kans om de eerste prijs te winnen is 1 op 100.000.

4. Moet ik belasting betalen over mijn prijzengeld?

Ja, prijzengeld uit El Gordo is belastbaar. In Spanje wordt er een belasting van 20% geheven op prijzen boven de 2.500 euro. In sommige landen, waaronder Nederland, kan er ook belasting verschuldigd zijn over het prijzengeld.

5. Hoe ontvang ik mijn prijzengeld?

Als je een prijs wint, moet je het ticket naar het dichtstbijzijnde kantoor van de Spaanse loterij brengen om de prijs te innen. Als je in het buitenland woont, moet je contact opnemen met de Spaanse ambassade of het consulaat in je land om je prijzengeld te ontvangen.

Conclusie:

El Gordo is een belangrijk cultureel evenement en onderdeel van de Spaanse traditie. Het is niet alleen een kans om mee te doen aan een loterij met de grootste prijzenpot ter wereld, maar ook om de feestdagen te vieren met familie en vrienden. Hoewel de kansen op het winnen van de eerste prijs niet erg groot zijn, zijn er meerdere kansen om te winnen en is deelname aan de loterij zeker de moeite waard.

Meer informatie over el gordo loten kopen vind je hier.

Zie hier meer: https://cokhidongquang.com/category/blog

Dus je bent klaar met het lezen van het onderwerpartikel el gordo loten kopen. Als je dit artikel nuttig vond, deel het dan met anderen. Dank.

Artikel bron: Top 64 el gordo loten kopen

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *